کاربرد تحلیل رویا در روان‌درمانی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏7/7/15 در انجمن معرفی کتابهای چاپ شده

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    نویسنده/ مترجمان: لی‌لی وایس/ علی صاحبی، منصور حکیم‌جوادی

    رویاها چه معنایی دارند؟ عملکرد اصلی شان چیست؟ پیامشان برای کیست؟ و چه نقشی در فرایند تحول روانی ما دارند؟ شاید رویاها یکی از قدیمی ترین پدیده‌های روانی انسان باشند که همواره ذهن کاوشگران بسیاری را به خود مشغول داشته است.

    cce0fd714ae69a6260363c97daee9556.jpg
    کاربرد حکایت و قصه در فرآیند درمان، عرصه‌ای را فراهم می‌آورد که مددجو قصه زندگی خود را به آن فراافکند و به مضمون قصه، معنای واقعی ببخشد.

    قدرت‌مندترین مکانیسمی که در اینجا عمل می‌کند، شاید «همانندسازی» باشد؛ به این معنی که مددجو خودش را در جایگاه و نقش شخصیت اصلی قصه قرار داده و سعی می‌کند که آن‌چه را شخصیت داستان انجام داده یا از انجام آن سرباز زده است، تقلید کند.

    چنانچه قصه سربسته باشد و به اندازه مناسب مبهم باقی بماند، ممکن است مددجو فرافکنی کند و برای یافتن راه‌حل برای تعارض خاصی که در قصه نقل شده است، تلاش کند.

    شاید مهم‌ترین نقشی که قصه در درمان ایفا می‌کند، همگانی و جهانی جلوه دادن مشکلاتی است که فرد با آنها دست و پنجه نرم می‌کند. بنابراین وی احساس نمی‌کند که تنهاست و مشکلش خاص و غیرقابل حل است.

    از این رو نگارنده در کتاب حاضر، به کاربرد درمانی قصه‌ها؛ کاربردهای ویژه تمثیل؛ و گستره تمثیل‌های خاص پرداخته است.

    هم‌زادی و هم‌زیستی شادی و عشق؛ عوامل خطرزا را جدی بگیریم؛ باورهای افسانه‌ای؛ خود را نیز محترم بشماریم؛ و ناکارآمدی دانش بدون بصیرت برخی از عنوان‌های فصل‌های کتاب است."

    انتشارات سایه سخن