طرز تهیه آش تمر

شروع موضوع توسط Nazanin ‏28/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo1986.jpg


    مواد لازم :

    گوشت با استخوان نیم کیلو
    برنج ۳۰۰ گرم ( یک ونیم لیوان )
    عدس سه چهارم لیوان
    پیاز درشت دو عدد
    تمر هندی ۳۰۰ گرم
    نعنا خشک دو قاشق غذا خوری
    نمک به میزان لازم
    روغن به میزان لازم

    تمر هندی : ( البته میزان آن دلخواه هست و با توجه به تفاوت ترشی تمر ها می شود مقدار آن را تغییر داد )


    طرز تهیه :
    ابتدا گوشت را با مقداری آب و یک عدد پیاز می گذاریم خوب بپزد .می توانیم اگر دوست داشتیم کمی زردچوبه هم به آن اضافه کنیم .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo1987.jpg


    سپس گوشت ها را از قابلمه خارج می کنیم. استخوانهای گوشت را جدا می کنیم .و گوشت را ریش ریش می کنیم .وبعد برنج را به آب گوشت اضافه می کنیم . و در قابلمه را می گذاریم تا برنج خوب پخته شود . و مغز پخت شود .در این مرحله اصلا نباید محتویات دیگ را به هم بزنیم چون ته می گیرد .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo1988.jpg


    حالا عدس و گوشت را اضافه می کنیم و مجددا صبر می کنیم تا عدس هم کاملا پخته شود .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo1989.jpg


    در این فاصله حدود دو لیوان آب جوش را با تمر مخلوط می کنیم و خوب با قاشق آنرا در آب حل می کنیم و می گذاریم حدود یک ساعت خیس بخورد و بعد آنرا صاف می کنیم تا شیره تمر گرفته شود . در ضمن یک عدد پیاز را با کمی روغن سرخ می کنیم تا پیاز داغ مان حاضر شود .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo1990.jpg


    وقتی عدس کاملا پخته شد شیره تمر را اضافه می کنیم و بعد اگر آب آن کافی نبود مقداری آب جوش به آن اضافه می کنیم و حالا خوب هم می زنیم تا کمی برنج له شود و به اصطلاح لعاب بیندازد و در این مرحله پیاز داغ و نعنا داغ را هم اضافه می کنیم .



    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo1986.jpg


    لطفا در آخر نمک دیگ را اندازه کنید چون بعضی تمر ها خیلی شور هستند .
    بعضی ها … برای اینکه طعم ملس پیدا کند کمی شکر به آن اضافه می کنند .