ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » چند نكته درباره برخورد با كودک

چند نكته درباره برخورد با كودک

چند نكته درباره برخورد با كودک

كودكان ما گاهی ازكمبود اعتماد به نفس و ترس‌های كودكانه رنج می‌برند. قوی و با اعتماد به نفس بار آوردن كودكان، یكی ازبهترین راه‌های سالم نگه داشتن آنهاست.آتش، رعدوبرق، سوسك، مار،عنكبوت و سایر حیوانات، شایع‌ترین عوامل ترس كودكان هستند. در سنین بالاتر، ترس از پذیرفته نشدن درجمع دوستان یا تنها ماندن و دوست داشته نشدن آنها را آزار می‌دهد.چنین ترس و وحشت‌هایی در این سنین طبیعی هستند. این مطلب به نكاتی درباره تربیت كودكانی قوی ودارای اعتماد به نفس اشاره دارد:
 
 
● اطلاعات بدهید
 
راجع به عامل ترس صحبت كنید. كودك شما اگر راجع به عامل وحشت خوداطلاعات داشته باشد، می تواند برآن ترس فائق آید. برای او توضیح دهید كه چرا رعدوبرق پر سروصداست. او را به باغ وحش ببرید و با حیوانات آشنا كنید.با پاسخ دادن به سوالاتش به او كمك كنید كه بیهوده بودن ترسش را درك كند.
 
 
● نهایتا چه اتفاقی خواهد افتاد؟
 
اگر كودكتان از تنها ماندن یا گم شدن هراس دارد، با هم بدترین حالت ممكن را تصوركنید. بعد سوالاتی را مطرح كنید؛ مثلا" اگر آن روز من نبودم كه تو را از مدرسه بر دارم چه اتفاقی می افتاد؟ چه كار می كردی؟" به او ابزاری برای قوت قلب یافتن بدهید؛ پول كافی برای تلفن كردن و شماره خانه را در اختیارش بگذارید. آگاهی از اینكه در مواقع اضطراری امكاناتی در اختیاراو قرار دارد، به آرام كردن و رهایی او از ترسش كمك كرده، در كوچك شمردن ترس‌هایش او را یاری می رساند.
 

● به كودكتان شاد بودن را بیاموزید
 
برخی از كودكان ذاتا خوشحال و راضی هستند اما به كودكی كه این گونه نیست، مرتبا گوشزد كنید زندگی آنقدرها هم جدی نیست. به او بیاموزید به نیمه پر لیوان نگاه كند و این كار را با طرح یك موقعیت به ظاهر ناگوار و یادآوری نكات مثبت آن انجام دهید. یادش بدهید، اگر همه چیز آن‌طور كه انتظار دارد، پیش نرود، الزاما به معنای بدتر بودن شرایط پیش آمده نیست. مثبت اندیشی را با او تمرین كنید.
 

● با كودك خود صحبت كنید
 
مطمئن باشید، كودك می تواند هرگونه ترس و نگرانی‌اش را با شما در میان بگذارد. سعی كنید در دسترس باشید و هیچ وقت نگرانی‌اش را دست كم نگیرید. با اوبا احترام برخورد كنید و متقابلا از او این انتظار را داشته باشید. رفتار شما با كودكتان به شدت در روابط شما با او موثر است. اگربا زورگویی و قلدری با او برخورد كنید، با شما رودر رو می شود، اگر به اوگوش دهید به شما گوش می دهد و اگر با او صحبت كنید با شما صحبت خواهد كرد و راز دلش را با شما در میان خواهد گذاشت.
توسط : مشاورفا  در تاریخ : 5-01-1394, 22:37   بازدیدها : 988   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .