طرز تهیه مرغ سوخاری در زیر آجر

شروع موضوع توسط Nazanin ‏28/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2020.jpg

    طرز تهیه مرغ سوخاری و سس آن




    مواد لازم جهت تهیه مرغ سوخاری :

    مرغ درسته یک عدد
    پیاز یک عدد
    سیر چند حبه
    نمک به مقدار لازم
    شکر نصف پیمانه
    لیموی تازه دو عدد
    میخک ۱۰ عدد
    فلفل سبز یا قرمز تند دو سه عدد
    برگ بو دو برگ

    مواد لازم برای سس مرغ سوخاری:

    گوجه فرنگی ۴ عدد درشت
    پیاز یک عدد
    سیر ۳ حبه درشت
    فلفل سبز دو عدد
    زیره نیمکوب یک پینچ
    روغن زیتون یک چهارم پیمانه
    جوزهندی به مقدار لازم
    فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم


    طرز تهیه مرغ سوخاری:
    برای درست کردن امرغ سوخاری باید از ۲۴ ساعت قبل تصمیم بگیرید برای پختن آن مرغ را به این ترتیب تمیز کردم. نوک بالهای آن را چیدم و گردن و استخون پشتش را جدا کردم. پوست مرغ را نباید کند. از قسمت سینه برش دادم کامل تا پایین تا مرغ تخت شود.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2021.jpg

    طرز تهیه مرغ سوخاری (پختن مرغ سوخاری )


    شستم و گذاشتم داخل یک قابلمه و روی آن نصف پیمانه نمک و نصف پیمانه شکر و دو عدد فلفل سبز یا قرمز تند (خشک یا تازه فرقی نمیکند) پیاز و سیرخرد شده و میخک ریختم. و تا سطح مرغ روی آن آب ریختم. وگذاشتم داخل یخچال تا ۲۴ ساعت بماند.اینکار باعث مزه دار شدن مرغ می شود. همچنین دیگر مرغ حین سرخ کردن نمی سوزد و گوشتش ترد و آبدار می ماند.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2022.jpg

    شستشو و قرار دادن مرغ در قابلمه


    البته من مرغم یخ زده بود و مرحله برش سینه مرغ را بعد از مزه دار شدن انجام دادم.


    بعد از 24 ساعت ، مرغ را از آب در آوردم و سطح داخلی گوشتش را با نمک و فلفل و کمی ادویه آغشته کردم.دو تا لیموی تازه هم داشتم که آب آن را روی سطح مرغ ریختم و پوست آن را اینطوری تکه تکه کردم و گذاشتم روی مرغ تا طعم بهتری بگیرد. و۳۰ دقیقه به آن زمان دادم. چاقو را توی چند جای گوشت مرغ فرو کردم تا بهتر مزه دار شود.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2023.jpg

    آغشته کردن مرغ به وسیله نمک و فلفل


    داخل یک ماهیتابه جادار و تخت (نباید وسط آن بالا آمده باشد) مقداری روغن ریختم. مقدار روغن نباید خیلی کم باشد.

    روغن که داغ داغ شد مرغ را از پشت آن قسمتی که پوست دارد داخل روغن گذاشتم و روی آن یک قابلمه پر از آب که باید سنگین باشد را قرار دادم. اصل دستور این غذا با آجر است اما ما که آجر نداریم!! شما اگه آجر در دسترستان بود دو تا آجر زیر فویل بپیچید و بگذارید روی مرغ. در واقع مرغمان باید زیر یک جسم سنگین حسابی سرخ شود تا کامل بپزد.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2024.jpg

    قرار دادن قابلمه بر روی مرغ


    شعله را نباید خیلی کم کرد. مرغ باید خوب سرخ شود .۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان دادم به آن تا خوب سرخ شد .و با دو تا کفگیر آن را برگرداندم .می توانیم از این جا به بعدش را بگذاریم داخل فر ۲۰۰ درجه سانتیگراد تا یک ربع بپزد. اما من ترجیح دادم این طرف دیگر مرغ هم سرخ شود. همان یک ربع کافی است.



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2025.jpg

    سرخ کردن مرغ


    من چند عدد بادمجان خانگی کوچک داخل یخچال داشتم. پوستشان را گرفتم و انداختم کنار مرغ تا توی روغن آن سرخ شود خیلی خوشمزه شده بود.

    طرز تهیه سس مرغ سوخاری :
    می شود از هر سسی استفاده کرد. من این سس ساده و خوشمزه را انتخاب کردم.
    گوجه ها با کمک آب جوش پوست گرفتم .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2026.jpg

    قرار دادن گوجه ها در آب جوش جهت پوست گیری


    پیاز، سیر، فلفل سبز تند، گوجه را داخل غذا ساز ریختم و پوره کردم. به آن روغن زیتون و زیره و کمی جوزهندی اضافه کردم. نمک و فلفل هم زدم . و گذاشتم روی حرارت تا کمی غلیظ شود. لازم نیست زیاد بجوشد ، یه ربع کافی است . پالپهای گوجه زیر دندان حس می شود .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2027.jpg

    اضافه نمودن مواد لازم به گوجه فرنگی و جوشاندن آن


    مرغ که آماده شد با چاقو برش دادم .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2028.jpg

    برش دادن مرغ سوخاری به وسیله چاقو


    می توانید همینطور یکجا سر میز ببرید.
    و با بادمجان سرخ شده و سس و برنج سفید خوردیم .خیلی چسبید.

    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo2020.jpg

    تزئین نمودن مرغ سوخاری به وسیله سبزیجات