با این غذا به جنگ سرطان بروید

شروع موضوع توسط Nazanin ‏28/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo1982.jpg


    این ماده غذایی نیز برای قلب بسیار مفید است و دشمن سرطان است. امگای سه نیز از بروز عارضه های قلبی جلوگیری می کند و سرشار از اسید لیپید و برخی پروتئین هاست.


    این غذا برای برای 6 نفر است و برای مبتلایان به دیابت نوع دو نیز بسیار مفید می باشد .

    مواد لازم :

    عدس قرمز 2 لیوان
    تره فرنگی ( خیلی نازك حلقه شود ) 3 عدد
    پودر تخم گیشنیز 2 قاشق مرباخوری
    گیشنیز تازه ( خرد شده ) یك قاشق سوپ خوری
    نعنا تازه ( خرد شده ) دو قاشق سوپ خوری
    سرکه یك قاشق سوپ خوری
    آب مرغ بدون چربی یك لیتر
    نخم مرغ 4 عدد
    فلفل و نمک به اندازه لازم
    جعفری كمی برای تزیین

    طرز تهیه :
    عدس ها را در یك قابلمه می ریزیم و تره فرنگی، پودر تخم گشنیز، گشنیز، نعنا، سركه و آب مرغ را به آن می افزاییم و روی حرارت می گذاریم.
    بعد از این كه جوش آمد، باید به مدت 30- 40 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد تا عدس ها بپزد و آب آن كشیده شود.



    فر را روی حرارت 180 درجه ی سانتیگراد گرم می كنیم .
    پس از آن به مواد آماده شده، نمك و فلفل می افزاییم و به طور كامل مخلوط می كنیم.
    وسط مواد را با دست خالی كرده و یك تخم مرغ در آن قسمت می شكنیم.


    روی ظرف فویل آلومینیوم كشیده و به مدت 15- 20 دقیقه در فر 180 درجه سانتیگراد می گذاریم تا وقتی كه تخم مرغ ببندد.
    آن گاه روی این غذا را با جعفری خرد شده تزیین می كنیم.

    نكات تغذیه ای :
    1 - عدس منبع خوبی از آهن، پروتئین، فیبر، كربوهیدرات های پیچیده و اسید فولیك است. همچنین كم چربی، كم كالری، بدون كلسترول و به همان نسبت ارزان قیمت می باشد.

    2 - یك لیوان عدس پخته ، 90 درصد مقدار مورد نیاز اسید فولیك را در روز را تأمین می كند و بیشتر از هر غذای غنی نشده دیگری، اسید فولیك را برای بدن فراهم می كند.

    3 - عدس دارای فیبرهای محلول است كه این فیبرها مانند یك جاروی زبر، دستگاه گوارش را تمیز می كنند. این نوع فیبر گلوكز( قند) و كلسترول سرم را كاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی كم می كند.