تشخیص و درمان اختلال شخصیت مرزی از دیدگاه روان پویایی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏22/7/15 در انجمن معرفی کتابهای چاپ شده

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    نویسنده: دکتر علی‌رضا عابدین الهام شوقی‌نیا

    کتاب " تشخیص و درمان اختلال شخصیت مرزی از دیدگاه روان پویایی " در زمینه روانشناسی تالیفی بوده و برای دانشجویان روانشناسی و رشته های مرتبط و تمام علاقه مندان به این گونه آثار مفید می باشد.

    510c80f72c85ec0552a34061fd0c2e6d.jpg
    یک فرد سالم می‏‌تواند احساس خشم، کینه و عشق را همزمان در خود و در دیگران بشناسد و بپذیرد. لذا می‏‌تواند درک کند که یک فرد می‏‌تواند مهربان و رضایت‌بخش و در عین حال محدودکننده یا مستاصل کننده باشد. کودک در این مرحله یاد می‏‌گیرد که نسبت به جدایی به تدریج تحمل پیدا کند. مثلاً مادر به آشپزخانه می‏‌رود، کودک کم‌‏کم می‏‌فهمد که این جدایی دائمی نیست و مادر باز می‏‌گردد. لذا تصویر مادری که حضورش آرامش ع‏بخش است، در غیابش هم می‏‌تواند برای کودک اطمینان‏بخش باشد. به عبارت دیگر وقتی کودک به شی دائم دست پیدا می‏‌کند، تصویر ثابتی از مادر دارد که چه فیزیکی حضور داشته باشد و چه نداشته باشد، آن تصویر حفظ می‏‌شود (وینی کات،1958؛ کلاین،1946). کسب این توانایی مستلزم یک سوگواری درونی در دوران کودکی است. به این صورت که کودک می‏‌فهمد تصاویر مثبت و منفی را که از بیرون گرفته اکنون در درون خودش است. پس می‏‌تواند افسرده شود و توانایی تحمل این احساس را دارد. در حالی که اگر به این ثبات درونی دست نیافته باشد خشم و شکست و دیگر احساسات خود را به مرجع بیرونی، به قضا و قدر یا به شخصی دیگر، نسبت می‏‌دهد.
    فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی از مرحله تمایز خود از موضوع عشق گذشته اما به انسجام درونی که مستلزم تداوم و ثبات شی درونی است نرسیده و توانایی ادغام تصویر مثبت و منفی و احساسات متضاد را بدون استفاده از واپس گرایی به دوران کودکی، ندارد.
    انتشارات: قطره