نقش والدین در کنترل دعوایخواهر و برادرخانوادههایی که فرزندان پسر و دختر دارند، حتما شاهد دعواهای آنها بودهاند. روانشناسان کودک براین عقیدهاند که نزاع پسر و دختر در خانه، امری بدیهی است؛
خانوادههایی که فرزندان پسر و دختر دارند، حتما شاهد دعواهای آنها بودهاند. روانشناسان کودک براین عقیدهاند که نزاع پسر و دختر در خانه، امری بدیهی است؛ اما نقش والدین در مدیریت این نوع دعواها اهمیت ویژهای دارد؛ چراکه اینگونه رفتارهای غلط از سوی فرزندان، پیامدهای سوئی بر خلق و خوی آنها در آینده خواهد گذاشت و از آنها در آینده افرادی عصبی، تندمزاج و بداخلاق خواهد ساخت.
آنجا که والدین باید نگران شوند
شاید بسیاری بر این گمان باشند که دعوای برادر و خواهر امری طبیعی است و نباید خیلی نگران بود؛ زیرا با بالا رفتن سنشان، این مشکل خودبهخود برطرف میشود؛ اما تحقیقات ثابت کرده که تمامی رفتارها و ناهنجاریهای اخلاقی در سنین بالا، ریشه در کودکی افراد دارد و عمدتا افراد عصبی، بداخلاق و عبوس از کودکی اینگونه آموزهها را دیدهاند و خشت اول این رفتار زشت در کودکی گذاشته شده است. طبیعتا این دسته از افراد در کودکی علاوه بر همسن و سالانشان با خواهر یا برادر خود نیز رفتاری غلط داشتهاند؛ اما چون والدین این موضوع را جدی نگرفتهاند، این داستان سریالی ادامه پیدا کرده و در سنین بالاتر تبدیل به یک مشکل اخلاقی شده است.
چه باید کرد؟
۱ـ به نیازهای عاطفی کودکتان پاسخ مناسبی بدهید؛ به این معنی که در طول روز فارغ از لحظات معمول زندگی، چند ساعتی با آنها صحبت کنید. شما با این کار علاوه بر اینکه محبتتان را به آنها نشان میدهید، صمیمیتی را بین آنها حکمفرما میکنید و به مرور میآموزند که مشکلاتشان را از راه گفتوگو حل کنند.
۲ـ سیستم تشویق و تنبیه را بین آنها با رعایت تعادل برقرار کنید. به این معنا که وقتی میبینید با هم رابطه خوبی دارند و در حال بازی و تفریح هستند، به جمعشان بپیوندید و علاوه بر بازی کردن با آنها، این رفتار زیبایشان را تشویق کنید. در عوض نسبت به دعواهایشان حساسیت داشته باشید و اجازه ندهید که قبح نزاع بین خواهر و برادر از بین برود و در هر حال این رفتار را زشت و ناپسند بدانند.
۳ـ هرگز رفتارهای خوب یکی را به رخ دیگری نکشید؛ به بیان دیگر از مقایسه کردن آنها بپرهیزید. کودکان تحمل ندارند که به هر دلیلی والدین از یکیشان راضی باشد و از دیگری ناراضی. این رفتار نوعی حسادت و تنفر آنها از یکدیگر را ایجاد میکند.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 5-01-1394, 21:57 بازدیدها : 962
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .