دوست دختر

720 بازدید
سوال شده تیر 13, 1394 در کودک و نوجوان توسط بهناز
باسلام وعرض ادب

من پسرم 16ساله.جدیدابادختری تلفنی صحبت میکنه.من نمی دونم عکس العملم چی باید باشه.چه جوری باهاش حرف بزنم.ضمن اینکه یه بارعکسشو نشونم داد گفت دوست دخترمه.من به روی خودم نیاوردم.لطفاراهنمایی فرماییدو

سپاسگزارم.

1 پاسخ

پاسخ داده شده تیر 26, 1394 توسط ده باشیان
باسلام

فرزند شما در دوران بلوغ قرار دارد و شرایط ویژه ایی دارد که توجه بیشتر والدین را می طلبد.پدر باید ارتباط بیشتری با پسرش در این سن برقرار کن و لحظه هایی را باهم بگذرانند و صحبت کنند. بنده از فضای منزل شما و نوع نگاه و ارزشها و خطوط قرمزی که خانواده دارند مطلع نیستم و این توضیح را مشکل می کند. اول از اینکه پسرتان رابطه خوبی با شما دارد که شما را محرم رازش می داند خوشحالم ولی شما به عنوان والد باید قوانین و انتظارات خانواده تان را مطرح کنید و به اطلاع فرزند برسانید.همین که این سئوال را مطرح کردید یعنی نگران شدید و این طبیعی ست. می توانید در یک موقعیت خوب و آرام انتظارتان را از پسرتان به او بگویید.اگر ارتباط عاطفی به شکل رابطه دوستی مردود است باید به فرزند با ذکر دلایل گفته شود.البته بررسی این نکته که چه مدتی ست پسران ارتباط دارد وتا چه حد مهم است.باید از آسیب های این رابطه خبر دار شود تا از فاز احساس خارج شود و منطق او درگیر شود و جدایی را بتواند انجام دهد.البته کار مشکلی ست که نیاز به کمک و راهنمایی دارد.نکاتی در رابطه با فرزند در این سن هم خدمتتان عرض می کنم.

بسیاری از پسران از گوش دادن به نصیحت‌ها و توصیه‌های همیشگی گله‌مندند و فکر می‌کنند که نصیحت بیش از حد یعنی عدم اعتماد خانواده و کوچک شمردن آن‌ها. شما می‌توانید با خریدن انواع کتاب‌ها یا فیلم‌های آموزنده، فرزند خود را نسبت به مسائل و مشکلات موجود در جامعه به طور غیرمستقیم آگاه کنید.

پسران در سنین نوجوانی علاقه خاصی به استقلال، جدا شدن از خانواده و پیوستن به گروه هم‌سالان دارند و نگرانی بسیاری از والدین، از ناشناخته بودن دوستان فرزندشان نزد آن‌هاست. شما برای اینکه هم فرزندتان را خوشحال کنید و هم با دوستان جدیدش بیشتر آشنا شوید، می‌توانید هر چند وقت یک بار، یک مهمانی دوستانه ترتیب دهید و دوستان فرزندتان را هم با خانواده‌هایشان به صرف یک عصرانه ساده دعوت کنید. شما می‌توانید برای تسلط بیشتر به روابط فرزندتان هم، ماهی یک بار، یک برنامه کوهنوردی با دوستان فرزندتان و خانواده آن‌ها بچینید.

از تحقیر، توهین یا مقایسه‌کردن پسرتان با دیگران به شدت پرهیز کنید؛ چون انجام این اعمال موجب پرخاشگر و زورگو شدن آن‌ها در آینده می‌شود و این گونه فرزندان تحقیر شده بعد از رسیدن به استقلال سعی می‌کنند با توسل به زور وجود و قدرتشان را به دیگران اثبات کنند.

پسران، پدران آینده‌اند و باید مسوولیت‌پذیر بار بیایند؛ بنابراین انجام برخی از کارهای خانه را حتی اگر خیلی کم و پیش پا افتاده باشند به عهده پسرتان بگذارید؛ کارهایی مانند خرید نان یا گذاشتن کیسه زباله بیرون از منزل.

