عتیاد همسرم

793 بازدید
سوال شده اردیبهشت 17, 1394 در اعتیاد توسط آلینسلام.سال 88 ازدواج کردم با مردی که ب
سلام.سال 88 ازدواج کردم با مردی که بسیار به هم علاقه مندیم بسیار خوش اخلاق و مودب بود.البته دو سال هم نامزدی داشتیم.اما یک سال بعد از ازدواج رفتار همسرم خیلی تغییر کرد و مدام با هم دعوا داشتیم.که سال 90 متوجه شدم شیشیه مصرف میکنه. اوایل خیلی باهاش حرف زدم اما فایده نداشت با دعوا هم فایده نداشت،2 بار اجباری کمپ رفت اما بعد چند ماه مصرفش رو شروع کرد.تا شهریور پارسال مصرفش زیاد بود اما از بهد شهریور مصرفش دو یا سه ماه یک بار شده اخلاق و رفتارش هم خیلی بهترشده.میشه راهنماییم کنید که چکار کنم که همین مصرف چند ماه یک بار هم از سرش بیفته.الان یک دختر 17 ماهه داریم که خیلی به بهتر شدن همسرم وجودش کمک کرده.

3 پاسخ

پاسخ داده شده اردیبهشت 17, 1394 توسط ده باشیان
باسلام
علاوه بر وابستگی جسمی ،وابستگی روانی افراد را بعد از ترک به مصرف مجدد سوق می دهد.پس از نظر روانی باید بتوانند براین وابستگی فائق آیند.
علت اولیه شروع مواد توسط همسرتان را پیدا کنید ،چه اضطراب و نگرانی باعث شد که به سمت چنین چیزی برود،محیط خانه را بدور از تنش و اضطراب حفظ کنید و در تقویت اعتمادبنفس و ارزشمندی او بکوشید،شرکت در جلسات گروه درمانی و انجمن هایی که در کمپ ها و یا مراکز دیگر تشکیل می شود بسیار عالی است و به او کمک می کند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
دارای دیدگاه اردیبهشت 18, 1394 توسط بی نام
باتشکر،شرکت همسرم در کلاس های معتادان گمنام که به na معروف هستند میتونه بهش کمک کنه.اخه من شنیدم کسی که به شیشه اعتیاد داره این کلاس ها ه درد نمیخوره و باید پیش دکتری که متخصص درمان شیشه هستش بره.
پاسخ داده شده اردیبهشت 18, 1394 توسط ده باشیان

باسلام

بله اولویت اول قرار گرفتن زیر نظر پزشک متخصص و شروع درمان دارویی است.

ابتدا به شما که فرد فعالی هستید توصیه می کنم اطلاعات خودتان را راجع به این ماده صنعتی (شیشه) بالا ببرید. می توانید در اینترنت سرچ کنید .برای مثال:

این ماده به چهار صورت کشیدنی، استفاده از طریق بینی، خوردنی یا تزریق ممکن است مورد سوء مصرف قرار گیرد. برای کشیدن آن از پایپی شیشه ای که مخصوص اینکار است، لامپ، چراغ خودرو و .... استفاده می کنند.

شیشه از ترکبات آمفتامین یا مت آمفتامین در آزمایشگاههای غیر قانونی ساخته می شود. قرص اکستاسی نیز از ترکیبات همین مواد است. شیشه در حقیقت هیدروکلراید مت آمفتامین است که علاوه بر شیشه به آن آیس یا کریستال هم گفته می شود. البته در استانهای شرقی کشور به کراک هم کریستال می گویند!

سوء مصرف شیشه ترشح دوپامین، سروتونین و نور اپی نفرین را در سیناپسهای عصبی در مغز به شدت افزاش می دهد و منجر به تحریک سلولهای مغز  می شود. شخصی که به سوء مصرف شیشه روی می آورد در ابتدا علایم بسیار خوبی را تجربه می کند.

در ابتدا سوء مصرف شیشه باعث می شود که تجربه های لذت بخش با شدت بیشتری احساس شوند. فرضا اگر شما از شنیدن یک موسیقی لذت می برید و محو آن می شوید شخصی که ماده محرک استفاده کرده است بر روی نت های آن موسیقی پا می گذارد و همراه با آن به پرواز در می آید!! 

