جلوگیری از لاغری در ماه رمضان

شروع موضوع توسط Nazanin ‏24/7/15 در انجمن رژیم درمانی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    daac201343ca80cbefea654fbf8a6e93.jpg

    جلوگیری از لاغری در ماه رمضان

    متخصصان به افرادی که برای افزایش وزن و لاغر شدن و رسیدن به تناسب اندام در ماه رمضان به آنها مراجعه می‌نمايند توصيه هاي را گوشزد مي كنند.

    متخصصان به افرادی که برای افزایش وزن و لاغر شدن و رسیدن به تناسب اندام در ماه مبارک رمضان به آنها مراجعه می‌کنند مصرف انواع حلیم، کله پاچه، خوراک گوشت ، خوراک کبک و گوشت بزغاله را در وعده افطار به آنها توصیه می‌کنند.

    آنها اعتقاد دارند گنجاندن این مواد به سبد غذایی افراد لاغر به آنها کمک می‌کند که بر لاغری خود در ماه مبارک رمضان غلبه کنند.



    مصرف شیر برنج، شیرینی هایی مانند باقلوا، قطاب، خوردن پسته، فندق، بادام ، کنجد، و گنجاندن میوه های شیرین به سبد غذایی را از دیگر عوامل موثر در افزایش وزن افراد لاغر در ماه رمضان می دانند.



    آيا روزه سبب لاغري مي شود ؟
    در کساني که به نحو صحيح روزه مي گيرند و دو وعده غذاي نسبتاً سبک در سحري و افطار مي خورند روزه سبب لاغري مي شود . به بيان ديگر ، اگر در هنگام روزه داري يک وعده غذاي انسان حذف شود طبعاً کالري دريافتي کمتر از میزان نياز بوده و براي تأمين مازاد نياز به انرژي از چربي ذخيره در بدن استفاده خواهد شد و فرد لاغر مي شود . اما اگر غذاي مصرفي در سحر ، افطار و تا هنگام خواب ، در حد نياز بدن و يا حتي بيشتر باشد لاغري رخ نمي دهد



    اين چاق شدن در زمان روزه‌داري اتفاق مي‌افتد اگر فرد رعايت كالري مصرفي را ننمايد و اگر هم در زمان روزه‌داري رعايت كند، بلافاصله پس از اتمام روزه‌داري (پس از ماه رمضان) و آن هم به علت افزايش كالري مصرفي اتفاق خواهد افتاد.

    پس راه چاره چيست؟ آخرين اطلاعات علم تغذيه تأكيد بر عدم كاهش تعداد وعده‌هاي مصرفي در طول روزه داشته و بنابراين يك رژيم صحيح در طول ماه مبارك رمضان مشتمل خواهد بود بر: (1) صرف يك وعده غذاي سبك پس از اذان مغرب (2) با فاصلة حداقل 2 ساعت صرف شام (3) مصرف سحري



    روزه و افزايش وزن
    برخلاف گروه اول، گروه ديگري كه براي افزايش وزن تلاش مي‌كنند، سوال مي‌كنند كه چگونه مي‌توانند رژيم خود را طي ماه رمضان ادامه دهند. در پاسخ به اين گروه موارد زير توصيه مي‌شود. شما مي‌توانيد در طول ماه مبارك رمضان هم از رژيم افزايش وزن خود پيروي کنيد.



    براي اين كار مي‌توانيد غذاهاي با كالري بالا و حجم كم (با دانسيته انرژي بالا) كه بيشتر غذاهاي چرب و شيرين هستند را البته با در نظر گرفتن سالم بودن آنها استفاده كنيد.براي مثال در سوپ‌هاي خود خامه اضافه کنيد. برنج خود را با كره ميل كنيد. همچنين مي‌توانيد به خورش‌ها قدري آرد اضافه كنيد تا هم غليظ‌تر شوند و هم ميزان كالري آنها بيشتر شود. استفاده مناسب از مواد غذايي شيرين مانند خرما، شله زرد و انواع فرني، حلوا و كاچي و شيربرنج‌خانگي با افزودن عسل به آن راه ديگري براي دريافت كالري اضافي است.



    استفاده از تمام وعده‌ها و ميان وعده‌ها در مدت زمان مجاز به دريافت مقادير اضافي كالري كمك مي‌كنند بنابراين به خصوص وعده سحري را از دست ندهيد و آن را جايگزين وعده ناهار كه حذف مي‌شود، بكنيد.