بله را بگویم یا نه؟یکی از فصلهای مهم زندگی انسان که در آغاز بهار عمر آدمی شکل میگیرد، فصل ازدواج است و اهمیت آن بهگونهای میباشد که بر مابقی عمر انسان آثار فراوانی بر جای میگذارد. اگر یک انتخاب صحیح و درست صورت گرفته باشد بقیه عمر را میتوان با لذت و آرامش و بدون دغدغه سپری کرد. ولی اگر کوچکترین خطایی در انتخاب همسر داشته باشیم عمری را باید تاوان آن خطا را داد چه در آن خطا مقصر باشیم یا دیگران هم سهمی در آن خطا داشته باشند، که تاوان آن میتواند اضطراب و ناآرامی و گاهی هم تنهایی تا آخر عمر باشد.
بله را بگویم یا نه؟
فصل مهم ازدواج
یکی از مهمترین فصلهای ازدواج، دوران خواستگاری است که گاهی متاسفانه دیده میشود، خواستگاری بهصورت یک مراسم کلیشهای و سنتی برگزار میگردد و دختر و پسر هیچ شناختی از هم به دست نمیآورند. حتی گاهی بیان میکنند که بهخوبی همدیگر را ندیدهایم. این مسئله بسیار خطرناک است که نه مورد تایید شرع مقدس است و نه مورد تایید عقل.
شرع مقدس اسلام حتی اجازه دیدن بدن زن را در شرایط خاصی میدهد تا بعد از ازدواج هیچ بهانهای برای طلاق و نپسندیدن نباشد چه برسد به اینکه در مسائل شناختی و رفتاری که بسیار دقیق و باظرافت کامل مباحثی را مطرح میکند همچون کفویت، اخلاق نیکو و پسندیده و برای مردان حضور در جماعات مسلمین، اهل کسبوکار بودن، اصالت خانوادگی و غیره..... که این دقت و ظرافت بیانگر حساسیت این قضیه است. پس باید تلاش کرد قبل از تصمیم نهایی چند مسئله را در نظر گرفت؛
خودمان را بشناسیم
قبل از هر چیزی باید یک شناخت اجمالی از خود داشته باشیم و نقاط ضعف و قوتمان را بهخوبی در یابیم و مسائلی که در زندگی ما پراهمیت و ملاک حتمی است و باید تحقق یابد را تعیین کرده و طرف مقابل را که شناختی از آن کسب کردهایم را با وضعیت خودمان بسنجیم. آنگاه دقت کنیم که آیا میتوان در کنار او زندگی کرد یا خیر؟ برای تبیین بیشتر این مسئله به مثالهای زیر دقت فرمایید.
بهعنوان مثال دختری در مخارج روزمره خود بسیار راحت و آزاد است و هیچچیز نمیتواند مانع نخریدن کالای موردنظر او باشد، حال این دختر خواستگاری دارد که دارای همه کمالات مانند زیبایی و اخلاق و تقوی و شأن بالای خانوادگی است ولی بسیار خسیس و محاسبهگر در مخارج باشد، آیا این دو نفر میتوانند در کنار یکدیگر با آرامش زندگی کنند؟ اگر چنین دختر و پسری به نقاط ضعف یا قوت خود آگاه باشند هیچگاه چنین همسری را برای خود انتخاب نمیکنند.
یا اینکه دختری که به پوشش کامل (مثل چادر) بسیار معتقد است و تحت هیچ شرایطی حاضر نیست چادر خود را کنار بگذارد، خواستگاری داشته باشد که در جهات دیگر کامل بوده ولی بهخاطر شرایط فرهنگی خانوادهاش نتواند با پوشش همسرش کنار بیاید آیا تعارض این دو فرهنگ در زندگی آیندهشان میتواند آرامش به ارمغان بیاورد؟ مانند اینگونه مسائل در اشتغال و ادامه تحصیل و غیره هم میتواند نمود پیدا کند که باید حتما در مرحله خواستگاری لحاظ شود.
اگر دختر و پسری بخواهند شرایط و یا ملاکهای طرف مقابل را بسنجند تا بدانند با او همخوانی دارند یا خیر در وهله اول لازم است شناخت کافی از خود داشته باشند و سپس داشتههای خود را با شناختی که از طرف مقابل کسب کردهاند مطابقت دهند و در نهایت پاسخ مثبت یا منفی خود را بیان کنند.
تحقیقات میدانی
قبل از ابراز پاسخ مثبت، باید تحقیقات میدانی از فرد صورت بگیرد که بسیار به شناخت ما کمک میکند. تحقیق باید از دو گروه صورت گیرد. اول گروه دوستان و سپس گروه اقوام سببی مثل عروس و داماد خانواده خواستگار موردنظر و یا دیگر اقوام سببی. چون انسان در انتخاب دوست کاملاً آزاد است و کسی نمیتواند دوست را به انسان تحمیل کند و کسی را بهعنوان دوست صمیمی خود انتخاب میکند که با عقاید و معیارها و آرمانهای او هماهنگ باشد. پس دوست آیینه تمامنمای انسان است و اگر دوست فرد را شناختید میتوانید تا حدود زیادی به شرایط فکری و رفتاری او پی ببرید. اقوام سببی بخاطر آنکه از یک فرهنگ و تربیت دیگری با این خانواده وصلت کردهاند بهخوبی میتوانند نقاط ضعف و قوت آن خانواده را تبیین کنند. بنابراین به هر مقداری که دامنه تحقیقات وسیعتر باشد شناخت بیشتری از فرد موردنظر به دست میآید.
قبل از پاسخ مثبت!
قبل از پاسخ مثبت حتما محل زندگی و کار طرف مقابل را ببینید و بررسی کنید. این امر باعث میشود تا حدود زیادی مسائل فرهنگی و مشی زندگی او را بشناسیم. همچنین باید آزمایشات پزشکی موردنظر را انجام دهید. در بعضی خانوادهها این امر بعد از پاسخ مثبت انجام میشود و یک روز قبل از مراسم عقد صورت میگیرد و گاهی مشاهده شده است وقتی پاسخ این آزمایشات منفی است نگرانیهای بسیار زیادی برای دختر و پسر و خانودههایشان ایجاد میشود مثل وابستگیهای عاطفی و غیره. پس بهتر است قبل از پاسخ دادن، آزمایشات موردنیاز را انجام دهند
نکته اینکه بهتر است به یک مشاوره روانشناس متخصص و متعهد جهت شناخت بیشتر از طرفمقابلتان مراجعه کنید تا با تخصص بیشتر و دقت کافی شما در این امر خطیر و با ارزش کمک کنند.
به یاد داشته باشید یکی از مهمترین آسیبهای دوران خواستگاری ایجاد رابطه عاطفی با طرفمقابل است. باید در طی مراحل خواستگاری عقلانیت حاکم باشد. زیرا اگر رابطه عاطفی حاکم شد مانع دیدن نقاط ضعف میشود و این یعنی گامی برای تحمل سختیها و اذیتهای بعد از ازدواج و شاید هم گامی به سوی طلاق که شومترین پدیده زندگی هر شخصی است. پس عقلانیت را در تمام مراحل فراموش نکنید.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 8-01-1394, 19:45 بازدیدها : 965
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .