غذایی که مدتی میماند و خوراکیهایی که در آن مواد نگهدارنده زده باشند، یبوست را تشدید نموده و معده را ضعیف میکند. گیاهان دارویی * ابتدا غذا به وسیله دندانها باید خوب جویده شود و با بزاق دهان خوب مخلوط شود. خوب جویدن و نرم نمودن، اولین گام برای هضم بهتر مواد غذایی در بدن میباشد. * دوم باید غذا در محیط آرام و به دور از استرس خورده شود و در معده مواد غذایی با شیره معده خوب مخلوط شود. شیره معده مادهای به نام پپسین ترشح نموده و پروتئینهای درشت مواد غذایی به مواد سادهتری تبدیل میشود، این کوچک شدن و نرم شدن از یبوست جلوگیری میکند. در اینجا دستگاه کبدی، ماده صفرا را وارد جهاز هاضمه نموده و در حل کردن مواد چربی مۆثر است. معده در تنظیم غذا، نقش مخزن ذخیره را داراست و تأثیر شیره یا اسید معده در هضم غذا بسیار است. * یبوست ممکن است بر اثر کمبود تراوشهای کبدی و لوزالمعده و روده نیز باشد. برای رفع این عامل، غذاهای سلولزدار مثل آرد سبوسدار و سبزیهای تازه مفید است. * ساعات خوردن غذا و منظم خوردن نیز در رفع یبوست مۆثر است. * پرخوری و نامرتب خوردن و پر نمودن معده بسیار زیان آور است. استراحت دادن به معده و نخوردن به مدت کوتاه، باعث میشود که دستگاه گوارش استراحت نموده و کار خود را خوب انجام دهد. * سبزیجات و داروهای گیاهی علاوه بر فعال نمودن معده، در هضم غذا بسیار مفید است. * غذاهای پرچرب و شیرینیها و موادی مثل سوسیس و کالباس در هضم غذا مشکل ایجاد میکنند. * غذایی که مدتی میماند و خوراکیهایی که در آن مواد نگهدارنده زده باشند، یبوست را تشدید نموده و معده را ضعیف میکند.