شناخت بیماری های روانی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏23/7/15 در انجمن معرفی کتابهای چاپ شده

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    نویسنده: احمد جلیلی

    . برای سنجش بعضی از بیماریها معیاری وجود دارد که با توجه به آن میتوان تشخیص داد که فرد بیمار است، اما در مورد بیماریهای روانی به علت اینکه چنین معیاری وجود ندارد، تشخیص به آسانی ممکن نیست...

    0e1e34ec270b691944b29d9db8101fcb.jpg
    اختلال روانی چیست؟
    پاسخ دادن به این سؤال زیاد آسان نیست. برای سنجش بعضی از بیماریها معیاری وجود دارد که با توجه به آن میتوان تشخیص داد که فرد بیمار است. به عنوان مثال برای تب، یک معیار مشخص وجود دارد که اگر درجهحرارت بدن بیمار از درجه بالاتر بود تب دارد و اگر بالاتر نبود تب ندارد. اما در مورد بیماریهای روانی به علت اینکه چنین معیاری وجود ندارد، تشخیص به آسانی ممکن نیست. معیارهای تشخیص این بیماریها در جوامع و زمانهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در ایران یک مرد دامن بپوشد میتوانیم مشکوک بشویم که به یکی از مشکلات هویتی دچار است؛ ولی در اسکاتلند این مسئله عادی و طبیعی است.
    بهطور کلی میشود اینگونه اظهار نظر کرد که هر گاه خود شخص احساس کند که زندگی از نظر احساسی و هیجانی آنطور که مطابق میلش است، نمیگذرد و احساس ناراحتی بکند و دیگران و اطرافیان فرد متوجه بشوند که او از نظر رفتاری از معیارهای طبیعی جامعه خارج شده، در این حالت شاید بتوانیم بگوییم فرد دچار اختلال روانی شده است.
    به عبارت کلی تر میتوان گفت بیماریهای روانی معمولاً با اختلالات هیجان، احساس، رفتار، حافظه و شناخت همراه هستند و هر گاه رفتارهای فرد در این موارد با معیارهای طبیعی جامعه مطابقت نکند، خبر از اختلال روانی میدهد.

    انتشارات: قطره