در امتداد بهبودی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏18/7/15 در انجمن معرفی کتابهای چاپ شده

1. Nazanin

Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

امتیاز دستاورد:
    38
    نویسنده / مترجم: ترنس گورسکی / زهرا صفری

شناخت و بررسی چگونگی عملکرد در فرایند درمان اعتیاد جهت پیشگیری از لغزش و حفظ بهبودی

39ef0d2f53497498703be6c532bfa0d9.jpg
    در طول این 17 سال که من به عنوان مشاور اعتیاد مشغول فعالیت بوده ام، شاهد تلاش افراد بسیاری برای رهایی از دام اعتیاد بوده ام. برخی بهبودی خود را از طریق برنامه های 12 قدمی به دست آورده اند و برخی دیگر از شیوه های دیگری استفاده کرده اند. در این میان افرادی هم بوده اند که به تنهایی و بدو کمک گرفتن از هیچ شیوه ای اقدام به درمان اعتیاد خویش نموده اند. من افراد بسیاری را دیده ام که توانسته اند به راحتی به بهبودی طولانی مدت دست یابند و برخی دیگر را نیز دیده ام که بارها شکست خورده اند و سرانجام توانسته اند بهبودی را تجربه کنند. متأسفانه برخی هم در این مسیر به ناامیدی رسیده اند و در اثر این بیماری جان خویش را از دست داده اند.

هدف من در این کتاب، تشریح شناخت خویش از فرایند بهبودی است. من در این کتاب قصد دارم اعتیاد را بیشتر به شما بشناسانم و بگویم که چگونه عمل می کند و افراد معتاد برای رهایی از اعتیاد و رسیدن به بهبودی چه باید بکنند. تجربه ی من به عنوان یک مشاور، سخنران و راهنما به من می گوید که اکثر معتادان، چه آنها که بهبود یافته اند و چه آنها که بارها و بارها اعتیاد خویش را از سر گرفته اند، مطالب این کتاب را درک خواهند کرد. شما نیز ممکن است با تمام یا برخی از مطالب این کتاب ارتباط برقرار نمایید. اگر تمام مطالب این کتاب را درک نمی کنید، می توانید تنها و آنچه را که به شما مربوط می شودمطالعه کنید و مابقی را رها کنید. اگر شما یا یکی از آشنایانتان، برخی از مطالب این کتاب را تجربه نموده اید، این بدان معناست که شما در بسیاری از تجارب درمانی با دیگر معتادان مشترک هستید.

من معتقدم که قدم های دوازده گانه، تنها ابزار مؤثر برای رهائی از اعتیاد می باشند، از همین رو در طول این کتاب به هر یک از این قدم ها و ارتباط شان با هر مرحله از فرآیند بهبودی اشاره خواهم نمود. این تنها، درک شخصی من از قدم هاست. پدر ژوزف مارتین - سخنران و مؤسس مرکز درمانی اشلی در ایالت مریلند - نیز با من در این مورد هم عقیده است. ارتباط من با او موجب گردید تا من برنامه ی 12 قدم را بهتر بشناسم. حال، وظیفه ی خود را انجام می دهم. بهبودی چیست؟

«قطع مصرف سرآغاز فرآیند بهبودی است. انجام این کار به مانند وارد شدن به سالن تئاتر می باشد. نه دیدن نمایشی که قصد دیدنش را داریم.»

در امتداد بهبودی آشکارا بیان می دارد که بهبودی چیزی فراتر از قطع مصرف و ترمیم آسیب های ناشی از اعتیاد است. به اعتقاد گورسکی، بهبودی یک نوع روش تفکر، عمل و ارتباط با دیگران است که موجب ارتقاء سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی فردی می گردد. بهبودی باعث می شود تا ما مهارت های لازم جهت رسیدن به یک زندگی هدفمند و با معنا را کسب نماییم.

انتشارات زهره وند