اختلاف زن وشوهر توسی سال

454 بازدید
سوال شده خرداد 15, 1394 در ارتباط توسط بی نام
باسلام
۵۰سال دارم سی ویک ساله پیش ازدواج کردیم شوهرم یک سال وچهارماه ازم بزرگترند. دکترا دارن وطبابت میکنن. منم تاکارشناس ارشدادامه دادم .الان دبیرم .
سه تادختردارم فقطاخری مجردودانشجواست .

ازاوایل ازدواجمون شوهرم ازم خیلی ایراد میگرفتن  ایشان خیلی ایده ال گراهستن تواین سی سال هیچ وفت از زندگیش ودختراش اظهار رضایت نکردند.وقتی صحبت میکنن خیلی خوب صحبت میکنن اما زمان عمل گفته های خودشو عمل نمی کند.این مصراع (.دوصدگفته چون نیم کردار نیست).دقیقادرمورد ادمای مثل ایشون صدق میکنه
خلاصه همبشه اظهار نارضایتی وانتقاد ازطرف اوبود ومداراکردن از طرف منو سه تادخترام. بعصی وقتا هم صبرمون تمون میشد به بحث وجدل واخرش کتک زدن  دخترا و در نهایت  به قهر ختم میشد.


الان که بحمدالله  دوتا آماد خوب داریم دخترام هم از زندگی خدارو شکر راضی اند مرتب شوهرم سروگوشش میجنبد تووایبر با خانم های مجرد اختلاط میکندشبا تادیر وقت بیداریم  اغلب دعواهامون به این موضوع ختم میشه .ناگفته نماند شش ماه پیش یه خانم توزندگی شوهرم  بوده من بعدا فهمیدم مخفی اونوصیغه کرده بود .ولی خانمه شرط رفتن به خارج از کشوروخواست شوهرم قبول نکرده بود همه اینارو باکنجکاوی وبه طروق مختلف فهمیدم . حرف ش اینه میخام دوباره ازدواج کنم دنبال کیس مناسبم  این جمله ها رو وقتی اعتراض میکنم که چقدر باوایبری کم حرفی  میزنه
الان دیگه بهش اعتماد ندارم. مرتب کنترل  نامحسوس میکنم بعضی وقتا اعصابم نمیکشه  دیوانه وار حمله میکنم باهاش تند حرف میزنم یا گوشیو ازش میگیرم .
وبه شدت دعوامون میشه آدم صبوریم ولی دیگه نمیتونم تحمل کنم روز بروز بی احترامیا واهانتها بیشتر میشه به هیچ کدوم از خوهر وبرادراش نگفتم .ازتون راهنمایی میخواهم چکار کنم چه رفتاری داشته باشم خوبه .
ممنون وتشکر.

1 پاسخ

پاسخ داده شده خرداد 15, 1394 توسط سیداحمدمرتضوی

سلام همکار محترمه 

اول اینکه بهترین کار همین است که به اعضای خانواده نگفتید و درصورت امکان باید با متخصص همراه شوید . 

اما اینکه آنچه دارد اتفاق می افتد با خواندن این مطلب کمی مارا به سمت عملکرد خودمون سوق خواهد داد . لطفا بخونید . 


دیدگاه من بر اساس آسیب شناسی روانشناختی مبتنی بر خود  و محوریت مراجع محور می باشد.

براساس اصل آسیب شناسی سه نکته ی اساسی را اگر ما بتوانیم در هر اقدام رعایت بکنیم طرح ما موفق خواهد بود هرچند که نقص هایی هم داشته باشد.
1. چه کار بکنیم که آسیب به وجود نیاید.
2. چه کار کنیم آسیب به وجود آمده را حل بکنیم.
3. اگر نمی توانیم آسیب را حل بکنیم چه کار بکنیم که زمینه ی ایجاد آسیب در آینده نشود.
و اگر این سه نکته ی کلیدی در تمام مراحل درمان مد نظر باشد اطمینان بر عدم آسیب را به ارمغان خواهد آورد.

بر این اساس نگاه من این گونه است . امید وارم دانش من به دانش شما اضافه کند .

دانش شما اضافه شود نگاه شما تغییر می کند.

نگاه شما تغییر کرد در احساس و رفتار شما تغییر ایجاد می شود 

رفتار و عملکرد شما تغییر کرد در دیگرات ایجاد تغییر می کند بر اساس نوع رفتار و احساس تغییر یافته ی شما 

اگر در طف مقابل تغییر هم ایجاد نشود به شما آسیب وارد نمی شود.

