دانه و برگ های شنبلیله به عنوان ادویه مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه که خواص دارویی زیادی داشته و بیماری های متعددی را درمان می کند. * نتایج بررسی های متعدد نشان می دهد، مصرف روزانه ۵۶ گرم تخم شنبلیله، به طور چشمگیری خطر بروز حمله قلبی را کاهش می دهد و در کاهش کلسترول و قند در بیماران دیابت نوع ۲ نقش دارد. * با ایجاد احساس سیری در فرد به کاهش وزن کمک می کند. * مخلوطی از ماست و مقداری تخم پودر شده شنبلیله را پس از صرف غذا میل کنید تا باعث کاهش وزن شود. * شیر در زنان شیرده را افزایش می دهد. * برای کاهش میزان قند خون یک قاشق چای خوری دانه شنبلیله ناشتا بخورید. * مانع بروز چین و چروک، دانه های سرسیاه، خشکی و جوش های قرمز می شود. ضماد تهیه شده از برگ های تازه شنبلیله و آب را روی صورت بمالید و پس از ۲۰ دقیقه با آب ولرم بشویید. * ناراحتی های مربوط به قاعدگی را کاهش می دهد. * مصرف شنبلیله، مانع ریزش مو و به وجود آمدن شوره سر می شود. * خاصیت ضدالتهابی آن، زخم های خارجی یا کبودی را التیام می بخشد.