کنترل استرس اینبار توسط همسركم كردن استرس راههای متفاوتی دارد، كه شما میتوانید با پیشنهاد آن به همسرتان به او كمك كنید از شر استرسی كه روحش را میآزارد، رهایش سازید.
کنترل استرس
از راه نرسیده، دنبال چیزی میگردد كه به آن گیر بدهد. چرا خانه بوی پیاز داغ میدهد؟ چرا روی تلویزیون خاك نشسته؟ دستشویی چرا صابون ندارد؟ این چه غذایی است كه درست كردی؟
انگار آرام و قرار ندارد. حواسش اینجا نیست. دایم از این طرف خانه اجارهای قدم میزند به آن طرف، سرجایش نمیتواند بنشیند.
غذا را خورده و نخورده، بلند میشود، از این كار به آن كار، خودش را مشغول میكند. این یعنی استرس همسر شما را در چنگ خودش گرفته. فكر میكنید فرقی ندارد منشأ این استرس چیست، گاه ممكن است سركار برای شوهرتان اتفاقی افتادهباشد، مشكلی كه آن را مثل یك كلاف در هم پیچیده، كاملا غیر قابلحل میداند.شما بهعنوان یار غمخوار و شریك غم و شادی میتوانید كمكی به او بكنید؟
میتوانید راههایی را یاد بگیرید، كه با استفاده از آن استرس همسرتان را كم كنید:
دستش را بگیر: تحقیقات نشان می دهد كه یك راه مهم و موثر برای كم كردن استرس همسر، این است كه همسرش دست او را بگیرد، محققان میگویند در این حالت گرفتن دست همسر، میتواند كمك كند تا با این سختیها بهتر كنار بیایند. برای خانمهایی كه دچار تنش و اضطراب هستند، لمس دست هر آدمی موثر است، اما بهتر از همه دست همسر است.
آنها برای فهمیدن این اثر، گروهی از خانمهای داوطلب را انتخاب كردند و آنها را به سه گروه تقسیم كردند، در یك گروه موقع اضطراب همسرشان دست آنها را لمس میكردند، در گروه دیگر، یك فرد غریبه دست آنها را لمس میكرد و گروه سوم هم بهعنوان شاهد، هیچ كاری انجام نمیدادند و به آنان جمله استرسزایی مانند این گفته شد: «ظرف چند ثانیه به شما شوکی وارد میشود.» ، این در حالی بود که پاسخ مغزی آنها نیز از طریق دستگاه تصویربرداری مغزی ارزیابی می شد.
محققان متوجه شدند پاسخ مغزی آنها که دست همسرشان را در دست داشتند، نسبت به این جمله محرک استرس زا بسیار پایینتر ازگروه های دیگر بود و آنهایی که رابطه قویتری در زندگی واقعی داشتند، پاسخ بسیار ضعیفی نسبت به آن نشان دادند،محققان اظهار داشتند که گرفتن دست همسر ، فرد را از حالت هیجانی و برانگیخته، به وضعیتی آرامتر و متعادلتر میرساند. آنها میگویند كه این حس احتمالا یادآوریكننده دوران كودكی و آرامش و امنیتی است كه از لمس دست مادر، در آن دوران، به آنها دست میداده است.
با صمیمیت به سلامت همسرتان کمک کنید : صمیمیت با همسر فایدههای بیشماری دارد. شاید فكر كنید این محققان با پدر و مادرهایی كه آرزوی عروس و داماد شدن بچههایشان را دارند، دستشان توی یك كاسه است، اما آنها اعلام كردهاند كسانی كه ازدواج میكنند، فشار خون پایینتری دارند و كمتر از بقیه در معرض خطر بیماریهای قلبی و عروقی هستند. البته این به شرطی است كه ازدواج، ازدواج موفقی باشد و شب و روزش جنگ و دعوا نباشد.
محققان در این باره میگوید: «داشتن یك حمایت احساسی از سوی كسی كه او را دوست داریم، به ما كمك میكند تا درست با استرسها كنار بیاییم». دانشمندان كانادایی هم به تازگی ثابت كردهاند كه محبت و حمایت همسر و صمیمیت بین زوجین باعث پیشگیری از ابتلا به یكی از خطرناكترین بیماریهای بدن انسان، یعنی فشار خون بالا میشود.
همچنین مطالعه دیگر نشان داده كه ازدواج موفق میتواند افسردگی دو طرف را تا حد زیادی پایین بیاورد.
