آش بلغور شیر ( غذای خراسانی )

شروع موضوع توسط Nazanin ‏27/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    آش بلغور شیر از غذا های سنتی استان خراسان محسوب میشود.


    مواد لازم برای تهیه ترخینه آش ( بلغور شیر خشک ):

    بلغور گندم دانه ریز
    شیر
    زرد چوبه
    زیره(اختیاری)

    روش تهیه بلغور شیر خشک:
    ابتدا بلغور شسته شده را با شیر مخلوط می کنیم. به اندازه ای شیر اضافه می کنیم که مخلوط غلیظ باشد و شیر اضافی نداشته باشد.

    سپس زردچوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بلغور بپزد و شیر کاملاً جذب آن شود.

    مواد را تکه تکه از هم جدا می کنیم و در برابر آفتاب یا روی بخاری می گذاریم تا کاملا خشک شود.

    سپس با استفاده از خرد کن آنها را کاملاً خرد کرده و روی پارچه پهن می کنیم تا رطوبتش گرفته شده و کاملاً خشک شوند و در صورت تمایل در این مرحله میتوان مقداری زیره نکوبیده به آن اضافه کرد.

    این نوع ترخینه ( بلغور شیر خشک شده ) را میتوان تا چند ماه در یخچال ( در ظرف در بسته ) نگهداری کرد.

    نکته: برای تهیه این ترخینه حتماً از بلغور دانه ریز استفاده کنید!



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo3065.jpg

    بلغور شیر خشک شده


    مواد لازم برای آش بلغور شیر:

    بلغور شیر خشک 2 پیمانه
    گوشت چرخ شده 100 گرم
    پیاز 1 عدد
    شلغم 2 عدد ( اختیاری )

    روش تهیه:
    پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم. گوشت را اضافه کرده کمی که تفت خورد، آب سرد و بلغور شیر را اضافه می کنیم (نیاز ی به ادویه ندارد)

    در صورت تمایل میتوانید در این مرحله کمی شیر را نیز همراه آب، به آش اضافه کنید.
    در صورت تمایل شلغم ها را شسته و پوست گرفته و به تکه های درشت تقسیم کرده و به آش اضافه می کنیم.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo3066.jpg آش بلغور شیر خراسانی