آش بلغور شیر از غذا های سنتی استان خراسان محسوب میشود. مواد لازم برای تهیه ترخینه آش ( بلغور شیر خشک ): بلغور گندم دانه ریز شیر زرد چوبه زیره(اختیاری) روش تهیه بلغور شیر خشک: ابتدا بلغور شسته شده را با شیر مخلوط می کنیم. به اندازه ای شیر اضافه می کنیم که مخلوط غلیظ باشد و شیر اضافی نداشته باشد. سپس زردچوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بلغور بپزد و شیر کاملاً جذب آن شود. مواد را تکه تکه از هم جدا می کنیم و در برابر آفتاب یا روی بخاری می گذاریم تا کاملا خشک شود. سپس با استفاده از خرد کن آنها را کاملاً خرد کرده و روی پارچه پهن می کنیم تا رطوبتش گرفته شده و کاملاً خشک شوند و در صورت تمایل در این مرحله میتوان مقداری زیره نکوبیده به آن اضافه کرد. این نوع ترخینه ( بلغور شیر خشک شده ) را میتوان تا چند ماه در یخچال ( در ظرف در بسته ) نگهداری کرد. نکته: برای تهیه این ترخینه حتماً از بلغور دانه ریز استفاده کنید! بلغور شیر خشک شده مواد لازم برای آش بلغور شیر: بلغور شیر خشک 2 پیمانه گوشت چرخ شده 100 گرم پیاز 1 عدد شلغم 2 عدد ( اختیاری ) روش تهیه: پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم. گوشت را اضافه کرده کمی که تفت خورد، آب سرد و بلغور شیر را اضافه می کنیم (نیاز ی به ادویه ندارد) در صورت تمایل میتوانید در این مرحله کمی شیر را نیز همراه آب، به آش اضافه کنید. در صورت تمایل شلغم ها را شسته و پوست گرفته و به تکه های درشت تقسیم کرده و به آش اضافه می کنیم. آش بلغور شیر خراسانی