کلمپه شیرینی مناسب عید نوروز

شروع موضوع توسط Nazanin ‏4/7/15 در انجمن شیرینی پزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    7cad17d7f121b556927c00f2da04f762.jpg






    مواد لازم:





    آرد یک کیلو
    روغن جامد یا کره 400 الی 500 گرم
    تخم مرغ 2 عدد
    شکر 200 گرم
    شیر به همراه کمی آب نصف لیوان
    هل و وانیل به میزان لازم



    مواد لازم : برای وسط کلمپه





    خرمای بدون هسته 400 گرم
    مغز گردوی خورد شده 200 گرم
    هل، قلمفور و جوزهندی به میزان لازم
    بادیون و زنجبیل به میزان لازم
    پودر پسته برای تزیین به میزان لازم



    طرز تهیه :




    ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد . این مواد را خوب مخلوط کنید و بعد از آن مخلوط شیر و آب را بیا فزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.




    مواد داخل کلمپه را کاملا یکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.




    به دو روش می توانید کلمپه را قالب زده و آماده کنید:




    روش اول :
    خمیر را با وردنه روی سطحی صا ف پهن کرده و با ته فنجان یا لیوان به شکل دایره های هم اندازه در آورید و پس از آن که مواد خرمایی که به شکل گلوله های کوچک در آورده اید را وسط آن گذاشتید یک دایره ی خمیری را روی آن قرار داده و دور آن را ببندید و مثل خمیر قطا ب بپیچید.




    روش دوم: خمیرها را با دست گلوله ای شکل کرده، کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببندید و سپس با استفاده از قالبهای مخصوص کلمپه روی آن را قالب بزنید .





    وقتی همه ی کلمپه ها پیچیده و آماده شدند آنها را داخل سینی فر چیده و در طبقه ی وسط و با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه گذاشته و پس از پخته شدن روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و بگذارید سرد شده ، سپس نوش جان کنید.