ورود فرزند دوم

1,774 بازدید
سوال شده خرداد 11, 1394 در کودک و نوجوان توسط بی نام
با سلام دختر اول من حدود ٣ سالشه ٨ ماه پيش  لطف پروردگار يك دختر ديگه به ما داد حالا سؤالم اينه كه مدتي هست دخترم بهونه گيري ميكنه بعضي از شبها ساعت ٣ و ٤ صبح ميزنه زير گريه موقعه ديدن  كارتون يا در ماشين ناخنش رو ميخوره البته لازم به ذكر است دخترم به خوبي صحبت نميكنه و همچنان پوشك ميشود و از شيشه شير استفاده ميكنه و هر چه قدر سعي كرديم جواب عكس داده پيشاپيش ممنون از جواب شما

1 پاسخ

پاسخ داده شده خرداد 13, 1394 توسط qasdi
باسلام
مادر عزیز باید بدانید که کودکان در مقابل ورود نوزاد جدید واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند. مشکلات شایع کودکان عبارت‌اند از:
▪ لجبازی
▪ قشقرق به پا کردن
▪ تحریک‌پذیری
▪ رفتار خشن با شیرخوار مانند محکم بغل‌کردن، ضربه‌زدن، نیشگون گرفتن، گازگرفتن و...
▪ چسبندگی به مادر و اضطراب جدایی
▪ مشکلات مربوط به توالت رفتن (خیس‌کردن شبانه یا روزانه، کنترل نکردن مدفوع)
▪ مشکلات خواب
▪ مشکلات مربوط به غذاخوردن
▪ رفتارهای بچه‌گانه مانند درخواست پستانک و شیشه شیر و یا کودکانه صحبت‌کردن
● آماده باشید
خودتان را برای واکنش‌های کودک آماده کنید. اگر کودکتان با مشکلات توالت رفتن مواجه شده و یا... او را سرزنش و یا تنبیه نکنید. به جای آن هنگام انجام رفتار مناسب او را تشویق کنید و مدت زمان بیشتری را با او بگذرانید.
اگر او می‌گوید «نوزاد جدید را دوست ندارم» به او نگویید این احساس بد است بلکه به او اجازه ابراز احساس خود را حتی منفی بدهید. با او مجادله نکنید و با نامطلوب بودن حضور یک نوزاد جدید در جمع خانوادگی در بعضی مواقع موافقت کنید و مواظب باشید به کودک احساس گناه و یا تقصیر از احساسات منفی‌اش را القا نکنید.
اگر کودک بیشتر از ۳۰ دقیقه آرام مانده است کنار او بروید. اگر دراز کشیده و زمان خوابیدن نیست او را تنها نگذاشته و با او باشید و برای تشویق کردن او از قبل برنامه‌ریزی کنید.
● نظم و انضباط را برقرار کنید
عقیده خود را نسبت به داشتن انضباط در کودک مشخص کنید و پیش از آنکه نوزاد جدید به دنیا آید اجرای قوانین و مقررات را در خانه شروع کنید. هنگام مشاهده رفتار نامناسب سریع عکس‌العمل نشان دهید. با کودک خود بحث نکنید و غر نزنید بلکه عمل کنید. کودک شما باید بداند که چه رفتاری از نظر والدینش مطلوب و مورد انتظار است. پدر و مادر باید در تربیت کودک با یکدیگر هماهنگ باشند.
بدرفتاری‌های جدی مانند صدمه‌زدن به نوزاد باید سریع پاسخ داده شود. کودک باید بفهمد که صدمه‌زدن به نوزاد قابل قبول نیست و با انضباط خاصی با او برخورد می‌شود.
● باید نادیده گرفت
بعضی از رفتارها مانند کودکانه صحبت‌کردن را نادیده بگیرید. هنگام انجام رفتارهای بچگانه با کودک صحبت نکرده و به او نگاه نکنید. در این زمان از اتاق خارج شده و یا مشغول کار شخصی خود شوید. زمانی که رفتار کودک‌تان مطلوب است او را تشویق کرده و به او توجه کنید.
در صورتی که با رعایت این نکات هنوز با کودک خود درباره فرزند جدید مشکل دارید، بهتر است از مشاوره روان‌پزشک کودک یا روان‌شناس کودک استفاده کنید.
مدت زمانی را در طول روز به کودک اختصاص دهید و سعی کنید حتی یک یا دو دقیقه با او تنها باشید. از او نظرخواهی کرده و اجازه دهید برای خودش تصمیم بگیرد.
● بازی کودک با نوزاد
زمانی که شیرخوار خواب است و کودک به آرامی بازی می‌کند او را تشویق کنید. احساس خود را به کودک نشان دهید و به او بگویید دوستش دارید تا او نیز احساسات خود را برای شما بیان کند. به کودک اجازه دهید نوزاد را در آغوش گیرد. واکنش‌های نوزاد را برای کودک توصیف کنید. برای مثال «او دوست دارد تو به آرامی با او رفتار کنی» این توضیحات موجب بهترشدن روابط میان آنان و لذت بردن از همدیگر خواهد شد.
● شیردهی نوزاد و کودک اول
هنگام شیردادن نوزاد پاسخ به رفتارهای کودک بزرگ‌تر دشوار است. پیش از برنامه شیردهی کودک را سرگرم کنید. از اسباب‌بازی‌های مخصوص برای سرگرم‌ کردن کودک استفاده کنید. به او نوشیدنی و یا یک غذای ساده بدهید. در صورت وجود رفتار مطلوب در حین شیردهی او را تشویق کنید. برخی کودکان تمایل به دیدن نوزاد هنگام شیردهی و یا در کنار مادربودن دارند. کودک را نیز از یک طرف دیگر در آغوش بگیرید و یا دست‌تان را به دور گردن یا کمر او حلقه کنید. برخی از کودکان تمایل به تقلید از رفتار مادر دارند و عروسک یا خرس خود را شیر می‌دهند.


