افسردگی

304 بازدید
سوال شده اردیبهشت 21, 1394 در اختلالات روانی توسط بی نام
سلام
دختری ۲۰ ساله ام،دانشجوی مهندسی عمران
شخصیت خیلی حساس و زود رنجی دارم
از زندگی خسته شدم.....احساس میکنم با احساساتم بازی شده
کسی رو دوست دارم که به صمیمی ترین دوستم علاقه مند شده
میخوام فراموش,کنم نمیدونم چی کار کنم.....
بی حوصله م،تحمل هیچکسو ندارم
پرخاشگر و انزوا طلب شدم
چه کاری باید,کنم؟…

1 پاسخ

پاسخ داده شده اردیبهشت 21, 1394 توسط qasdi
با سلام
دوست عزیز اگر بخواهیم این مشکل را با توضیح بیشتری بیان کنیم باید بگوییم که احتمالا در مقابل انتقادهای دیگران و گفته های دیگران به سرعت دچار ناراحتی می شوید و در مواجهه با ناملایمات و عدم پاسخگویی به انتظاراتتان به سرعت ناامید می گردید. این زودرنجی در شما تاحدودی بازمانده دوران نوجوانی است که حساسیت و زودرنجی از خصوصیات آن است. وجود این خصوصیت در دوران نوجوانی طبیعی است اما تداوم آن مشکل زا می گردد. زودرنجی در افرادی که اعتماد بنفس لازم را ندارند بیشتر است. تجربه شکستهای متعدد زودرنجی را افزایش می دهد. شکست ها و ناکامی های متعدد و حل نشده ساختار روانی را دچار ضعف می کند و در نتیجه منجر به ضعف و زودرنجی و حساسیت می گردد. یک ساختار روانی قدرتمند نه تنها در مقابل شکستهای زندگی مقاومت می کند بلکه ناخوشی های زندگی را پذیرفته و به جای احساس ناراحتی احساس رضایت را در خود پرورش می دهد. پس به دنبال راهکار و مهارتهایی باشید که از طریق آن ها می توانید ساختار روانی قدرتمندی را در خود شکل دهید.
دوست عزیز بهتر است از خودشناسی شروع و در مورد آن مطالعه کنید. نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید. نقاط قوت را تقویت کنید و به دنبال جبران نقاط ضعف خود باشید. توانمندی های خود را بشناسید و این توانمندی ها را در موقعیتهای مختلف نشان داده از آن استفاده کنید. در درون خود من قدرتمندی بسازید که بتوانید با تکیه بر آن از اینگونه احساسها دوری کنید، خود را در موقعیتهای مختلف نشان دهید، نه تنها در مقابل سختی ها فرو نریزید بلکه توان و مهارت لازم برای مقابله با آن را کسب کنید.
از موقعیتهایی که در آن دیگران منجر به ناراحتی شما می شوند دوری نکنید. خود را در این موقعیتها قرار دهید وقتی از سوی دیگران برخوردی دیدید که ناخوشایند بود با تکیه بر توانمندی های خود در مقابل آن واکنش مناسب را نشان دهید و با مدیریت صحیح آن موقعیت احساس رضایت را جایگزین نارضایتی کنید. فقط از محیطهایی دوری کنید که مدیریت آنها به هیچ عنوان امکان پذیر نیست. سعی کنید در مورد مهارتهای ارتباط مؤثر مطالعه داشته باشید. رویدادها و افراد در محیط بیرون هزاران فکر و احساس مثبت و منفی را در ما ایجاد می کنند. وظیفه دیگران همین است. این احساسهای منفی همانند گدایی هستند که در خانه ذهنتان را می زنند. اگر در را باز کرده و از آنها استقبال کنید فردا هم دوباره به خانه شما مراجعه خواهند کرد. اما عدم پاسخگویی به آنها موجب می شود از شما دلسرد شده و دیگر به سراغ خانه ذهنتان نیایند. هربار که عوامل بیرونی شما را رنجاند و احساس ها و افکار مربوط به زودرنجی به ذهنتان خطور کرد آن را گدایی بدانید که نباید از او پذیرایی کرد. به او بی اعتنایی کنید و به کار های خود بپردازید. پذیرایی از این گدا یعنی بها دادن به این احساس. یعنی تبدیل شدن زودرنجی به یک ویژگی شخصیتی. اگر بصورت جدّی درصدد اصلاح این حالت نباشید، زودرنجی به مرور زمان تبدیل به عادت و حتی یک ویژگی شخصیّتی در شما خواهد شد و پیامدهای منفی بسیاری را بدنبال خواهد داشت.
سطح انتظارات خود را از دیگران کاهش دهید. نسبت به دیگران نگرشی مثبت داشته باشید، زیرا ممکن است علت رنجش از دیگران این باشد که نسبت به آنها دید منفی داشته و فکر می‌کنید که همه مخالف شما هستند و شما را دوست ندارند، این تصور باعث می‌شود که بدون دلیل از دیگران برنجید. اگر بعد از این نگرش خود را نسبت به دیگران تغییر دهید و بپذیرید که همه شما را دوست دارند اگر هم در مواردی به شما تذکر می‌دهند یا سخت می‌گیرند،‌از آن جهت است که شما برای آ‌ن‌ها مهم هستید و همه نگران حال شما هستند، از باب دلسوزی به شما تذکر می‌دهند. حتّی ممکن است در برخی موارد رفتار و نحوة عملکرد دیگران با شما ناخوشایند باشد، این تا حدودی مربوط به این می‌شود که دیگران در روش برخورد، نقص دارند امّا هدف آنها خیر است. لذا اگر اینگونه فکر کنید، هیچ گاه از دیگران نمی‌رنجید.

موید باشید..

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...