پسران در سنین نوجوانی علاقه زیادی به دیده و پذیرفته شدن از طرف جامعه دارند؛ بنابراین برای این کار اقدام به عوض کردن ظاهر و نوع پوشش خود می‌کنند. در مواجهه با این گونه مسائل، شما نباید با پرخاشگری و توهین فرزندتان را از تغییر ظاهرش منع کنید، بلکه باید با زبانی خوش و دلیل و منطق مناسب، او را تشویق به پذیرفته شدن از راه‌های دیگری غیر از تغییر ظاهر غیر متعارف کنید. از او بخواهید که رشته هنری یا ورزش مورد علاقه‌اش را به صورت حرفه‌ای ادامه دهد و موفقیت‌ها و قهرمانی‌های پیاپی‌اش سبب غرور و افتخار خودش و شما باشد.

آزادی مفرط ، بیشتر مخرب است نه موثر. شما با آزاد گذاشتن فرزند پسرتان در هر زمینه‌ای و برآورده کردن همه نیازهای او، فردی متکبر و خودخواه از او می‌سازید و موجب می‌شوید که او فکر کند در همه مکان‌ها و زمان‌ها، هر کاری که دلش بخواهد می‌تواند انجام دهد، اما وقتی طی زندگی با مسائلی غیر از آنچه باب میل اوست روبرو شود، یأس و ناامیدی سراسر وجودش را فرا می‌گیرد و عاقبت این نوجوانان چیزی نمی‌شود جز احساس پوچی و…

پسرها عمدتا عهده‌دار چرخاندن چرخ مالی و اقتصادی زندگی در آینده هستند؛ بنابراین بهتر است پدران، آن‌ها را با مسائل و مشکلات مالی و حساب و کتاب و نحوه صحیح پول خرج کردن آشنا کنند و از نوجوانی پس انداز کردن و صرفه‌جویی را به آن‌ها یاد دهند.

معمولاً پسرها با پدرانشان راحت‌ترند و بهتر می‌توانند مشکلاتشان را با آن‌ها در میان بگذارند؛ بنابراین به عنوان یک پدر مسوول، روزی یک ساعت از وقتتان را به پسرتان اختصاص دهید و او را در راه حل مشکلاتش یاری کنید. فقط حواستان باشد که خشونت و پرخاش، جایی در راهنمایی‌هایتان نداشته باشد تا فرزندتان از مشورت کردن با شما پشیمان نشود و مشکلاتش را خارج از خانه و به روش‌های نادرست حل نکند.

بد نیست که حساب دخل و خرج فرزندتان را داشته باشید و دورادور بدانید که او پول‌هایش را چه طور خرج می‌کند. شاید باور نکنید اما خرید سیگار می‌تواند به سادگی خریدن یک بسته آدامس یا پفک باشد!

پسرها به خاطر موقعیت خانوادگی خاصی که در آینده دارند و باید مسوول و مدیر یک زندگی شوند، نیاز زیادی به اعتماد به نفس بالا دارند. شما می‌توانید با سپردن کارهای مهم به پسرتان و گفتن این جمله که «من می‌دانم تو به بهترین شکل ممکن این کار را انجام می‌دهی» اعتماد به ‌نفس فرزندتان را بالا ببرید و حس مفید بودن را به او القا کنید.

هیچ گاه در برابر دختر یا فرزند کوچک‌ترتان به پسرتان نگویید که تو بزرگی یا پسری و این رفتارها از تو بعید است. عادلانه قضاوت کنید و به فرزندانتان بیاموزید که به یکدیگر احترام بگذارند و حقوق یکدیگر را هم رعایت کنند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
دارای دیدگاه تیر 29, 1394 توسط بی نام
باسلام وعرض ادب
سپاسگزارم ازپاسخ جامع وکاملتون.دست شمادردنکند.عالی بود.
دارای دیدگاه تیر 30, 1394 توسط ده باشیان
ممنون از بازخورد شما،مادر مهربان

 آرزوی سلامتی و نشاط روزافزون برای شما در کنار خانواده محترمتان را دارم.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...