درمان هندی سرما خوردگی، با زردچوبه شفابخش

شروع موضوع توسط Nazanin ‏27/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo3111.jpg

    مواد لازم برای دم‌نوش شیر و زردچوبه



    بعضی آدم‌ها وقتی بیمار می‌شوند اهل شتاب و عجله‌اند و بعضی باحوصله و شکیبا و آرام انتظار پایان بیماری را می‌کشند. دسته اول درمان و علاج را در داروهای سنگین پر از فرمول‌های شیمیایی با کارایی زودگذر می‌بینند و دومی‌ها دوست دارند با مزه و زیبایی و همراهی طبیعت، آرام بگیرند و هر آنچه نافع است و سالم، در آب و خوراک‌شان بریزند.

    آنها مشتاق درمان با همین بی‌گزندهای ریزودرشت ِ آرامش‌طلب و طبیعی‌اند که دور و برشان فراوان است اما بیشتر وقت خوشی و سلامتی، دیده می‌شود.

    اگر شما از گروه اول نیستید و امید دارید در جشن رنگ و عطر گیاهان کهنه و میوه‌های تازه، درد سینه ناآرام و سینوس‌های آزرده و گلوی آماسیده را درمان کنید، با ما باشید. در این مطلب، با کمی شیر و زنجبیل تازه و ادویه‌های تند و تیز و گرم می‌توانید داروی خوش‌مزه و زیبایی را درست کنید. در کنار استراحت فراوان، سوپ‌های مقوی، آبمیوه‌های طبیعی رنگ‌ به رنگ و … این چند پیشنهاد را همراه با این یکی و این یکی برای هر کسی که ناخوش است، در نظر بگیرید.

    دم‌نوش شیر و زردچوبه :
    زردچوبه در آشپزی شرق، عنصر کهنه و جدایی‌ناپذیری است اما در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی، نو و هیجان‌انگیز است و هر روز از ویژگی‌های ضدسرطانی و ضدویروسی و درمانگرش می‌گویند و می‌نویسند. زردچوبه این روزها به «ادویه شفابخش» مشهور شده و از درمان گلو درد و شکم‌درد تا حل مشکلات پوستی و فعالیت ضدباکتری و ضدویروسی‌ را به آن نسبت می‌دهند. اما هندی‌ها ده‌ها سال پیش، نوشیدنی شیر گرم و زردچوبه، را به عنوان علاج شب‌های سرد و آسیب‌های سرماخوردگی، رو کرده بودند که گویا همین روزها با شهرت این ادویه خوش‌رنگ و خوش‌بو، در کشورهای دیگر خواهان پیدا کرده.

    مواد مورد نیاز برای دو لیوان شیر و زردچوبه:

    شیر تازه دو پیمانه
    هل ساییده دو حبه
    میخک (قرنفل) یک تا دو عدد
    زردچوبه یک قاشق چایخوری
    دارچین یک قاشق چایخوری
    عسل (بهتر است محلی باشد) یک قاشق غذاخوری
    عناب خشک‌ (دلبخواه) دو عدد
    زنجبیل تازه (دلبخواه) دو حبه

    میخک به دلیل ویژگی ضدویروسی اش در دمنوش‌‌های مختلف برای درمان زکام و سرماخوردگی استفاده می‌شود. عناب لعاب‌ می‌دهد و برای درد سینه و سرفه و گلودرد توصیه شده و آنطور که می‌گویند جویدن و خوردنش هم زمان گلودرد داروی مناسبی است.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo3112.jpg دم‌نوش شیر و زردچوبه برای درمان سرماخوردگی


    روش تهیه :
    شیر را در شیرجوش روی شعله ملایم خوراک‌پز گرم می‌کنیم و در همین شرایط عناب و میخک را در آن می‌اندازیم و هم می‌زنیم.

    شیر که ولرم شد، همه ادویه‌ها را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا جوش بیاید. بعد شعله را کم می‌کنیم تا حدود ۲۰ دقیقه مواد روی شعله کم، لعاب بیاندازند.

    با چای صاف‌کن، شیر را در فنجان می‌ریزیم. به اندازه‌ای که دوست‌داریم، عسل اضافه می‌کنیم و نوشیدنی خوش‌رنگ و مهربان را گرم می‌نوشیم تا گلو درد و سرفه را سر و سامان دهد.

    اگر دوست دارید این نوشیدنی تندتر و مزه‌دارتر شود، می‌توانید کمی فلفل ساییده یا یک پر بادیان ختایی هم به آن اضافه کنید