طرز تهیه خورش کرفس

شروع موضوع توسط Nazanin ‏27/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2886.jpg



    آماده سازی : 120 دقیقه
    پخت : 90 دقیقه


    مواد لازم جهت تهیه خورش کرفس برای 4 نفر :

    گوشت خورشتی 500 گرم
    ساقه کرفس 2 عدد
    برگ کرفس 100 گرم
    جعفری 80 گرم
    نعناع 20 گرم
    پیاز 2 عدد
    سیر 2 حبه
    * آبغوره به میزان لازم
    آب جوش 2-3 لیوان
    روغن به میزان لازم

    * چاشنی آبغوره (میتونید رب گوجه هم کمی با پیازداغ تفت بدین و بریزین)

    طرز تهیه خورش کرفس :

    کرفس یک سبزی مقوی و خوشبو هست که خورشت آن خیلی خوشمزه می شود !

    خورش کرفس هم دستورای مختلفی دارد . البته از نظر نوع چاشنی !

    مثلا بعضی ها به عنوان چاشنی داخل خورش کرفس رب گوجه کمی می ریزند و رنگ آن یک خورده به قرمزی می زند . بعضی ها آب نارنج یا آبغوره . بعضی ها آلو می ریزند و کمی شیرین می شود . بعضی ها لوبیا می ریزند مثل قورمه سبزی شود .

    به هر حال من فقط این مدل را می پسندم . البته با یک قاشق چایخوری رب هم موافقم .ولی این روش زیر را خیلی دوست دارم. امتحان کنید.

    خب، اولا کرفس ها را که خریدید ، ساقه های آن را تمیز کنید. ساقه های لوله ای و نازک و تو خالی آن را جدا کنید ، فقط ساقه های نعلی شکل پایین آن را "اول بشویید" و بعد یک دست و ریز خرد کنید.


    بعضی ها دوست دارند مورب و درشت تر برش بزنند . این هم می شود .

    من 2 تا بوته کرفس خریده بودم .حالا بریزید تو روغن و در تابه یا قابلمه را 10 دقیقه بگذارید و بعد بردارید.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2887.jpg


    تقریبا آخرهای آن این شکلی می شود.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2888.jpg


    حالا می رویم سراغ سبزی:



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2889.jpg


    برگهای کرفس را می شوییم .

    اندازه ها داخل عکس کاملا مشخص است.
    به اندازه ی نصف برگ های کرفسمان ، جعفری می ریزیم.
    به اندازه ی نصف جعفری هم ، نعنا !
    نعنا را زیاد نریزید که تلخ می کند.

    برای لعاب دارشدن خورش، چند تا از آن لوله های توخالی کرفس را هم با سبزی آن مخلوط می کنیم و با سبزی خرد کنی خردشان می کنیم . باید از سبزی قورمه کمی درشت تر باشد.

    سبزی باید خشک خشک شود. بعد آن را خردش کنید . و گرنه له می شود .

    و حالا سبزی را با روغن خوب تفت می دهیم .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2890.jpg


    تا اینجای کار، ما سبزی را آماده کردیم. می توانید اضافه آن را در فریزر بگذارید. سبزی جدا، ساقه جدا.

    حالا میریم سر گوشت :

    گوشت را با 2 حبه سیر و کمی پیاز داغ و زردچوبه کمی روغن می گذاریم در قابلمه و در آن را می بندیم . هم تفت می خورد، هم آب پس می دهد و در آب خودش نیم پز می شود. من یک تکه گوشت چربی دار هم انداختم که خوشمزه تر کند .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2891.jpg


    گوشت که نیم پز شد، حبه سیر ها را در می آوریم ، آب جوش به اندازه 2-3 لیوان + پیاز داغ و زردچوبه که با پیاز داغ تفت خورده اضافه میکنیم .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2892.jpg


    اگر می خواهید رب بزنید ، همین جا اول با پیاز داغ تفت بدهید بعد بریزید. من رب نمی ریزم . نمک را الان می توانیم اضافه کنیم . زودتر نریزید که باعث می شود گوشت سفت شود و دیر بپزد.
    حدود یک ساعتی که گذشت. سبزی و ساقه های سرخ شده را همراه نمک و آبغوره (یا هر چاشنی ترش دیگری،(من آبغوره را ترجیح می دهم)اضافه می کنیم.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2893.jpg

    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2894.jpg


    اگر آب آن کم بود. کمی اضافه کنید. اگر چه حواستان باشد ساقه های کرفس خودشان آب می اندازند .
    دیگه در آن را بگذارید تا با شعله کم قل های کوچک بخورد .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2895.jpg


    و جا بیفتد و این شکلی روغن بیندازد .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2896.jpg

    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2886.jpg