مثلا همسر شما تا وارد خونه می شود شما شروع به سوال و جواب می کنید و او هم به خاطر اینکه شما دائم سوال نکنید یا اینکه فکر می کند دارید کنجکاوی می کنید و می خواهد از زیر این مسئله شانه خالی کند با سوال شما شروع به داد زدن و اخم و تم که حوصله ندارم و...  حالا اگر شما او وارد خونه می شوید و از او استقبال و همنوازی می کنید و از سوال و جواب خبری هم نیست . مبینید بعد از مدت زمانی همسر شما خودش که وارد خونه می شود شروع به صحبت خواهد کرد و از مسائل برایتان بیان می کند و حتی در جایی شاید نظر هم بخواهد . واین رفتار چون به خواسته ی خودش ایجاد شده در مقابل دیگر آن احساس مورد سوال شدن وجود ندارد و داد و فریاد هم خبری نیست و اگر هر از گاهی به وجود بیاید به اصل رابطه شما آسیب نمی رساند. 

پس آنچه مهم است بر اساس تحلیل رفتار متقابل هر آنچه ما انجام می دهیم یا احساس است یا رفتار و یا هردو . و آنچه منبع آن است که به وجود می آورد . یا یک فکر یا یک خاطره  یا عوامل بیرونی یا عوامل درونی و آنچه باعث شکل آن می شود نیاز است اگر نیاز برآورده شود می خندم بوس می کنم . دعوت می کنم و... اما اگر نیاز بر آورده نشود . داد میزن / فحش می دهم / پرت می کنم / قهر می کنم / بهانه می گیرم و...

پس با توجه به بیان شما با توجه به مسئله پیش آمده باید نوع عملکرد ما تغییر تا از این مرحله بحرانی به سلامت و بدون به وجود آوردن آسیب گذر کنیم. باید تحلیلی رفتار نماییم./صبر و گذشت دو طرفه داشته تا آسیب را به وجود نیاوریم

  

خوب حالا فکر می کنم باهم همنظر باشیم و بتونیم بهتر تحلیل کنیم .
همسر شما در وایبر چه نیازی را می بیند که در خانواده یا در هم صحبتی با شما دریافت نمی کند . این اولین چیزی است که باید شناسایی کنید .
دوم اینکه آیا باید من در عملکرد / نگاه / افکار / پوشش /  بیانم // و... تغییراتی ایجاد شود یا نه . آیا در خود او تغییراتی باید ایجاد شود یانه ؟  آیا دخترم است که باید تغییراتی را در خود ایجاد کند ؟
 
خب اگر همسر شما و دختر شما قرار باشد تغییر ایجاد کند شما نمی توانیید هیچگونه کاری برایشون انجام دهید مگر اینکه خودشون بخئاهند .
اما خود شما بخواهید در خود تغییر ایجاد کنید بله می شود کاری کرد اما باز اگر دیگاه شما این باشد من می توانم کاری کنم نه!!!!  تنها کسی که می تونه برای خود شما یا هر فرد برای خودش قدمی بردارد فقط خودش است و خودش. اونهم شرط اساسی و اولش این است که خودش بخواهد .
 
حالا پس من چه کاره ام من دانشم را می توانم اضاغه کنم و اگر شما تمایل به اضافه کردن دانش خود داشتید به دانشتون اضافه می کنید و موقعی دانشتون اضافه شد نگاه احساس افکار و عملکرد تغییر می کند و موقعی در شما تغییر ایجاد شد احتمالا در همسر شما تغییر ایجاد می کند و اگر نکرد آسیب نمی بینید . مثال بر اساس گفته ی خودتون.
ببینید موقعی دانش شما اضافه شد  . شما دیگر گوشی ایشون را کنترل نمی کنید . موقعی گوشی را کنترل نکردید سوء ضن پیدا نمی کنید موقعی سوء ضن نبود اعتماد وجود دارد و چون اعتماد است درخواست شما بدون هیچ حالت انتقام / طلبکار بودن / شک و تردید بیان می شود و در نهایت همسر می پذیرد و اگر نپذیرف او را تحریک به انجام کارهی بدتر نمی کند . او را وا نمی دارد ببین من می کنم ببینم کی مرده بعد از 50 سال زندگی برایم تعیین تکلیف بکن و....
از طرف دیگه تازه متوجه میشم هان درسته داما دارم اما این دلیل نمیشه من لباس این فرمی مثل اول ازدواج نپوشم . این دلیل نداره ما یک شب را دوتایی بیرون نریم / یا هتل نریم برای خودمون نباشیم /  یا نگاه من هم همه چیز یادم رفته و... تازه متوجه می شویم چقدر چیزها هست که وجود داره و ما نمی بینیم که این مسائل را به وجود می آورد .
نیاز به تحلیل و دریافت دوباره است . امید وارم دانش من ارزش وقت گرانبهای شمارا دارا باشد . همکار ارجمند

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
شماره تلفن : 09121312713 , 22878323
شنبه و دوشنبه 10 صبح الی 19 خیابان شریعتی بالاتر از میرداماد بعد ازپمب بنزین ، نرسیده به ظفر ،کوچه ی امانی ، پلاک 2 ، طبقه 5 واحد 9 ، مرکز مشاوره ی راه سبز
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...