 قدرت تمرکز و اعتماد به نفس در چنین فردی به شدت بالا می رود، خطر را از خود دور می داند. ( به قول معروف دل و جراتش زیاد می شو د) حال تصور کنید چنین فردی در حال رانندگی چه وضعیتی خواهد داشت! بخاطر جرات زیاد فاصله ایمن را در نظر نمی گیرد. با سرعت زیاد از یک وجب جا سبقت گرفته، جاده را محیط خطرناکی برای خود و دیگران می کند! معمولا این افراد توسط پلیس دستگیر می شوند. اگر هم تصادف کنند تصادف های مرگباری خواهند داشت.

 بسیار مهربان و صمیمی می شوند! خلاقیتشان زیاد می شود! شخصی که تا دیروز نمی توانست یک خط شعر حفظ کند شاعر می شود و شعر می گوید! بسیار دست و دلباز می شوند بطوریکه براحتی می توان از آنها پول یا چک گرفت! پس احتمال سوء استفاده مالی از این افراد وجود دارد!

در ابتدا حتی ممکن است وضعیت اقتصادی این افراد بهتر شود! این درست مانند آنست که بیمار وامی با بهره زیاد به خودش می دهد و احساس می کند ثروتمند شده است ولی وقتی این وام را پس می دهد بشدت فقیر و بی چیز می شود!

مصرف حتی مقدار کم شیشه منجر به بی خوابی می شود: شب تا صبح نمی خوابد دایم در حال عوض کردن کانال تلویزیون  یا گوش کردن موسیقی است! بی قرار می شود و یک جا دوام نمی آورد! اشتها به شدت کاهش پیدا می کند! یکی از مواردی که اطرافیان به شخص مشکوک می شوند کاهش وزن شدید و کم خوابی است!

 با مصرف زیاد؛ تنفس و ضربان قلب افزایش یافته،  طپش قلب پیدا می کنند. فشار خون  و دمای بدنشان بالا می رود و احساس گرما می کنند پس زیاد آب می خورند!  ضربان قلب نامنظم می شود. بشدت تحریک پذیر و پرخاشگر  می شوند و ممکن است دست به هر خشونتی بزنند. اضطراب، گیجی، لرزش اندامها،  تشنج و در نهایت ایست قلبی و مرگ هم از دیگر عوارض سوء مصرف شیشه است.

سوء مصرف طولانی مدت شیشه منجر به ایجاد بدبینی شدید، خشونت، کاهش شدید  حافظه، توهم های شنوایی و بینایی، سایکوز ( جنون آنی ) و بسیاری اختلالات عصبی دیگر  و در نهایت مرگ می شود. اینها توهم های جالبی هم دارند! ممکن است رنگ ها را بشنوند و صداها را ببینند!

متاسفانه شیشه شخص را در وضعیتی قرار می دهد که تمایل به درمان ندارد و شاید این مصیبت بار ترین تاثیر شیشه بر مغز باشد که درمان و پیگیری این افراد را مشکل کرده است!

بیمار خودش هیچگاه به تنهایی قادر به ترک اعتیاد نیست و باید حتما اطرافیان او کمک حال او باشند .

در حال حاضر درمان مواد محرک از جمله شیشه از مشکل ترین درمان های سوء مصرف مواد است که توسط یک تیم مجرب صورت می گیرد. برای درمان،  بر اساس مدت، مقدار، نوع و روش مصرف ممکن است فرد نیاز به درمان دارویی یا بصورت بستری و یا بصورت سرپایی داشته باشد. بعد از آن اختلالات روانپزشکی بیمار باید توسط روانپزشک آشنا به درمان سوء مصرف مواد مورد بررسی و درمان قرار گیرد و بدنبال آن یا هم زمان آموزش خانواده، آموزش مهارت های بهبودی اولیه و پیشگیری از بازگشت و رفتار درمانی انجام شود.

با آرزوی سلامتی

 


کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
دارای دیدگاه اردیبهشت 19, 1394 توسط بی نام
ممنون از توجه وتوضیحتون.الان حال همسرم خیلی بهتر شده امابه طور کامل خوب نشده چون درمان نشده.میشه لطف کنید پزشک متخصص درمان شیشه معرفی کنید تا همسرم رو نزدش ببرم.بازم ممنون
پاسخ داده شده اردیبهشت 19, 1394 توسط qasdi
باسلام
دکتر دانشمند و دکتر امید رضایی روانپزشکان خوب و در زمینه اعتیاد هم تخصص دارند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...