دختر خجالتی

518 بازدید
سوال شده اردیبهشت 14, 1394 در کودک و نوجوان توسط مریم
دختری دارم شش ساله پر نشاط و سرزنده از اکثر همسالان خود رفتار بهتری دارد البته به گفته معلمین کانون پرورشی او از سنین پایین تر اجتماعی بوده اما متاسفانه خجالتی شده ،معمولا بچه های اطرافسش در جمع شعر ،سوره می خوانن اما به دخترم میگویم تو هم بخوان یا فرار میکند یا پشت من قایم میشود،،، ممنون از راهنمایی شما

2 پاسخ

پاسخ داده شده اردیبهشت 16, 1394 توسط سیداحمدمرتضوی
سلام

شما عنوان می کنید دخترتون اجتماعی بوده و خجالتی شده . یعنی اینکه یک مسئله به وجود آمده و این را همراه خود به وجود آورده باید عامل آسیب را پیدا کنیم و آن را حل کنیم که مشکل حل خواهد شد و آن نیاز به اطلاعات بیشتر و تجزیه تحلیل می باشد . خصوصا سوالاتی از فرزندتون. شاداب ببینمتون. با اقدام جدی حل می شود.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
شماره تلفن : 09121312713 , 22878323
شنبه و دوشنبه 10 صبح الی 19 خیابان شریعتی بالاتر از میرداماد بعد ازپمب بنزین ، نرسیده به ظفر ،کوچه ی امانی ، پلاک 2 ، طبقه 5 واحد 9 ، مرکز مشاوره ی راه سبز
پاسخ داده شده اردیبهشت 16, 1394 توسط حسینی
با سلام .

خواهر گرامی ,  خجالت در واقع نوعی اضطراب است و علل مختلف میتواند داشته باشد ,  در مورد کودک خود باید ریشه یابی شود تا علت این اضطراب اجتماعی مشخص گردد. اولين قدم براي كمك به دختر خجالتي‌تان اين است كه او را به زور مجبور به كاري نكنيد چرا که  باعث می شود این حس به کودک منتقل شود که والدین او را نمی فهمند و او بیشتر در خود فرو می رود و منزوی می شود. کنار آمدن با خجالت باید به تدریج و به آرامی صورت پذیرد.

دوم کمکش کنید احساساتش را بیان کند - کودکان خجالتی از اینکه مورد قضاوت دیگران قرار بگیرند، ترسان اند اضطراب ناشی از این موضوع سبب بروز حس حقارت در آنها می شود. لازم است به طور مرتب به حرف های کودک و چیزهایی که از اطرافیان شنیده گوش کنید.به او اعتماد به نفس بدهید.هرچه شما بیشتر با او صحبت کنید، برقراری ارتباط با دیگران نیز برای او راحت تر خواهد شد.

سوم از انگ زدن به او پرهیز کنید -از گفتن جملاتی نظیر «او را ببخشید،کمی خجالتی است!» خودداری کنید. بیان چنین جملاتی سبب می شود کودک شما گمان کند دچار مرضی درمان ناپذیر است و خجالتی بودن جزو ذات اوست. بیان این جملات حتی توجیهی برای او می شود تا نخواهد تغییر کند و از هر موقعیت اجتماعی که برایش سخت است، بگریزد.

سوم از خجالتی بودن او در جمع حرفی به میان نیاورید - کودکان خجالتی در برابر حرف های اطرافیان بسیار حساس اند. حرف زدن در مقابل او با مادر دوستش تنها وضعیت را وخیم تر خواهد کرد. کودکان خجالتی بیش از قضاوت های منفی به قضاوت های مثبت محتاج اند.

چهارم حامی خجالت او نباشید -  ثبت نام نکردن کودک در کلاس ورزش به این بهانه که او خجالتی است، موضوع را اسفناک تر از آن چیزی می کند که هست. ترس والدین به کودک القا می شود و همین امر سبب ترس او و خجالتی تر شدنش می شود. باید اجازه داد کودک با مشکلاتش کنار بیاید و جایگاهی در میان دیگران برای خود باز کند. مراقب نکته ای دیگر نیز باشید. خجالتی بودن نباید ادب را از کودک بگیرد. وقتی جایی می روید یا با کسی روبه رو می شوید، از او بخواهید سلام کند یا بابت کادویی که دریافت کرده تشکر کند.

پنجم از او بخواهید برایتان شعر بخواند - در خانه، خاله بازی کنید. اجازه بدهید در قالب یک بازی صحنه های زندگی واقعی تکرار شود. این نوع بازی ها اضطراب او را کم کرده و سبب صمیمی شدن او می شود. خواندن شعر یا تئاتر بازی کردن سبب می شود به مرور اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند.

ششم برای او ارزش قایل شوید - در پی هر پیشرفت کوچکی او را تحسین کنید. کودکان خجالتی همیشه فکر می کنند دیگران در مورد آنها بد قضاوت می کنند. پس هر بار کار درستی انجام می دهد، او را تشویق کنید. مثلا بگویید «من به تو افتخار می کنم. تو توانستی از ترست فاصله بگیری.»، «چه قدر شجاعی!» و ... این امر سبب می شود حس عشق در او جان بگیرد.

هفتم نگذارید منزوی شود  - لازم نیست برایش تولد بگیرید و تمامی دوستان را دعوت کنید. او را مجبور نکنید به تولد دوستانش برود و در جمعی از بچه ها حاضر شود.معمولا کودکان خجالتی ترجیح می دهند فقط با یک نفر بازی کنند. سعی کنید کودکی که به عنوان هم بازی برای او انتخاب می کنید کوچک تر از او باشد تا بتواند بر وی تسلط یابد و اعتماد به نفس پیدا کند. در صورتی که بیش از حد خجالتی شده او را پیش یک روان شناس ببرید و مشورت کنید.

موفق باشید
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...