ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » آداب گفت‌وگو در خانه

آداب گفت‌وگو در خانه

قبلا در مورد لزوم دانستن آداب گفت‌وگو در خانه صحبت کرده‌ایم، اما این نکته آنقدر مهم است که نمی‌توانیم به سادگی از کنار آن عبور کنیم.

حرف زدن با همسر
روزها در حال کوتاه شدن است و شب هایی که روبه بلندی می روند، وسوسه تان می کند تا با همسرتان خیلی خوب حتی در جمع بچه ها خلوت کنید و بگویید و بشنوید.

این که بخواهید با یکدیگر هم صحبت شوید به تنهایی کافی نیست بلکه باید الفبای گفت وگو را هم بدانید. ما برایتان چند پیشنهاد کوچک داریم تا شنونده و گوینده خوبی باشید.

گوینده‌ای منحصر به فرد باشید
واضح بیان کنید چه می خواهید، همسرتان وقت ندارد که بنشیند و اتفاقات یک هفته اخیر را کنار هم بچیند و در نهایت بفهمد منظور شما از گفتن فلان کلمه چه بوده است، علم غیب هم که ندارد پس بهتر است صریح و آشکار بگویید چه می خواهید. اگر چنین نکنید ممکن است او سراغ حدس و احتمالات برود و به نتیجه ای متفاوت از آنچه شما در نظر داشتید برسد.

حرف زدن به معنی درد دل و شکایت کردن نیست. هر وقت همسرتان را پیدا می کنید، یاد مشکلات و غصه هایتان نیفتید، در این صورت او را فراری خواهید داد. گاهی سراغ حرف های عاشقانه هم بروید.
 
فکر نکنید هر چه برای شما جالب است باید برای او هم جالب باشد. سعی کنید خلاصه حرف بزنید البته به معنی این نیست که حرف هایتان را فاکتور بگیرید و مثل افرادی که فیلم یک ساعته را در دو ساعت تعریف می کنند، نباشید.

حواستان به عزت نفس همسرتان باشد. اگر گفت وگوی شما به این بینجامد که طرف مقابل احساس کند به عزت نفسش خدشه ای وارد شده، آن وقت به جای گوش دادن به حرف هایتان به دنبال تلافی خواهد بود.
 
شنونده ای رویایی شوید
چشم ها، حرف هایی را می گویند که زبان از گفتن آنها عاجز است و البته حرف هایی را می شنوند که گوش نمی تواند آنها را بشنود. پس به چشم های همسرتان در حال حرف زدن نگاه کنید تا بهتر متوجه منظورهم شوید.

مثل یک مجسمه نباشید که هیچ عکس العملی در برابر حرف های طرف مقابل ندارد. ما انسان ها به این امید با هم حرف می زنیم که یک نفر حرف هایمان را بشنود، گاهی همدردی کند، گاهی عکس العمل نشان دهد و در مواقع لزوم کمک مان کند.

گفت وگو با همسرتان را با جلسه مشاوره اشتباه نگیرید. هیچ کس دوست ندارد تا دهانش را باز کرد و حرفی زد، طرف مقابل نصیحت کردن را شروع کند. بگذارید هر گاه نیاز به کمک داشت، خودش بیان کند و اگر نگفت، بشنوید، فقط بشنوید.

اگر با حرفی که او می زند مخالفید، عکس العمل سریع و شدید نداشته باشید. بگذارید حرفش تمام شود و آن وقت سر وقت و با آرامش وارد میدان شوید. اگر می توانید تحمل کنید و زمانی دیگر مخالفت خود را بیان کنید. خیلی خوب است که بتوانید بعد از یک روز دوندگی، لحظاتی را کنارهم آرام بگیرید. دو فنجان چای تازه دم، در این روزهای پاییزی وسوسه تان می کند تا کنار عزیزترین فرد زندگی تان بنشینید و بی خیال مشکلات زندگی، گل بگویید و گل بشنوید.
لحظات تان آرام! قدر این لحظات را بدانید.
منبع: چهاردیواری

توسط : مشاورفا  در تاریخ : 2-01-1394, 23:58   بازدیدها : 1110   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .