سس سیب و آشنایی با انواع سیب

شروع موضوع توسط Nazanin ‏27/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2732.jpg


    یه نکته هست که شاید برای خیلی ها جالب باشه ؛ هر سیبی را نمیشه برای پختن استفاده کرد. این فصل سال انواع و اقسام سیب میاد تو بازار و آدم نمیدونه کدوم را انتخاب کنه ؛ معمولا 3 رنگ سیب داریم سبز،زرد و قرمز ولی سیبهای قرمز هم انواع و اقسام دارند ، پس برای اینکه کیک و شیرینی خوشمزه تری داشته باشید سیب درست را انتخاب کنید.

    سیب سبز Granny Smith
    ترش مزه هست و برای خوردن / پختن استفاده میشه.

    سیب زرد Golden Delicious
    طعم ملایم و شیرینی داره و برای خوردن / پختن / تهیه انواع سس بکار میره.

    سیب قرمز قرمز Red Delicious
    طعم کمی شیرین داره و فقط برای خوردن استفاده میشه. رنگ قرمز خیلی براق داره.

    سیب قرمز رگه دار Gala
    طعم شیرین داره و برای خوردن / انوع سس / و در تهیه انواع سالاد استفاده میشه

    شاید کمی گیج کننده به نظر برسه ولی بدبختی وقتیه که میری تو سوپر و نمیدونی کدوم سیب رو برای چی انتخاب کنی ، سیبهای قرمز حداقل 7 نوع دیگه هم هست که شاید مخصوص این منطقه ای هست که من زندگی میکنم ولی دونستنش برای اطلاعات عمومی تون بدی نیست.
    سیب قرمز McIntosh و Cortland مناسب برای انواع تارت و پای و پختن و انواع سس و البته بسیار خوش طعم برای خوردن هستند.


    طبق تصویر زیر که از روی روزنامه عکس گرفتم چند مدل سیب قرمز میبینید که درجه بندی شدند. سمت چپ جدول سه ردیف هست که به ترتیب از بالا به پایین انواع سیب را برای استفاده در تارت و پای / داخل فر/ سس و پوره سیب طبقه بندی کرده و زیر هر نوع سیب امتیاز داده که امتیازها با تعداد سیب مشخص شده مثلا سیب مک اینتاش تو هر سه مورد سه امتیاز داره و بهترین گزینه هست یا سیب ambrosia اولین سیب از سمت چپ برای سس سیب امتیاز کمی داره و برای تارت و داخل فر هم فقط 2 امتیاز داره پس گزینه خوبی نیست و بهتره فقط خوردش.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2733.jpg


    برای درست کردن Apple Sauce یا همون پوره سیب که بشه باهاش کیک درست کرد من سیب قرمز مک اینتاش استفاده کردم.


    ********


    اسامی سیبها را به انگلیسی نوشتم که اگر خواستید سرچی تو گوگل کنید و ظاهر و شکل سیبها را ببینید راحت تر باشید.


    ********


    مواد لازم برای 2 پیمانه پوره سیب :

    سیب پوست کنده 8 عدد یا 6 پیمانه
    آب 1/4 پیمانه
    شکر 1/4 پیمانه
    آب لیمو ترش 1 ق غ


    طرز تهیه :
    سیبها را پوست بکنید و خورد کنید و به همراه آب و شکر و آب لیمو داخل قابلمه ریخته روی شعله گذاشته تا به جوش بیاد؛ دقت کنید نسوزه چون مقدار آب کم هست در کمتر از 2-3 دقیقه جوش میاد بعد شعله را کم کنید و بگذارید آرام آرام به مدت 30 تا 40 دقیقه سیبها بپزه و نرم بشه . میتونید با پشت قاشق چوبی روش فشار بدید و له کنید.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2734.jpg


    بعد از پخت برای اینکه پوره یا سس یکدستی داشته باشید ؛ داخل کاسه پارچه تنظیف بگذارید و مخلوط سیب را بریزید و بگذارید کمی خنک بشه و بعد فشار دهید تا تمام پوره نرم به اصطلاح پالپ سیب در بیاد.
    پوره آماده شده و میتونید به مدت یک هفته داخل یخچال نگهدارید.
    این سس یا پوره طعم بسیار بسیار خوشمزه تر از کمپوت سیب داره یه طعم ترش و شیرین و برای بچه های کوچیک که دندون ندارند باید خیلی خوب باشه.
    با یک پیمانه از این سس ، کیک خوشمزه سیب را میشه تهیه کرد.

    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2735.jpg