ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » خطرهایی در زندگی سالمندان

خطرهایی در زندگی سالمندان

خطرهایی در زندگی سالمندان

 

دنیای امروز سالمندان با دنیای دیروز آنها خیلی متفاوت است. آنها گاه در برابر تغییرات روزافزون زندگی ماشینی، دچار سردرگمی و ناباوری می شوند. تکنولوژی هر روز دریچه تازه ای روی آنها، گشوده و آنها در بسیاری مواقع احساس ناتوانی، احساس خطر و درماندگی می کنند. در چنین دنیایی چه راهکارهایی پیش روی سالمندان است؟


«خانه های قدیمی... آه خانه های قدیمی. چقدر این خانه ها را دوست دارم و خدا می داند چقدر دلم برای خانه قدیمی که در آن ازدواج کرده و صاحب بچه شدم تنگ شده است.

غروب که می شد حیاط را آب پاشی می کردم و روی تخت کنار حوض فرش می انداختم و چای را در استکان کمر باریک می ریختم. سفره که پهن می شد و عطر سبزی تازه و پنیر و بوی نان داغ می پیچید انگار دنیا را به بچه ها داده بودند. هرکدام یک لقمه قازی می گرفتند و دور حوض می چرخیدند و بازی می کردند و من و خدا بیامرز همسرم به آنها نگاه می کردیم.


اما آن خانه قدیمی که توی پشت بام و بهارخوابش تابستان ها می خوابیدیم بی این که نگران پریدن دزد توی حیاط باشیم، امروز کوبیده شده و به آپارتمان هایی دلگیر تبدیل شده است و از پنجره هایش فقط آهن و ماشین و ساختمان دیده می شود و غروب ها دیگر بوی خاک نم خورده در مشام نمی پیچد.


حالا پنجره ها حفاظ دارند و خانه ها قفل و بست حسابی و درها قفل کامپیوتری و هزار و یک جور محافظ برای جلوگیری از سرقت، اما هنوز در این آپارتمان احساس امنیت نمی کنم.»

اینها را خانم سمیرا مقدسی می گوید. او هفتاد و شش ساله است و در یک آپارتمان ۶۰ متری به تنهایی زندگی می کند. فرزندان او در سمت دیگری از شهر زندگی می کنند و همسرش فوت کرده است. او می گوید: همین چند روز پیش انبار ما را خالی کرده و هرچه برنج و فرش و چیزهای به درد بخور داشتم، ​بردند.

از آن موقع همه اش می ترسم مبادا ناغافل به خانه من بریزند و بدانند که تنها هستم و در خواب خفه ام کنند.

تنهایی یکی از موقعیت های ترسناکی است که سالمندان با آن مواجه هستند، اما وجود وسایل هشداردهنده و درهای ضد سرقت و سکونت در آپارتمان هایی که به سیستم دزدگیر و دوربین های مدار بسته مجهز هستند برای سالمندان تنها امن تر است.


به سالمندان توصیه می شود از راه دادن افراد ناشناس به آپارتمان جلوگیری کنند و حتی المقدور از سکونت در خانه های قدیمی که حفاظ و تدابیر امنیتی لازم را ندارند، خودداری کنند.توصیه دیگری که از سوی پلیس به شهروندان، خصوصا شهروندان سالمند می شود این است که مدارک شناسایی کسانی را که به در منزل مراجعه و خود را مامور آب، برق، گاز، تلفن و چیزهای دیگر معرفی می کنند، بررسی کنند.


به سالمندان توصیه می شود با نصب آیفون تصویری از هویت کسانی که به منزل آنان مراجعه می کنند اطمینان حاصل کنند و تا چهره کسی را نشناخته اند او را به عنوان همسایه ای که کلید جا گذاشته است به داخل آپارتمان راه ندهند.توصیه می شود سالمندان از تنهایی خود به کسی خبر ندهند و در حضور دیگران بگویند نوه ها یا بچه هایشان شب نزد آنان می مانند.

خطرهای حمل پول

یکی دیگر از مشکلاتی که در جامعه های مدرن، سالمندان را تهدید می کند حمل پول است.


محمد ـ ص مردی هفتاد ساله و بازنشسته است. او می گوید: یک بار بعد از گرفتن مستمری خود وقتی از بانک خارج می شدم یک موتوری به من حمله کرد و کیف دستی مرا گرفت، اما کیف از دست من جدا نشد و مرا مسافتی روی زمین کشید به نحوی که دستم از جا در رفت و آخر ناچار شد کیفم را رها کند.


به سالمندان توصیه می شود حتی المقدور از حمل و نقل پول نقد خودداری کنند و اگر ناچار به این کار شدند آن را در کیف های گردن آویز زیر لباس حمل کنند یا بسته پول را هنگام حرکت سمت دیوار قرار دهند.


بهتر است پول خود را به صورت کارت حمل کنند در این صورت ضمن امکان استفاده از خرید مجازی می توانند از امنیت بیشتری برخوردار باشند.


خطرهای ناشی از کلاهبرداری


یکی دیگر از مشکلات تکنولوژی که می تواند شما را متعجب کند همین کارت هاست. اگر آشنایی کامل با طرز کار این کارت ها را نداشته باشید خیلی زود متوجه می شوید ممکن است از حسابتان برداشت کرده باشند.


برای این که جلوی هرگونه سوءاستفاده را بگیرید لازم است ملاحظات زیر را رعایت کنید:


ـ رمز کارت های عابر بانک خود را بعد از دریافت تغییر دهید.


ـ رمز عابر بانک را در کنار یا پشت عابر بانک خود یادداشت نکنید زیرا به محض سرقت یا مفقود شدن هر کسی می تواند پول داخل آن را برداشت کند.


ـ هیچ وقت کارت عابر بانک خود را به کسی ندهید تا برایتان عملیات بانکی انجام دهد.


ـ ا گر از شما خواستند برای این که به کسی کمک یا دریافت و پرداختی داشته باشید طبق دستورالعمل خاصی که شخص به شما دیکته می کند رمزها یا کدهایی را در حساب خود وارد کنید این کار را نکنید.


ـ برای هر عملیات عابر بانک که نمی دانید چگونه باید صورت گیرد با متصدی بانک مشورت کنید.

ـ برای خرید های اینترنتی از صفحه کیبورد مجازی که روی مانیتور است، استفاده کنید. مشخصات کارت خود را برای کسی ایمیل یا پیامک نکنید.


توسط : مشاورفا  در تاریخ : 16-11-1393, 07:42   بازدیدها : 1525   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .