نویسنده/ مترجم: مری والاس/ مینا اخباری آزاد چهارساله ها می توانند بسیار جنجال برانگیز، ریاست طلب و نافرمان باشند زیرا می کوشند تا استقلال خود را نشان دهند، اغلب والدین این جمله را می شنوند: شما نباید به من دستور بدهید، به علاوه بسیار پرتوقع خواهند شد، نوسانات روحی او در این سن بسیار زیاد است، یک لحظه به شما علاقه نشان می دهد و اگر او را ناراحت کنید، لحظه ای دیگر فریاد می زند از تو متنفرم. فهرست بخش اول : رشد کودکان چهار ساله رشد حرکتی آشکار رشد مهارتهای حرکتی ظریف رشد زبانی رشد شناختی رشد عاطفی رشد اجتماعی رشد جنسی رشد اخلاقی مراقبت از خود استقلال ترسها و اضطرابها بخش دوم : پرورش مهارتها در کودکان پرورش رشد عاطفی کودکتان حمایت از رشد فکری کودکتان کمک به کودکتان در جهت تقویت مهارتهای اجتماعی پرورش کودک مستقل پرورش عزت نفس کودکتان بخش سوم : چالشهای خاص والدین لقب دادن امنیت افراد غریبه و سو استفاده های جنسی شرح چگونگی تولد کودک برای فرزندتان مامان من میخواهم باتو ازدواج کنم صحبت کردن درباره ی مرگ برنامه ی روزانه رقابت بین خواهر و برادر استرس والدین طلاق بخش چهارم : همراهی با دیگران برقراری نظم و محدودیت های تعیین شده خشم و پرخاشگری رفتارهای چالش برانگیز کودک خجالتی کودک پرخاشگر کودک مخالف بخش پنجم : بازی و یادگیری قهرمان بازی قرار بازی خواندن نوشتن و مهارتهای بازی اهمیت کودکستان انتخاب برنامه آغاز مدرسه پرسش و پاسخ انتشارات صابرین