سوالاتی سخت در راه است.

854 بازدید
سوال شده خرداد 29, 1397 در تحصیلی و شغلی توسط ناگفته بماند
با سلام. بنده سوالاتی دارم که هر چه به جواب آنها فکر میکنم راه حلی واحد و البته همه جانبه پیدا نمیکنم. یعنی جوابی نمیابم که همه جنبه های زندگی را در برگیرد. جوابی که از همه ابعاد درست به نظر برسد. بنده سوالاتی از این دست دارم که اولین آنها را در این پیام میپرسم. امیدوارم مشاورن محترم با حداکثر تجربه خود و با تفکر کافی جواب سوال بنده را بدهند. سوال:  در مواجهه با آدمهای متظاهر، ریاکار، چاپلوس و خودشیرین کن در محیطهای مختلف مانند محیط کار چگونه برخورد کنیم؟ کسانی که با زبان بازی و خوب نشان دادن خود و ریاکاری خود را در چشم مدیر، رییس و ... عزیز میکنند و مدام کاری میکنند که در چشم باشند. حتی کارهای خیرخواهانه و اعتقادی مانند نماز و روزه و عزاداری و ...، خود را نیز به منظور نمایش انجام می دهند. تربیت خانوادگی بنده از کودکی بر این بوده که اگر کار خیری کردیم فقط برای رضای خدا باشد، فارغ از اینکه کسی کار خیرمان را ببیند یا نبیند. همچنین یاد گرفتیم کاری را که از ما میخواهند به بهترین نحو انجام بدهیم. ولی آن چه در عمل دیده می شود موفقیت بیشتر آنگونه افراد نسبت به افرادی با نگرش بنده است. زیرا ما کارمان را انجام میدهیم بدون آنکه از سختی انجام آن و کیفیت کار خودمان بگوییم ولی آنگونه افراد حتی اگر کار کوچکی انجام میدهند کلی آن را در بوق و کرنا میکنند و مدام جلوی مدیران از تلاشهای زیاد برای انجام یافتن آن سخن میگویند. نکته ناراحت کننده اینجاست که ریاکاری آن افراد، روی دید مدیران نسبت به ما نیز تاثیر میگذارد و چه تلخ است که مدیر به این افراد پستی بدهد که قرآن را اگر وکیل بگذاریم آن جایگاه حق او نیست و فقط با تظاهر و چاپلوسی در چشم مدیر آدم بزرگی به نظر رسیده. اینکه آن افراد خودشان را خوب جلوه بدهند زیاد مهم نیست. ولی ناراحت کننده است که انسانی با استعدادی بالا نظاره گر پیشرفت آدمهایی باشد که استعداد یا توانایی خاصی ندارن الا چاپلوسی و زبان بازی. حال سوال اینجاست که آیا باید به هر نحوی ذات آنان را پیش مدیران برملا کنیم یا به این علت که او دارد با دین خدا مکر و حیله می کند و خود خدا بهتر میداند با کسی که با دین و دیانت برای خود آبرو میخرد چگونه رفتار کند، سکوت پیشه کنیم و او را به خدا واگذار کنیم؟ آیا برملا کردن ذات آن شخص وظیفه ماست؟ آیا بر ملا کردن ذات او مصداق تلاش کردن یا همان از تو حرکت از خدا برکت است؟ من نمیدانم اگر ذاتش را رو کنم مصداق کار درست است یا این کار فقط برای دل خنکی است و هیچ گونه جنبه اسلامی و اعتقادی ندارد. متن طولانی شد فقط به این علت که واضح باشد. مشاورین محترم خواهشمند است جواب دهید. ممنون
دارای دیدگاه خرداد 31, 1397 توسط ......
لطفاً پاسخ دهید.

2 پاسخ

پاسخ داده شده تیر 3, 1397 توسط روانشناس
سلام بر شما

رو کردن رفتار انها وظیفه شما نیست.
اگر یک مدیر، ان شخص را پذیرفته و شما بگویید که ان انسان درستی نیست در واقع به شعور مدیرتان توهین خواهید کرد و دررنهایت نه تنها سودی برایتان ندارد بلکه ضرر هم خواهد بود.

در اطراف ما همه جورانسانی هست و باید بپذیریم و صرفا از پتانسیل ها و توانمندی های خود به نحو احسنت در محیط کار استفاده کنیم.
افراد بسیاری هستند که نه تظاهر میکنند و نه چاپلوسی اما به درجات بالا می رسند .
با پشتکار و خلاقیت
کسی که این ابزار را ندارد مجبورراست از ریاکاری استفاده کند.

مـریم غفـار
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی
مشاوره تلفنی : شماره هوشمند 9099071000 را بدون پیش شماره گرفته و سپس کد 80195 را وارد نمایید
دارای دیدگاه تیر 5, 1397 توسط بی نام
خب چه کار باید کرد که مانع تاثیر بد رفتار آن فرد در دید مدیر نسبت به ما شود. فقط روی کاغذ این حرف قشنگ است که با تلاش و پشتکار و خلاقیت میتوان موفق بود اما وقتی در عمل نگاه میکنیم میبینیم این افراد چاپلوس و متظاهر موفق ترند. اما شخصیت و تربیت خانوادگی بنده اجازه نمیدهد که مانند آن شخص عمل کنم و با ریا و چاپلوسی به درجات بالاتر برسم. اما این را هم برنمیتابم که شخصی به این روش به جایگاهی که حق او نیست دست پیدا کند.
پاسخ داده شده تیر 5, 1397 توسط روانشناس
همه ی چیزهایی که در نوشته قشنگ است در عمل هم قشنگ است ولی چون سخت است انسانها انجامش نمیدهند و انتظار معجزه دارند.
شما تلاش خود را بکنید در محیط کار با دل و جان کار کنید
مطمئن باشید به چشم مدیر می اید و کسی که درست و حرفه ای کار میکند جایگاه امنی برای خود میسازد که هیچ چاپلوسی نمی‌تواند ان را تصاحب کند.
اگر کسی زیراب بزند... تظاهر کند و شما بخواهید دستش را رو کنید عملا به دام افتاده اید و وارد بازی او شده اید.
سوالتون را دوبار ایجاد نموده  بودید که انرا بی پاسخ گذاشتم و با لینک جواب پر نکردم که بتوانید از همفکری سایر همکاران هم بهره ببرید.
امید است از این حسها رها شوید چرا که میتواند سبب رفتار اشتباه تان بشود.

مـریم غفـار
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی
مشاوره تلفنی : شماره هوشمند 9099071000 را بدون پیش شماره گرفته و سپس کد 80195 را وارد نمایید
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...