رابطه جنسی فراموش نشود: استرس و اضطراب، انرژی ما را میگیرد و نهایتا ما را خسته و کمحوصله میکند. فردی که تمام روز را با تنش و استرس گذرانده، توانی برای امور عادی روزمره ندارد حتی گاهی حال و حوصله سلام کردن را هم ندارد. بررسیها نشان داده افراد پراضطراب و پرتنش، کمتر به روابط زناشویی با همسرشان تمایل نشان میدهند. بقیه افراد هم همینطورند، یعنی زمانی که درگیر استرس و تنش هستند، نسبت به رابطه زناشویی بیعلاقه میشوند. تحقیقات بیولوژیک هم سرنخهایی از این موضوع به دست آورده است چنانکه محققان میگویند استرس باعث اتصال هورمونهای جنسی به پروتئینها میشود و به این ترتیب آنها را از دسترس سلولهای هدف دور نگه میدارد. هورمونها نمیتوانند تاثیر خود را در بدن داشته باشند و به همین علت، میل جنسی فرد کمتر میشود. خیلی از افراد، به خصوص آقایان، کار را محل فرار از استرس و مشکلات میدانند و سرخوردگی و احساس کمبود رابطه زناشویی هم یکی از مشکلاتی است که بعضیها، در برابر آن جا میزنند و به جای حل آن، کارشان را زیاد میکنند. این را مطالعات مختلف علمی هم تایید میکند. به این ترتیب که مشخص شده افرادی که رابطه زناشویی کمتری با همسرشان دارند، سعی دارند آن را با کار بیشتر جبران کنند و این کار زیاد باعث فرسودگی شغلی بیشتر و رابطه جنسی کمتر میشود. این چرخه معیوب به این ترتیب همچنان ادامه دارد و حتی میتواند به از هم پاشیدن بنیان خانواده بینجامد. در حالی که نتایج این تحقیقات جدید نشان داده که اگر در هنگام مواجهه با یک محرک استرسزا، رابطه زناشویی خود را با همسرتان بیشتر کنید، میتوانید از استرس خود بکاهید.
کارشناسان سلامت جنسی معتقدند یک رابطه زناشویی مثبت و سالم، نه تنها برای تداوم زندگی زناشویی و محکم کردن بنیان خانواده اهمیت دارد بلکه برای سلامت زوجین هم مفید است. به عنوان مثال، مشخص شده که رابطه زناشویی سالم و مثبت با همسر، میتواند باعث ترمیم سریعتر زخمها شود و اثرات نامطلوب فیزیکی اضطراب را در بدن کم کند. اضطراب، فشارخون را بالا میبرد و همین افزایش فشار خون میتواند موجب کاهش کارایی سیستم ایمنی بدن شود اما بعد از هر بار رابطه زناشویی، هورمونهایی از قبیل اکسیتوسین و اندورفین در بدن ترشح میشود که سبب متعادل شدن فشار خون و نیز رشد احساس خوب و نگرش مثبت میشود. این احساس مثبت، در رابطه عاطفی شما با همسرتان تاثیر میگذارد و باعث بهبود روابط شما میشود و موجب میشود یکدیگر را بهتر درک کنید و همدلی بین شما نیز بیشتر شود. به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت که یک رابطه خوب عاطفی بین همسران، نیازمند رابطه زناشویی موفق است و اگر زن و شوهری با یکدیگر رابطه زناشویی کافی و موفق نداشته باشند، میتوان انتظار داشت که به تدریج از یکدیگر دور شوند و قدرت ایثار و گذشت را در مورد همدیگر از دست بدهند.
چند پیشنهاد دیگر : كم كردن استرس راههای متفاوتی دارد، كه شما میتوانید با پیشنهاد آن به همسرتان به او كمك كنید از شر استرسی كه روحش را میآزارد، رهایش سازید.
**از او بخواهید دوش بگیرد: استفاده از دوش آب گرم میتواند به همسرتان كمك كند، آرامتر شود و بتواند مشكلاتش را منطقی حل نماید.
**درباره احساساتش با او حرف بزنید: از او بخواهید درباره احساس و افکار ناراحت کننده اش، با شما صحبت کند. مسایل پرتنش و گرفتاریها، وقتی از ذهن انسان، جدا میشود و به دنیای كلمهها وارد میشود، ذهن را آزاد میكنند.
**به او بگوئید: نفس عمیقی بكشد و یك لیوان آب بنوشد.
**خوابیدن در محیطی آرام را به او پیشنهاد دهید: گاهی وقتها خواب ناكافی باعث میشود فرد تمركزش كم شده و نتواند درست تصمیم بگیرد و حلقه معیوبی (استرس بیشتر میشود و استرس بیشتر مشكلها را بیشتر میكند و مشكل بیشتر هم باز استرس را بیشتر میكند) شکل می گیرد که شرایط را وخیمتر می سازد.
بنابراین یك توصیه مناسب به همسرتان، به خصوص اگر میبینید اخیرا خوابش كم شده، این است كه به اندازه كافی برای خوابیدن وقت بگذارد.
**به داشتن یک برنامهریزی منظم تشویقش کنید. كمك كنید به برنامههایش اولویت بدهد. كدام كارها لازمتر و حیاتیتر است و كدام كارها را میتوان برای بعد گذاشت. مدیریت درست زمان به کاهش استرس کمک شایانی می کند.
**شوخی کنید و از خاطرات خوشتان صحبت کنید.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 4-01-1394, 10:54 بازدیدها : 1011
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .