زندگی عاقلانه نویسنده: آلبرت الیس نویسنده: رابرت هارپر مترجم: مهرداد فیروزبخت که هر احساس و هیجان، از فکر و اعتقادی ذهنی سرچشمه میگیرد و هر انسانی میتواند با کمی دقت به این ارتباط پی ببرد... در کتاب زندگی عاقلانه، نویسندگان هیجانات منفی، مانند خشم، اضطراب و افسردگی، را ناشی از ده طرز فکر غیرعاقلانه زیر عنوان میکنند: 1. باید تأیید و محبت دیگران را جلب کنم. دیگران باید کارهای مرا دوست بدارند و مرا بپذیرند. 2. همیشه باید عملکرد خوب و موفقیتآمیزی داشته باشم. باید ثابت کنم که آدم با کفایت، شایسته و موفقی هستم. 3. بعضی انسانها بد، پست و شریرند و به خاطر گناهانشان لایق سرزنش و تنبیهاند 4. اگر کارها درست پیش نروند، وحشتناک، هولناک و افتضاح خواهد شد. وقتی به شدت ناکام میشوی یا در حق تو بیعدالتی میشود و طردت میکنند، باید احساس کنی خیلی افتضاح شده و فاجعه هولناکی رخ دادهاست. 5. منشأ بدبختیهای انسان در بیرون از اوست و ما کنترلی بر افسردگیها و تأثراتمان نداریم. 6. باید با هر چیزی که خطرناک و ترسناک به نظر میرسد، مشغولیات ذهنی پیدا کرد و در مورد آن مضطرب شد. 7. آسانترین راه این است که از روبرو شدن با مشکلات زندگی اجتناب کنیم و از زیر بار مسؤولیتها شانه خالی کنیم و سعی نکنیم دنبال خویشتنداری باشیم که البته پاداشدهندهتر است. 8. گذشته شما بسیار مهم است و هر چه که در گذشته بر شما تأثیر زیادی گذاشته است، حالا نیز حتماً بر احساسات و رفتار کنونی شما تأثیر میگذارد و همیشه تأثیرش را حفظ میکند. 9. مردم و اشیا باید اصلاح شوند و اگر نتوان برای حقایق تلخ زندگی راهحلهای خوبی پیدا کرد، خیلی افتضاح و وحشتناک میشود. 10. با تنبلی و عدم تحرک، یا با خوشگذرانیهای منفعلانه و غیرمتعهدانه میتوان به شادی کامل دست یافت. آلبرت الیس و رابرت هارپر معتقدند که هر احساس و هیجان، از فکر و اعتقادی ذهنی سرچشمه میگیرد و هر انسانی میتواند با کمی دقت به این ارتباط پی ببرد. در کتاب زندگی عاقلانه نمونههای نسبتاً جامعی از کشف این ارتباط در افراد مختلف، که در واقع مراجعان نویسندگان کتاب بودهاند، ذکر شدهاست. انتشارات: رشد