مواد لازم برای شامی پوک: سینه مرغ نیم کیلو لپه نیم کیلو تخم مرغ ۵ عدد مایه خمیر یک و نیم قاشق مربا خوری زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به میزان لازم آرد نخودچی نصف لیوان در صورت نیاز بیشتر از این مقدار روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم طرز تهیه شامی پوک : ـ لپه را به همراه نمک جداگانه بپزید و صبر کنید تا آب آن تبخیر و مقدار کمی آب داشته باشد . ـ سینه مرغ را هم جداگانه به همراه نمک و زردچوبه و یک قطعه دارچین و یک عدد برگ بو و یک عدد پیاز و آب کم بپزید . بعد از پختن آب مرغ تبخیر و به خورد گوشت رود ، دارچین و برگ بو را دور هم بیندازید . مایه خمیر را در کمی آب نیم گرم بریزید تا حل شود مقدار آب به حدی باشد که فقط مایه خمیر گلوله نشود . ـ لپه و گوشت را پس از سرد شدن با چرخ گوشت سه با چرخ کنید . ـ مایه خمیر که پف کرد و شبیه کف شدبه لپه و گوشت اضافه کنید . ـ تخم مرغ و فلفل قرمز و سیاه و آرد نخودچی و زعفران را هم به مایه اضافه کنید .خوب باهم مخلوط شود و حسابی چنگ بزنید .نیم ساعت صیر کنید و سپس از مایه گلوله هایی به بزرگی گردو بردارید و وسط آنرا با انگشت سوراخ کرده و دو طرف آن را در روغن سرخ کنید . چنانچه شامی بعد از سرخ کردن ترک برداشت کمی آرد نخودچی اضافه کنید .چون تمامی مواد پخته شده است نیازی نیست که زیاد سرخش کنید . ـ به علت وجود مایه خمیر این شامی پف می کند و کاملاٌ ترد میشود . اما در مورد انتخاب مایه خمیر دقت کنید قبلا هم نوشته بودم .مایه خمیر را حتما در یخچال نگهداری کنید تا بهتر کیفیتش را حفظ کند اگر مایه خمیر در آب کف نکند یعنی از تاریخ مصرفش گذشته وعمل نمی کند . با این مقدار داده شده ۴۰ عدد شامی پوک درست میشود که حداقل این غذا برای ۱۰ نفر است .در صورتی که تعداد نفرات کم است مایه اولیه را نصف و یا یک چهارم در نظر بگیرید ولی اگر میخواهید این شامی خوب از آب در آید در مقادیر داده شده هیچ تغییری ندهید مراحل تهیه شامی پوک