علایم آلزایمر (یا فراموشی) در مادر

483 بازدید
سوال شده فروردین 18, 1396 در عمومی توسط ناشناس _
با سلام،

من مادری دارم 70 ساله که در گذشته معلم بوده اند  و یک روحیه بسیار مقتدر در خانه داشته اند . سال گذشته متوجه شدیم که گاهی هنگام صحبت کردن یا معاشرت با دیگران ، ِیک سوال را که اول بحث می پرسند دوباره می پرسند از بقیه ... چندین مورد تا الان این اتفاق افتاده. مشکل ما فرزندان با مادر این است که از جوانی با دکتر رفتن مقابله می کردند و این موضوع را که برای بیماری به دکتر مراجعه کنند حتی برای درد جسمی ، به سختی قبول می کردند.... به هرحال همان سال قبل، با درد سر بسیار يک اسکن مغز از ایشان گرفتیم و به یک جراح مغز نشان دادیم ایشان گفتند تشخیص آلزایمر بیشتر در مکالمه بيمار با یک روانشناس یا یک متخصص مغز و اعصاب امکان پذیر است. یک جلسه با هزار خواهش و تمنا آمدند پیش متخصص اعصاب که یک تست از ایشان گرفته شد که این قدر جواب همه سوالات را "عالی"  و "راضی"زده بودند که دکتر گفت معلومه که جواب تست قابل اطمینان(غلط جواب دادن بیمار به عمد )نیست.

در صحبت کردن با مادرم هم تست آلزلیمر که سه کلمه از ایشان اول بحث پرسیدند ، همان سه کلمه را در آخر  به سختی و کمک دکتر دو تا رو درست گفتند.

حالا امسال مادرم بی حوصله تر از گذشته شده اند و رفت و امد خودش رو با دوستان قدیمی اش کم کرده است..مشکل اضطراب هم دارند ، در بعضی زمان ها هم اگر در مورد  واقعه ای ازش سوال می کنیم  بعضی مواقع از خودش داستانی در می آورد و می گوید ...مثلن یکی از اقوام که بهش گفته عمل قلب کرده  ... مادرم زمانی که برای من تعریف می کرد گفت یک غده توی مغزش بوده عمل کرده.... سوالات من از شما :

 1-به خاطر شخصیت کنترلگر و قوی مادر نمی دانیم که آیا مستقيم بگوییم که مادر ما "حدس میزنیم آلزایمر گرفته ای "  ؟ نگرانیم پس از آن از ترس اینکه دکتر بگوید فراموشی گرفته خودش را کاملا ببازد و به  هیچ طریقی با ما همکاری نکند

2- چطور ایشان را در 70 سالگی راضی کنیم که به دکتر بیایند و با دکتر درمان را شروع کنند که  روند بیماری (اگر آلزایمر هست) کند بشود؟

بابت طولانی بودن متن عذر خواهی می کنم و ممنونم از قبل  به خاطر پاسخ دهی شما .

1 پاسخ

پاسخ داده شده فروردین 18, 1396 توسط سیداحمدمرتضوی
سلام عزیز دل روزتون بخیر

اولین نکته این است که ما در تمام شرایط قرار نیست به مادر بگیم او به چه عارضه ای مبتلا شده است مگر اینکه آن کمکی به ما بکند.

نکته ی دوم اینکه بهترین کار این است که بدانید بیماری الزایمر درمان ندارد . و این روند ادامه دارد تا به نقطه ی صفر برسد.

نکته ی سوم بهترین درمان برای فرزندان و اطرافیان این است که او را مثل قبل دوست داشته باشند . او را مثل قبل ببینند . با او مثل قبل گفت و شنود کنند . و نخواهند ادا بازی با خودشون در بیارند تا او بفهمد . ویا اینکه ملا نقطی شوند و دائما غلط های او را اصلاح کنند و به او بیان کنند . بلکه فقط اصلاح در ذهن خودتون صورت گیرد و صحیح عمل کنید . مثلا در مثال خودتون . او گفته غده در مغز شما هم همان را پذیرش کنید . مسئله ای ندارد.  شما که اصل رو هم می دانید .

مهم این است در عملکرد هایی که از او سر می زند شما بتوانید خود را مدیریت کنید تا آنجایی که ایراد ندارد با او همراه شوید ./ خنده هایتان و هیجانات خود را مدیریت کنید در مقابل او .

سعی کنید خوب اورا ببینید . خوب لمسش کنید . خوب باهاش حرف های نا گفته تون را بیان کنید . تا ان شاء الله بعد از 120 سال با تولد ارزشیشون (مرگ) صورت گرفت به راحتی بتونید او را در هر شرایط خواستید تجسم کنید.

شماره را برای زمان اظطرار داشته باشید و تماس بگیرید. در صورتی که کلینیک جلسه و کلاس نباشد پاسخگو خواهم بود . 09121312713 سید احمد مرتضوی

در مورد دوم این است که هم صحبتی با او و پذیرش بی قید و شرط مادر بهترین درمان است . هم صحبتی . هم نشینی . شنیدن صوت . و در صورتی تمایل داشته باشند مطالعه بهترین ها است .

یادمان باشد شما متولی سلامت روان مادر هستید و اتفاق آلزایمر از نظر جسم و کوچیک شدن مغز به دست شما ها نیست و اون روند خود را دارد . سرزنش نکردن / تمسخر نگردن / زود از کوره در نرفتن ووووووو بهترین درمان های شماست

پایدار و سربلند باشید .دست بوس معل فرهیخته میهن هستم.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
شماره تلفن : 09121312713 , 22878323
شنبه و دوشنبه 10 صبح الی 19 خیابان شریعتی بالاتر از میرداماد بعد ازپمب بنزین ، نرسیده به ظفر ،کوچه ی امانی ، پلاک 2 ، طبقه 5 واحد 9 ، مرکز مشاوره ی راه سبز
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...