کنترل ذهن

2,011 بازدید
سوال شده اردیبهشت 9, 1394 در عمومی توسط بی نام
خانومی 24 ساله دارای مدرک لیسانس هستم.من وقتی کسی بهم حرفی میزنه و من از اون حرف ناراحت میشم. مدام اون حرف میاد تو ذهنم و عصبیم میکنه،حتی بعضی اوقات تا یک ماه ذهنم درگیره اون حرفه.چطور ذهنمو کنترل کنم که بهش فکر نکنم؟

8 پاسخ

پاسخ داده شده اردیبهشت 9, 1394 توسط شيخي پور
با سلام دوست عزيز

زماني كه عصبي ميشويد چه افكاري به ذهنتون مرسه؟

اينكه كسي حرفي يا برخوردي با شما داره و ناراحت ميشويد،در قبالش چيكار ميكنيد؟

معمولا با اين ناراحتي و خشمتون چه ميكنيد؟ يا چه ميكنيد كه اين غم و خشم را نبينيد؟

و از چه مدتي به اين شكل هستيد؟

در ظاهر ممكنه پيشنهاد بشود كه ورزش كنيد يا اوقات خودتون را با علائقتون پر كنيد كه وقتي براي نشخوار فكري باقي نمونه  و ....... ولي اينكه چه مكانيسم،باور. و شناخت هايي  داريد و  اينكه چطور مسائل و تجزيه و تحليل ميكنيد، مهم است.

كارشناسي ارشد روانشناسي عمومي
كلينيك مشاوره مركزي
دارای دیدگاه اردیبهشت 9, 1394 توسط بی نام
وقتی عصبی میشم مدام اون حرفی که باعث آزارم میشه رو تو ذهنم تکرار میکنم.هیچ کاری نمیکنم فقط حرص میخورم خودخوری میکنم.و برای اینکه دیگه حرص نخورم یه مدت از کسی که باعث آزارم شده فاصله میگیرم. از وقتی که یادم میاد همینطوری بودم.حتی وقتی خودمو مشغولم میکنم مثلا میرم سراغ آشپزی یا فیلم دیدن باز اون حرفا ناخودآگاه تو ذهنم تکرار میشه و یه دفعه به خودم میام میبینم که باز دارم به اون حرف فکر میکنم.و بعد حرص میخورم که چرا جوابشونو ندادم.
پاسخ داده شده اردیبهشت 9, 1394 توسط qasdi
اگر افکار منفی دست از سر شما برنمی دارد این راهکارها را امتحان کنید:

۱ - در اولین قدم اعتماد به نفستان را افزایش دهید: برخی از ما استاد منفی جلوه دادن اتفاقات مثبت هستیم! بخشی از این کار به خاطر کمبود اعتماد به نفسمان است. ما حس می کنیم که شایستگی چیزی را نداریم در نتیجه مثلا وقتی یکی از اطرافیان یا همکاران از ما تعریف می کند سریعا در مقابل تعریفش گارد می گیریم و تصور می کنیم مشغول چاپلوسی است و یا قصد دارد به طور غیرمستقیم برخی از نقایص ما را به رخمان بکشد. از طرفی تعدادی از افراد با این تصور که «من دوست داشتنی نیستم»، بسیاری از رفتارهای همسرشان را به گونه دیگری تعبیر و تفسیر می کنند. این دسته از افراد حتی رفت و آمد همسر با خانواده پدری اش را این گونه تفسیر می کنند: او نسبت به من «بی اعتنا و بی تفاوت» است.

۲ - موقعیت هایی را که در آن، افکار منفی تان نسبت به خود یا دیگران فعال می شود شناسایی کنید و سریعا آن موقعیت را ترک کنید: ممکن است شما زمانی که در موقعیت تنهایی قرار گرفته اید بیشتر از قبل شروع به منفی بافی درباره خود، دیگران یا اتفاقات بکنید. یا ممکن است در موقعیت هایی که دو نفر مشغول پچ پچ کردن هستند، فکر منفی تان تشدید شود که مبادا درباره من حرف می زنند یا زمانی که مثلا همسرتان مشغول تماشای تلویزیون، خواندن روزنامه، مکالمه با تلفن یا دادن پیامک است، این فکر به ذهنتان خطور کند که من ذره ای برای او مهم و دوست داشتنی نیستم و گرنه وقتش را با من سپری می کرد.
۳- تحقیقات نشان می دهد بخش زیادی از افکار منفی ما ساخته و پرداخته ذهنمان است و ریشه در واقعیت ندارد. در نتیجه قبل از آن که در برخورد با هر رفتاری از سمت دیگران سریعا فکری به ذهنتان خطور کند و بر آن اساس تصمیم گیری و رفتار کنید ابتدا این سوال ها را از خود بپرسید:
الف- چه شواهد و مدارکی از تفسیر من حمایت می کند؟ آیا من برای ثابت کردن افکارم، تاکنون از او موردی دیده ام؟
ب- چه شواهدی وجود دارد که برخلاف تفسیر من است؟آیا تاکنون رفتاری از اودیده ام که متوجه شوم درباره او اشتباه فکر می کردم؟
ج - آیا ممکن است پشت این رفتار شخص دلیل دیگری هم به جز آنچه من با افکار منفی تفسیر کرده ام، وجود داشته باشد؟
۴ - از هم نشینی با افرادی که افکار منفی را به شما تزریق می کنند دوری کنید حتی اگر از عزیزان شما باشند: مطمئنا افرادی که نمی توانند درباره خودشان و توانایی هایشان به گونه ای مثبت بیندیشند و جملاتی از این قبیل استفاده می کنند که «من یک آدم بد شانسم و همیشه در زندگی یک بازنده بودم»، فکرهای فلج کننده خود را به شما نیز منتقل خواهند کرد. از طرفی دسته ای از افراد نیز وجود دارند که اگر چه همواره درباره خود مثبت اندیشند اما موفق نمی شوند افکار منفی خود را درباره دیگران متوقف کنند. همنشینی با این دسته از افراد نیز باعث می شود شما دیر یا زود تحت تاثیر افکار منفی آن ها حتی درباره اطرافیان خود قرار بگیرید.
۵ - وضعیت خود را تغییر دهید: شاید خنده دار به نظر برسد اگر توصیه کنم زمانی که افکار منفی به ذهن شما هجوم می آورد یا یأس و ناامیدی بر شما غالب می شود، وضعیت بدن خود را تغییر دهید. مثلا اگر نشسته اید، بلند شوید یا اگر ایستاده اید، بنشینید و یا اگر متمایل به چپ هستید، به سمت راست مایل شوید. در واقع با این روش به افکار منفی خود نوعی دهن کجی می کنید. مثل این است که کسی درباره موضوعی با شما صحبت کند ولی شما به او بی توجهی کنید؛ او نیز ادامه نخواهد داد! تحقیقات نشان می دهد افرادی که قادرند به افکار منفی خود به چشم یک دشمن بیرونی نگاه کنند، به راحتی می توانند در برابر این دشمن قرار بگیرند و با او بجنگند. شیوه تفکر افرادی که در جنگ با افکار منفی و فلج کننده خود پیروز هستند اینگونه است: اگر پای چپ من درد می کند باید خوشحال باشم که پای راستم سالم است و درد نمی کند!
۶ - سر خود را شلوغ کنید: کار کردن و فعالیت نسبتا زیاد راه درمانی خوبی برای بسیاری از افرادی است که مدام درباره خود یا دیگران دست به قضاوت، پیشداوری و ارزیابی می زنند. فعالیت زیاد و حضور در جمع های سالم، فکر شما را درگیر می کند و با ایجاد خستگی فرصتی برای منفی بافی باقی نمی گذارد.
موفق و سلامت باشید. منتظر پاسختان میمانم.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه اردیبهشت 10, 1394 توسط بی نام
آخه من منفی گرا نیستم ولی وقتی کسی مستقیما بهت میگه مثلا چقدر زشت شدی بعد بهت میخنده.
و من مجبورم که هفته ای دوبار اون فرد را ببینم.و وقتی هنوز حرف قبلیشون از ذهنم نرفته بیرون. باز برخورد بد دیگه میکنن.من تا بیام اینو فراموش کنم. دوباره. مشکل پیش میاد چیکار کنم؟
حتی من خودم رو مشغول هر کاری میکنم باز حرفاشون میاد تو ذهنم.و حرفاشون رو تکرار میکنم با خودم.هرچقدر موقعیتمو عوض میکنم باز اون فکر میاد تو ذهنم.
هیچ راهی برا فراموش کردنش نیست. وضعیتم حتی بعضی اوقات انقدر. بد میشه که بلند بلند فکر میکنم و موجب تعجب همه میشه.به ورزش و نقاشی و آشپزی و...   برای فراموش کردن. حرفاشون. پناه میبرم ولی بازم فایده نداره.تمام راههایی که گفتید قبلا امتحان کردم ولی فایده نداشته،تا جایی که گاهی اوقات فکر میکنم مشکل روانی دارم.
پاسخ داده شده اردیبهشت 10, 1394 توسط شيخي پور
دوست گرامي

انچه ديده ميشود به گفته خودتان هم ريشه مسئله تنها براي امروز  و اكنون نيست و اين فرايند از گذشته با شما بوده و يكي از اقداماتي كه انجام ميدهيد به سرزنش و توبيخ دروني خودتان ميفتيد و خشمگين از اينكه از خودتان دفاع نكرديد و خشمي كه بايستي از طريق مناسب تر كاناليزه ميشد، همه اش به درون خودتان بر ميگردد و  بعلاوه افكار ناكارامدي كه انرژي بسياري از شما خواهد گرفت،و اقدام بعدي اجتناب كردن از ان فرد يا موقعيت كه به نوعي فرار يا روبرو نشدن با مسئله هست و يا با اشپزي و .. حواس خودتان را پرت ميكنيد و اين هم به نوعي فرار از حل مسئله است تا اضطرابي كه متحمل ميشويد،فروكش كند و احتمال بسيار ، افكار و اقدامات ديگه اي بايستي باشد، مثلا اينكه احتمالا اون فرد ادم سياه و بدي خواهد شد و ...

در هر حال مسئله به قوت خود باقيست و در نهايت ممكن است اون اضطراب و هيجان را سركوب كنيد

چون مسائل اين چنيني با چت امكان پذير نيست،پيشنهاد ميكنم بصورت حضوري با يك روان درمانگر كار كنيد.

با ارزوي توفيق براي شما دوست گرامي.

كارشناسي ارشد روانشناسي عمومي
كلينيك مشاوره مركزي
دارای دیدگاه اردیبهشت 10, 1394 توسط بی نام
با عرض سلام و خسته نباشید ممنون از راهنماییتون.
یعنی من مشکل روانی دارم یت این یه چیز عادی و امکان داره برای هرکسی پیش بیاد؟
پاسخ داده شده اردیبهشت 10, 1394 توسط شيخي پور
نه دوست عزيز،براي هر فردي  ممكن است پيش بيايد،كمك گرفتن از متخصص براي كشف و پيدا كردن موثرترين راه حل ها و شناخت بيشتر از خود ميباشد.

كارشناسي ارشد روانشناسي عمومي
كلينيك مشاوره مركزي
دارای دیدگاه اردیبهشت 10, 1394 توسط بی نام
ممنون از راهنماییتون لطف کردین که وقتتون برای من گذاشتید.
میشه لطفا آدرس یا شماره تلفن‌ یه روانکاو خوب رو بهم بدید.من کرج ساکنم.اگه تهرانم بود مسئله ای نداره.بازم ممنون.و متشکر.
پاسخ داده شده اردیبهشت 10, 1394 توسط ده باشیان
خانم محترم،از تکنیک های خوبی که همکاران ذکر کردن استفاده کنید،در ضمن مهارتهای جرات ورزی و اعتماد بنفس را فرا بگیرید،اینگونه نسبت به مسایل نگاه متفاوتی پیدا می کنید و قدرت مدیریت آنها بدست شماست،درگیری ذهنی زمانی باقی می ماند که نمی توانید مسائل را حل کنید.
موفق باشید

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
پاسخ داده شده اردیبهشت 10, 1394 توسط شيخي پور
خواهش ميكنم،وظيفه هست.

ادرس و شماره هاي متخصصين در سايت هست.

ولي  چشم ايميلتون را بفرستيد تا در اولين فرصت براتون ايميل كنم.

كارشناسي ارشد روانشناسي عمومي
كلينيك مشاوره مركزي
دارای دیدگاه اردیبهشت 10, 1394 توسط بی نام
خانم شیخی پور آدرس و شماره تماس شما تو سایت نیست،و منم متاسفانه ایمیل ندارم.
پاسخ داده شده اردیبهشت 10, 1394 توسط شيخي پور
بله ،من تهران نيستم

اجازه بديد فردا هماهنگ كنم .

كارشناسي ارشد روانشناسي عمومي
كلينيك مشاوره مركزي
دارای دیدگاه اردیبهشت 10, 1394 توسط بی نام
ممنونم ازتون.شبتون بخیر.
پاسخ داده شده اردیبهشت 11, 1394 توسط شيخي پور
02126420480* كلينيك دكتر منير پور

كارشناسي ارشد روانشناسي عمومي
كلينيك مشاوره مركزي
دارای دیدگاه اردیبهشت 15, 1394 توسط بی نام
لطف کردین مچکرم.
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...