طرز تهیه دلمه ای متفاوت و مقوی

شروع موضوع توسط Nazanin ‏28/6/15 در انجمن آشپزی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    awww.beytoote.com_images_stories_food_fo1814.jpg


    دلمه سیراب شیردان یکی از غذاهای محلی استان لرستان است.

    مواد لازم :

    سیرابی به تعداد نفرات یک برش
    گوشت چرخ‌کرده 200 گرم
    برنج یک لیوان
    لپه 4 قاشق
    سبزی معطر مخصوص دلمه خرد شده یک لیوان
    روغن به میزان لازم
    پیاز سرخ شده 3 قاشق غذاخوری
    فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
    رب‌ گوجه یک قاشق غذاخوری
    پودر زیره یک قاشق چایخوری سرخالی


    سبزی معطر مخصوص دلمه ( ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و پیازچه )

    طرز تهیه :
    دو قاشق از پیاز سرخ شده را با کمی روغن در تابه بریزید و گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
    ادویه‌ها را همراه سبزی خرد شده به گوشت بیفزایید و آنها را هم خوب تفت دهید.
    برنج را بشویید و خام به مواد دلمه اضافه کنید.
    مقدار لازم نمک بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.


    سیرابی را به اندازه تقریبی 15 در 15سانت برش بزنید.
    از مواد دلمه روی برش سیرابی بریزید و آن را محکم ببندید یا بدوزید.
    طوری که هنگام پختن، مواد از درون سیرابی بیرون نریزد.
    در یک قابلمه مناسب یک قاشق پیاز سرخ شده بریزید.


    مقداری ادویه به آن اضافه کنید و رب‌گوجه را با آن تفت دهید و پنج لیوان آب روی آن بریزید.
    دلمه‌های دوخته شده سیرابی را درون آن بگذارید.
    در ظرف را ببندید و بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و بگذارید 3/5 تا 4 ساعت با حرارت ملایم بپزد.


    وقتی آب آن به یک لیوان رسید و به صورت سس غلیظ در آمد و سیرابی پخته شد، دلمه‌ها را در دیس مناسبی بکشید.
    باقی مانده سس را روی دلمه‌ها بریزید و اطراف آنها را با جعفری و چند برش لیموترش تزئین و سپس نوش‌جان کنید.

    در صورت تمایل چند پاچه گوسفند را در قابلمه بگذارید و بپزید و دلمه‌ها را داخل آن بگذارید و همزمان با هم بپزید در این صورت طعم متفاوتی خواهید داشت. این دلمه بسیار مغذی است.