موید باشید...

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه شهریور 5, 1394 توسط بی نام
ببخشيد روانكاوي را ميشود براي بنده معني كنيد
دارای دیدگاه شهریور 5, 1394 توسط qasdi
باسلام روان‌کاوی علمی برای پرداختن عمیق‌تر و متمرکزتر به ذهن ناخودآگاه است. منظور از ناخودآگاه آن بخش از روان است که از دسترس آگاهی خارج شده‌است ولی به کنترل رفتار فرد ادامه می‌دهد.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه شهریور 5, 1394 توسط qasdi
اما روان درمانی یعنی همراهی فکری و روحی در طی دوره درمان، به ما امکان تفکر عمیق را روی خودمان می دهد تا بتوانیم در اهداف خود همانطوری که خودمان دوست داریم پیش برویم و نه آنطوری که زندگی (تربیت و جامعه) ما را شکل و مسیر داده است.
به کمک جلسات مرتب و تکنیکهای تخصصی، درمانگر به ما کمک می کند تا ارزشهای خود را بهتر بشناسیم و تغییراتی را که شایسته آن می باشیم در خود ایجاد کنیم.
دلیل ارجاع را نفرمودید.
موید باشید

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه شهریور 7, 1394 توسط بی نام
با سلام
و پيگيري شما بنده از ابتدا با يك سري مشكلات بزرگ شدم كه ابتداي آن فوت پدرم در ٢ سالگيست و هم اكنون نيز كه ازدواج كردم مشكلات قبلي به مشكلات جديد أضافه شده اند البته اين كه عرض ميكنم مشكلات حواشي و اتفاقاتي كه باعث تغيير خلقيات شخص ميشود و در مجموع شخصي از نظر خودم زود رنج برون ريز از نظر اطرافيان عصبي عجول كسي كه ميخواد همه كارها رو يك نفري انجام بده و حساس هستم تا حالا به خودم اينجوري نگاه نكرده بودم حال و در مجموع مشكلات قبلي و حال دست به دست هم داده اند و استرس هم به كمكشون اومده باعث هم مشكلات داخلي (بيماري هاي كه با استرس تشديد ميشوند)و هم اطرافيان كه از همه مهمتر خانواده ام شده البته ناگفته نماند تا كنون هيچگونه قرص اعصابي مصرف نكرده ام و به هيچگونه مواد مخدر حتي سيگار اعتياد ندارم و به هيچ عنوان مشروبات الكي نيز استفاده نميكنم ولي در نظر دارم براي پيشرفت خانواده ام اول از خودم شروع كنم ولي متاسفانه در كشور ما متخصص واقعي اين موضوع كم بوده و اگر هم هست خود هزينه هاي آن باعث استرس ميشود به عنوان مثال شخصي كه شما فرموديد ده دقيقه ٦٠ تومان دريافت ميكنند و بيمه ها نيز زير بار اين موضوع نمي روند و بنده نيز متاسفانه نمي توانم به راحتي به شخصي اعتماد كنم البته دانشجويان زيادي هستن كه وارد اين عرصه ميشوند ولي من آزمون و خطا مخالف هستم چون روانشناس از ٣٣ سال زندگيت مطلع ميشه و من نميتونم به راحتي خودم رو براي كسي كه اعتماد بهش ندارم تخليه كنم و در آخر همچنين با دارو شديدا مخالف هستم و اين خود مسئله است اين بود كل موضوع راهكار شما چيه بفرماييد
دارای دیدگاه شهریور 31, 1394 توسط qasdi
باعرض معذرت بدلیل مشغله فراوانی که برایم بوجود امده و دلیل در تاخیر پاسخدهی به نظر بنده شما با این شماره تماس گرفته و بگویید از طرف بنده می باشید و بگیید مسئله شما فوری می باشد چون ایشون زمان وقت دهی تقریبا 4 ماه بعد است.
آقای دکتر ناظری    09122110254

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...