باسلام دوست عزیز دانستن اين نكته ضرورت دارد كه ترس از سخن گفتن در برابر جمع، ريشه در كمال گرايي افراد دارد. زماني كه حس كنيم به حد كافي خوب نخواهيم بود، ترس ما را فرا مي گيرد. اين ترس از زماني آغاز مي شود كه به داوري و قضاوت درباره خودمان مي پردازيم و به خود نمره مي دهيم.
زماني مي توانيد از شر اين ترس خلاص شويد كه بياموزيد خود را همان گونه كه هستيد، بپذيريد. اگر هنگام صحبت در مقابل مردم، سعي كنيد كه خودتان باشيد، كمال گرايي را رها كنيد و از فكر اينكه به بهترين شكل ممكن ظاهر شويد، صرف نظر كنيد و افكار و احساسات واقعي خود را در برابر ديگران به نمايش بگذاريد، آنگاه مي توانيد سخنران خوبي باشيد.
راهكارهایی براي مهار ترس
۱. تنفس ديافراگمي را بياموزيد و تمرين كنيد. اين نوع تنفس مي تواند از ميزان ترس و اضطراب تان كم كند و علاوه بر اين، به سخنان شما آهنگي آرام ببخشد و شما را كمتر هيجان زده و مضطرب نشان دهد.
۲. به بدن خود تكيه كنيد. اين بدان معناست كه هنگام سخن گفتن از وضعيت بدن خودتان آگاه باشيد و آن را آرام نگه داريد. هنگام حرف زدن فقط از سر و دست هاي خود كمك نگيريد. حركات بدن شما مي تواند در تاثير كلمات تان بر ذهن ديگران موثر باشد.
۳. از مضطرب بودن نترسيد. به خودتان اجازه بدهيد كه بابت قرار گرفتن در برابر جمع مضطرب باشيد و از خود انتظار نداشته باشيد اين تجربه را بدون اضطراب و ترس به پايان برسانيد.
۴. آن قدر صادق باشيد كه مخاطبان شما آن را حس كنند. حتي اگر اضطراب شما نيز مشخص شد، نترسيد؛ از آن به نفع خود بهره برداري كنيد. زماني كه مردم متوجه شوند با آنها روراست هستيد، صداقت و روراستي تان آنها را به سوي شما جذب خواهد كرد.
۵. فقط سخنراني نكنيد،به گفتگوي دو جانبه با مخاطبان بپردازيد. به طور حتم از اينكه مي بينيد اين نحوه گفتگو بر خود شما نيز تاثيري مثبت دارد و تا حد زيادي شما را آرام و خونسرد كرده است، شگفت زده خواهيد شد.
موید باشید...
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها