باسلام سعیده جان شرمنده از دوستانم که نمی توانم زیاد در اینجا جوابگو باشم.
بانوجان در همه ما یک حس مالکیت وجود دارد، در واقع آدمها نسبت به هرچیزی که دوست دارند نوعی احساس مالکیت دارند و این حس ناشی از یک ترس درونی است، ترس از دست دادن. در حقیقت پشت رفتارهای کنترلگر و سوءظنآمیز ، ترس از دستدادن وجود دارد. این افراد انگار در وجودشان چیزی را کم دارند و جای چیزی برایشان خالی است و میخواهند به نوعی این جای خالی را پر کنند. در حقیقت رفتارهای شکاکانه و سوءظن آمیز آنها نسبت به بیرون و آدم مقابلشان نیست بلکه این شک نسبت به خودشان است و به نوعی طرف مقابل و اتفاقات مختلف آینهای است برای آنها تا خودشان را ببینند.
پس وقتی شما نسبت به خودتان شک داشته باشید یعنی به توانایی ها و دوست داشتنی بودن خودت شک داری و شک داری که آنقدر خوب باشی که طرف مقابل حاضر شود با من بماند. ولی اگر شما اطمینان داشته باشی که آنقدر خوبی که طرف مقابل با من می ماند دیگر نیازی نداری با رفتارهای کنترل گر، طرف مقابل را مجبور کنی که با تو بماند. یعنی دارای خود باوری و اعتماد به نفس کافی هستی و باور داری طرف مقابل به خاطر تو در این رابطه می ماند.
اگر از همان ابتدای زندگی زناشویی شروع به کنترل همسرتان بکنید از ترس اینکه مبادا او روزی نسبت به شما غیر متعهد شود، در واقع ناخودآگاه او را به سمت غیرمتعهد شدن سوق میدهید، یعنی آنقدر کنترل هایتان همسرتان را از شما دور میکند که ممکن است به سمت غیرمتعهد شدن هم برود. اگر همیشه ترس از دست دادن همسرتان را دارید یا شک به همسر دارید، دو راه بیشتر ندارید یکی اینکه از همان ابتدا و در دوران آشنایی آنقدر او را خوب بشناسید تا با توجه به شخصیت او این ترس و شک به همسر برطرف شود و راه دوم اینکه، آنقدر در رابطه و زندگی زناشویی خود عشق و محبت بگذارید که همسرتان نتواند به فرد دیگری فکر کند و کاملا در زندگی با شما سیراب شود.
نتیجه اینکه ببینی پشت ترس و اضطرابی که شما داری چه خبر است پس بیشتر روی توانمندی و خودباوری خودت کار کن در صورتی که همه مردان دیداری هستند پس نمیتونی همه زنان را از جلوی دید همسرت حذف کنی.
بااحترام....
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها