مواد لازم : لوبیاچیتی یک چهارم پیمانه ماش ۲ پیمانه عدس نصف پیمانه برنج یک چهارم پیمانه پیازداغ به مقدار زیاد آب گوشت ۴ پیمانه کشک به مقدار لازم زعفران به مقدار لازم نعناع داغ به مقدار زیاد طرز تهیه : لوبیا را از شب قبل بگذارید خیس بخورد و چند باری آب آن را عوض کنید. بعد بگذارید بپزد. من پخته داشتم. برنج و عدس را از یک ساعت قبل بگذارید خیس بخورد. ماش را با ۳ پیمانه آب گوشت می گذاریم بپزد. داخل یک ظرف دیگر برنج و عدس را گذاشتم با آب بپزد و نرم شود . ماش که نیم پز شد. برنج و عدس نرم شده را هم به آن اضافه کردم. بعد هم لوبیا چیتی پخته را اضافه می کنیم . نمک و فلفل، زرچوبه و نصف پیازداغ را ریختیم و آب گوشت باقیمانده را اضافه می کنیم و می گذاریم آش بپزد و جا بیفتد. حالا نصف موادمان را می ریزیم داخل میکسر و له می کنیم و به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم . من زیره هم ریختم .داخل دستور نداشت ، در صورت تمایل بریزید. کمی محلول غلیظ زعفران و ۲ قاشق پر کشک هم داخلش ریختم و هم زدم . بچشید و اگر چیزی کم و کسر داشت اضافه کنید. ۲ قاشق از نعناع داغ را داخل آش ریختم و هم زدم و توی ظرف کشیدم و با پیازداغ و نعناع داغ و کشک روی آن را تزیین کردم. به جون خودم خیلی خیلی خوشمزه شده بود. نکته : اگر هم آب گوشت نداشتید، از ۲ تا قرص (عصاره گوشت) استفاده کنید. این آش هم مثل بعضی از آش ها سبزی ندارد ، یک بار امتحان کنید حتما خوشتان می آید.