دوستم

495 بازدید
سوال شده خرداد 26, 1394 در عمومی توسط بی نام
با سلام

من یه دختر 20 ساله ام...

به یکی از دوستام خیلی دلبستم یه 5 سالی میشه باهم دوست صمیمی هستیم...

و کاملا 2 طرفس ولی...من خیلی روی او حساسم و جدیدا ناراحت میشم با کس دیگه دوست بشه

چه کار کنم دوستی سالم داشته باشم...

1 پاسخ

پاسخ داده شده خرداد 27, 1394 توسط qasdi
اساس و پایه دوستی ها در سن نوجوانی و جوانی که با جذبه و شور زیادی همراه است، غالبا بر مبنای عواطف و احساسات شکل می گیرد و نه بر اساس منطق و عقل.
مقدمه ی این دوستی ممکن است جاذبیت یک فرد از نظر ظاهری یا شخصیتی یا پاره ای از صفات اخلاقی باشد که او را برای فرد دیگر دوست داشتنی می سازد که توانسته در روح و روان او تأثیر عمیقی بگذارد و خلأ عاطفی اش را به وسیله آن پر کند. دوستی منطقی و عاقلانه باعث آرامش شده و به کمال و احساس مثبت در زندگی کمک می کند اما دوستی که باعث به هم ریختگی وضعیت روانی شود یک نوع وابستگی بیمارگونه است. علاقه و وابستگى به دوستان تا وقتى كه موجب اخلال در برنامه زندگى و كارى انسان، مزاحمت با حقوق والدین، مشغولیت ذهن و ضعف اراده و عدم اعتماد به نفس و ضعف ایمان نگردد اشكالى ندارد، بلكه اگر در راستاى اصلاح و قوّت بخشیدن به این امور باشد بسیار خوب و مفید خواهد بود، البته بهترین سیاست در این مسائل، میانه ‏روى است و زیاده ‏روى و افراط در آن موجب به وجود آمدن مشكلات ذكر شده خواهد گشت، در نتیجه اگر بخواهید در این مسأله در حد اعتدال رفتار نمایید درباره مشكلات آن فكر كنید و سعى كنید خود را قانع كنید كه افراط در این زمینه به ضرر روح و سلامت روان شما است.
اما برای کاهش وابستگی پیشنهادات زیر را اعمال کنید:
۱- لیستی از آسیب ها و ضرر های روانی که در این رابطه متحمل شدید را بنویسید.
۲- سعی کنید تعداد دوستانتان را زیاد کنید و رفت و آمد را با آنها بیشتر کنید.
۳- به توانایی ها و نقاط مثبت خودتان توجه کنید و سعی کنید با تکیه بر نقاط مثبت و خودگویی مثبت اعتماد به نفس و خودارزشمندی خودتان را بالا ببرید و نیاز به توجه دیگران و تحویل دیگران را به لذت تبدیل کنید یعنی شما نیاز به محبت و توجه دیگران ندارید اما از توجه دیگران لذت می برید و واکنش مثبت نشان می دهید.
۴- ورزش و تحرکات بدنی و تعاملات اجتماعی را بیش از بیش اهمیت دهید.

موفق باشید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه خرداد 28, 1394 توسط بی نام
ممنون بابت پاسخ شما...
راستش من و او کاملا دوستیمون خواهرانس و منطقی...
ولی من جدیدا به  دوستاش حسادت میورزم...
دارای دیدگاه خرداد 29, 1394 توسط qasdi
باسلام مجدد رابطه دوستی شما مشابه تمام افرادی است که رابطه دوستی را از حد خاج کرده و وابسته عاطفی می شوند. همچنین تذکر این نکته ضروری است که افراط در اینگونه وابستگی ها به زندگی آینده شما به صورت جدی آسیب می رساند زیرا هزینه کردن عواطف بیش از حد معمول با دوستان، باعث می شود در آینده نتوانید روابط عاطفی وجنسی مطلوبی با همسر خود داشته باشید، چون هر انسانی دارای یک منبع محدودی از انرژی روانی است و همین طور که توانایی جسمانی او محدود است انرژی های روانی او نیز محدود است بنابراین باید این انرژی ها را به موقع، به تدریج و با احتیاط هزینه کرد. یکی دیگر از آسیب های خطرناک وابستگی های افراطی، ضعیف شدن اراده و محدود شدن قدرت انتخاب است، زیرا افراد وابسته در تصمیم گیری های خود نیز به دیگران وابسته می شوند و نمی توانند به موقع و به نحو صحیح تصمیم بگیرند. دوست عزیز به نظر بنده باید کمی از وابستگی خود و حس حسادتان بکاهید و در غیر اینصورت با توجه به ریشه ای بودن مشکل شما مراجعه به روانشناس شناختی برای بررسی وابستگی های عاطفی لازم می باشد.

موفق باشید

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...