چند نکته برای آنکه فرزندمان باهوش شود«بچه از سنش بیشتری می فهمد» این جمله را هر از گاهی از این و آن می شنویم تا نشانه ای باشد برای بچه هایی که زیادی باهوشند. خیلی از ما دوست داریم چنین فرزند باهوشی داشته باشیم و ا ذوق و شوق برای این و آن تعریف کنیم که «دخترم شاگرد اول مدرسه است»، «پسرم فوق لیسانس یا دکترا دارد» و کلی از این حرف ها. داشتن چنین فرزندی کار چندان سختی نیست. کافی است چند نکته کلیدی را رعایت کنید: ازخواندن قرآن گرفته تا انتخاب همسر و تغذیه درست.
1- موقع انتخاب همسر دقت کن!
برای داشتن فرزند باهوش لازم است موقع انتخاب همسر دقت کرد چراکه پدر و مادر، هردو در شکل گیری شخصیت و حتی هوش و استعداد جنین نقش دارند. احادیث فراوان و روایات بسیاری از ائمه معصومین (علیهم السلام) وجود دارد که درمورد مسئله انتخاب همسر به قصد داشتن فرزندان و نسلی هوشمند سالم و صحیح تاکید دارند. این نکته نشان می دهد که فرزندان هوش و ذکاوت را از پدر و مادر به ارث می برند. البته باید توجه داشت که عوامل محیطی هم بر هوش موثر خواهند بود.
در جلد سوم کتاب «تفصیل وسایل الشیعه» از پیامبر اسلام (ص) نقل شده است که می فرمایند: «از ازدواج با زنان کم هوش خودداری کنید چرا که مصاحبت با آنان ناگوار و فرزندی که از آنان متولد می شود کم هوش است».
همچنین روایتی از امام صادق (ع) در این زمینه مشخص می کند که ویژگی ها و خصوصیات ذاتی، هوشی و ذهنی انسان از طریق وراثت به فرزندان و نسل او منتقل می شود. نکته قابل توجه این است که از نگاه پیامبر اسلام(ص)، انسان باید همسری انتخاب کند که علاوه بر داشتن هوش و ذکاوت دیندار باشد چرا که به گفته رسول الله (ص) دینداری شیوه عاقلان است. تاثیر دینداری بر هر یک از والدین بر هوش و عقل کودک آنان مشخص است. در حدیثی که در جلد دوم کتاب «محجه البیضاء» آمده، پیامبر اکرم (ص) فرموده اند: «با زن نباید به خاطر زیبایی و مال و ثروتش ازدواج کرد. اگر ایمان نداشته باشد ممکن است همین زیبایی، او را به پستی و ابتذال بکشد. همچنین مال بدون ایمان هم ممکن است او را یاغی و سرکش سازد. با زن فقط به خاطر ایمان و دینش ازدواج کن». این موضوع در تحقیقات و بررسی های علمی نیز تایید شده است. به عنوان مثال در تحقیقاتی که از دانشجویان دانشگاه آکسفورد و پدران آنان که در همان دانشگاه درس می خواندند انجام شده به این نتیجه رسیده اند که بسیاری از ویژگی ها و خصوصیات اخلاقی و روانی از پدر و مادر به فرزند به ارث می رسد. بنابراین میان پدر و فرزند از نظر ویژگی های اخلاقی و ذهنی و همچنین میزان هوشمندی ارتباط هست.
2- قرآن بخوانید
در روایات بسیاری در کتب معتبر دینی از جمله «بحارالانوار» به مادران باردار سفارش شده حتی الامکان در زمان بیداری و هنگام خوابیدن با وضو باشند. طبیعی است که یاد خداوند باعث آرام قلب و ذهن آنان می شود و بر فرزندی که در شکم دارند نیز اثر مثبت خواهد گذاشت و او را از لحاظ ذهنی و روانی فردی آرام و باطمانینه می کند. همچنین سفارش شده است که مادر در طول دوران بارداری، در خواندن قرآن کریم مداومت داشته باشد. این کار علاوه بر این که بر خلق و خو و ظاهر زیبای فرزندش اثر می گذارد، هوش و ذکاوت او را نیز افزایش خواهد داد. در این مورد، علاوه بر تلاوت کل سوره های قرآن کریم، بر خواندن سوره های مبارکه حشر، حدید و مریم تاکید بسیار شده که برهوش نوزاد اثرگذار است. همچنین در کتاب «بحارالانوار» از امام محمدباقر و امام جعفرصادق (علیهما السلام) روایت است که ذکر و یاد خداوند توسط مادر باردار، بر میزان هوشمندی و رشد عقلی کودک تاثیر می گذارد.
3- سلامت والدین
سلامت پدر و مادر از لحاظ روحی و روانی و همچنین سلامت جسمی آنان بدین معنی که وقتی قصد فرزنددار شدن دارند از نظر جسمی بیمار نباشند، بر سلامت روح و ذهن فرزند تاثیرگذار خواهد بود. همچنین خستگی، ترس و اضطراب برای مادر باردار خطرناک است و بهتر است در موقعیت هایی که او را آزار می دهد قرار نگیرد. از سوی دیگر، ورزش کردن مادر باردار نکته ای است که امام محمدباقر و امام صادق (علیهما السلام) بر آن تاکید داشته اند. این احادیث در کتاب «بحارالانوار» آمده اند.
تحقیقات و بررسی های علمی ثابت کرده خانم های بارداری که در هر هفته سه بار ورزش می کنند، می توانند فرزندانی به دنیا بیاورند که از قدرت هوش و حافظه بهتری برخوردار باشند. در عین حال، قرارگرفتن در موقعیت های آرامش بخش برهوش و ذکاوت جنین اثرگذار خواهد بود. همچنین نگاه کردن مادر در دوران بارداری به سبزه و دریا خوب است و در کتاب های دینی از جمله «بحارالانوار» بر آن تاکید شده.
4- غذای حلال بخورید
تغذیه انسان از نظر دین مقدس اسلام هم از لحاظ مادی مورد توجه است و هم از لحاظ معنوی. تاثیر غذای حلال بر زن و مرد تا اندازه ای است که علاوه بر اینکه در معنویت و خلق و خوی خود آنان نقش دارد، بر فرزندی که در آینده از آنها متولد می شود هم اثرگذار خواهد بود. به همین دلیل توصیه شده که همه افراد به خصوص زنان باردار مراقب تغذیه خود باشند.
در کتاب «بحارالانوار» در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است: «غذایی که مادر در دوران بارداری مصرف می کند، از نظر حلال یا حرام بودن بر هوش و ذکاوت فرزندی که در شکم دارد اثرگذار است». بنابراین کسی که می خواهد فرزندش دارای هوش و استعداد خوی باشد، باید در خوردن غذا دقت کرده و از غذای حرام اجتناب کند. حتی در روایات اسلامی تاکید شده که مادر باردار از خوردن غذایی که به حلال یا حرام بودن آن شک دارد، پرهیز کند. جالب این است که اهمیت تغذیه پدر و مادر درهوش نوزاد آنان بر اساس تحقیقات علمی ثابت شده است. باید توجه داشت که این دستورات در دوران شیردهی نوزاد و همچنین در تمام دوران رشد او مورد توجه باشد؛ بدین معنا که پدر و مادر در تمام مراحل رشد فرزند خود باید مراقب تغذیه باشند تا هوش و استعداد او با مصرف غذای حرام به خطر نیفتد.
5- غذاهای طبیعی یادتان نرو
خوردن میوه ها و غذاهای ساده و طبیعی توسط مادر باردار یکی دیگر از مواردی است که اسلام و همچنین تحقیقات علمی می گویند اثر بسیاری در هوش و استعداد دارند. بنابراین مادر باردار باید از حبوبات و لبنیات به میزان لازم استفاده و از خوردن غذاهای به اصطلاح فست فود که عمدتاً در مجاورت اشعه پخته می شوند، پرهیز کنند.
در روایات اسلامی در مورد خوردن خرما و عسل در دوران بارداری بسیار تاکید شده که چرا که موجب افزایش هوش جنین می شود. در روایتی به نقل از پیامبر اکرم (ص) و امیرالمومنین(ع) آمده است: «زن ها در موقع حمل و بعد از آن خرما بخورند زیرا فرزندان شان را باهوش و ذکاوت و با حلم و حوصله می کند».
بر اساس روایات اسلامی، خوردن کندر نیز بر هوش و ذکاوت جنین موثر است. در جلد او کتاب «مکارم الاخلاق» حدیثی به نقل از امام رضا (ع)آمده که فرموده اند: «خوردن کندر توسط زن باردار موجب زیادی عقل بچه، پاکی دل، دانایی و شجاعت پسر و خوشخو و نیکوشدن دختر می شود». در حدیث دیگری در خصوص تاثیر کندر بر جنین آمده است: «به زنان حامله کندر بخورانید چرا که کندر در شکم مادر غذای طفل شده، دلش را محکم و تحملش را زیاد می کند». مادران باردار باید در خصوص میزان استفاده از کندر مشورت کنند. در این خصوص می گویند مصرف کندر را از میزان کم شروع کنید و به مرور زمان مصرف آن را به روزی یک تکه کوچک برسانید. همچنین به مادران باردار توصیه شده در طول بارداری «به» مصرف کنند تا هوش فرزندانشان افزایش یابد. در کتاب «مکارم الاخلاق» به نقل از امام رضا(ع) آمده است: «خوردن «به» عقل و هوش را زیاد می کند». از سوی دیگر، تحقیقات علمی ثابت کرده در صورتی که مادر در دوران بارداری خود ماهی و روغن ماهی مصرف کند، فرزند او باهوش خواهد شد. همچنین عواملی مانند سیگار، مواد مخدر، مصرف داروهای غیرمجاز در دوران بارداری، کم کاری تیروئید، کم خونی و فقر شدید آهن و کمبود ناشی از اسیدفولیک موجب کاهش میزان هوش و حافظه جنین می شود.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 5-01-1394, 18:47 بازدیدها : 1122
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .