سلام دوست عزیز
خشم واکنش طبیعی همه انسانها به ناکامی و موانع است, اما اگر ما نتوانیم خشم خودمان را کنترل کنیم تبدیل به پرخاشگری میشود, و در ارتباطات و اعتماد به نفس و عزت نفس اثر منفی میگذارد, بهترین راه از بین بردن خشم نیست بلکه شناخت و مدیریت خشم است.
در قدم اول مطمئن باشید که میتوانید مهارت مدیریت خشم را بیاموزید و از اینکه مشکل خود را حل کرده اید لذت ببرید. مهارتهای زندگی اموختنی هستند و اینکه شما در پی درمان هستید نشانگر شناخت شما از رفتارپرخاشگرانه و میل به یادگیری است.
1.تمامی رفتارهای پرخاشگرانه خود را بشناسید, و به ترتیب در صدد تغییر. انها باشید
2. شروع کننده ها و یا محرک های خشم خود را بشناسید, چه موقعیت هایی یا افرادی موجب پرخاشگری شما میشوند?
3.با انواع خشم و رفتار پرخاشگرانه اشنا شوید,خشم میتواند اسیب رساندن به افراد و محیط یا اسیب رساندن به خود باشد همچنین گاهی خشم ابراز نشده فرد را مستعد و یا دچار بسیاری از بیماری های جسمی و روانی میکند.
4. همانطور که گفتیم خشم واکنش طبیعی ماست, پس ما خشمگین خواهیم شد اما باید بتوانیم. برخورد مناسبی را در موقعیت انجام دهیم. با شناخت از سیستم بدنی خود در مواقع خشم مثل تپش قلب, لرزش, تعریق و ....پیش بینی کنید که به یک موقیت نزدیک میشوید. در واقع خوداگاهی خود را بالا ببرید, بدانید با توجه به مهارتی که دارید میتوانید موقعیت را کنترل کنید.
1. به اطرافیانتان بگویید چه احساسی دارید, در واقع شفاف سازی کنید, مثلا :من الان نمیخوام در جلسه باشم و زمان نیاز دارم, یا حرفهای شما منجر به این احساس .....در من شد
2. وقفه بیاندازید و محیط را ترک کنید, و تا زمانی که امادگی پیدا نکردید به جلسه یا موقعیت مورد نظر باز نگردید.
3. رفتار جراتمندانه داشته باشید, موضع خود را کامل و روشن مشخص کنید و به فرد مورد نظر اجازه ابراز نظر بدهید و با توجه به شرایط توافق کنید, توافق گرایی بهترین راه در غلبه بر رفتارهای پرخاشگرانه است.در برابر خشم ما سه روش را میتوانیم درپیش بگیریم 1 .خشم خود را ابراز نکنیم و دچار افسردگی,نا امیدی, و ....بشویم, 2. میتوانیم با پرخاشگری با ناسزا گفتن و ازار دیگران خشم را برون ریزی کنیم و این عادت در ما شکل بگیرید و پس از مدتی تا تخلیه نشویم حالمان بد است, و به عنوان فردی پرخاشگرشناخته بشویم, 3. میتوانیم با ابراز صحیح و مناسب و به جای خشم از هرگونه احساس منفی و عوارض بعدی ان پیشگیری کنیم, قاطعانه و روشن و بدون ایجاد تنش در موقعیت با افراد به توافق برسیم
4. از یک تا ده بشمارید, و بعد عکس العمل نشان دهید, پرخاشگری حالتی است که همانطور که گفتید در لحظه اوج میگیرد و بعد فرو مینشیند, پس سعی کنید با صبر کردن از واکنش در اوج عصبانیت دوری کنید.
5. مواقعی که بسیار خشمگین هستید پر از انرژی میشوید سعی کنید با فعالیتهای سازنده مثل کارهای ساده روزانه, نظافت, پیاده روی و یا ....از لحظه های اوج خشم دور شوید.
6. ورزش کنید و حتما روزی نیم ساعت پیاده روی کنید.
7. از روشهای ریلکسشن بهره ببرید.
8 .از یادگیری مهارت کنترل خشم و درمان های شناختی. CBT در کنار یک روانشناس بهره ببرید.
سلامت باشید.
کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت
شماره تلفن : 77701338 - 77874492
صدای مشاور 9092301218 دوشنبه و چهارشنبه از ساعت 16 الی 18