مشورت کنید، حتی در وقت عاشقی!نام مشاوره ازدواج اگرچه در سال های اخیر زیاد به گوش می خورد اما اتفاق تازه ای نیست. مشاوره ای که شاید مهم تر از هر مشورت دیگری در زندگی تان بتواند شما را نجات دهد و آینده تان را از سیاه روزی دور نگه دارد.
متاسفانه در کشور ما زوج ها خیلی وقت ها اطلاع کافی از مشاوره هایی که مشاورین در اختیار آنها می گذارند ندارند، یا احساس می کنند چون به یک استقلال مالی و خانوادگی رسیده اند بنابراین می توانند خودشان بدون کمک گرفتن از مشاور بهترین انتخاب را انجام دهند.
عده ای با مشورت دوستانشان برخی ملاک های اولیه ای مانند نجابت، تحصیل، خانواده، پوشش و... را برای همسرشان در نظر می گیرند و زمانی که دختر یا پسری با این شرایط را پیدا می کنند احساس می کنند به آن زوج رویایی رسیده اند و به صورت هیجانی دست به انتخاب می زنند.
در حالیکه باید در تمامی این مراحل حتما به یک مشاور معتمد مراجعه کنند تا به صورت علمی هر دو طرف مورد بررسی روحی و رفتاری قرار بگیرند تا بعد از ازدواج مشکلات کمتری برایشان پیش بیاید.
مشاوره ازدواج, بعد از ازدواج,زندگی مشترک
مشاور چه کاری برایتان می کند؟
ملاک های اولیه که در عرف مطرح می شود، نه به صورت جزئی بلکه به صورت کلی مورد توجه قرار گرفته است. در حالی که روانشناس همه این موارد را با فاکتورهای جزئی مورد ارزیابی قرار می دهد تا بتواند بررسی درست شخصیتی از زوجین ارائه دهد. یعنی در واقع مشاور تلاش می کند دیدگاه ها و اهداف زوجین را در زندگی مورد بررسی قرار بدهد و طرف مقابل را با این دیدگاه ها و اهداف آشنا کند. کاری که دختر و پسر در ابتدای آشنایی از پس آن برنخواهند آمد چرا که نیاز به تخصص و علم کافی در این حوزه دارد.
شناخت روی این موضوعات در همان ابتدای تشکیل زندگی مشترک مهم است چون فقط با شناسایی این جزئیات است که زوج ها می توانند به نتیجه برسند که می توانند با هم ادامه مسیر بدهند یا نه. مثلا اگر زوجی می خواهند به یک هدف مشترک برسند مشاور این موضوع را طوری بررسی می کند که ببیند این زوج آیا سرعت حرکتشان برای رسیدن به آن هدف یکی هست یا خیر؛ آیا شیوه حرکتشان با هم همخوانی دارد یا نه؟
مشاوران تست های شخصیت شناسی و... که در تمام دنیا مرسوم است را انجام می دهند تا به شرح حال مشخصی از زوج برسند. حتی در خصوص احتمال تعامل دو نفر هم به صورت علمی وارد می شوند و کار روان شناختی انجام می دهند. کار آنها شناختن همین رفتارهای پنهان است که در اکثر این موارد با مشاوره می شود رفتارهای منفی را پوشش داد و یا از بین برد. اما در برخی موارد نتیجه ازدواج کاملا مشخص است.
در نهایت مشاوران معمولا توصیه می کنند 6 تا 9 ماه دختر و پسر با هم در مراوده باشند و بعد از آن دوباره به مشاور مراجعه کنند.
مهم ترین موضوعات مشاوره
دختر و پسر باید در مرحله اول به لحاظ رفتاری، خانوادگی، سبک زندگی و تحصیلات مورد بررسی قرار بگیرند، که اگر این مرحله مثبت بود در مراحل دیگر باید به لحاظ ذهنی، و تفکراتی که دارند بررسی شوند تا نکات مشترک و غیر مشترک ذهنی شان مشخص گردد. بعد از این هم نوع نگاه به زندگی و سرگرمی و تفریحاتی که می خواهند داشته باشند و لحظات مشترکشان مورد ارزیابی قرار می گیرد. همه اینها مرحله به مرحله است و باید به صورت اجمالی بررسی شوند.
پیش فرض مهم ازدواج
درباره ازدواج مهم ترین مساله رسیدن به بلوغ است. بلوغ جنسی، عاطفی، اجتماعی و مالی. اما استقلال مالی شرط اول ازدواج است. منظور از استقلال مالی پولدار بودن یا توانمندی مالی نیست. بلکه منظور، توانایی جدا شدن از خانواده و تشکیل زندگی بر مبنای حداقل های مورد تایید دو طرف است. بنابراین مشاور با در نظرگیری این که پسری که به خواستگاری رفته استقلال مالی دارد و می خواهد مسئولیت خانواده دو نفره جدیدش را بپذیرد با زوج ها برخورد می کند. این مساله از آن جهت مهم است که در فرهنگ عمومی خانواده های ما اگر زوج استقلال مالی نداشته باشد حتما دخالت های نادرست و گاه و بیگاه خانواده ها در زندگی مشترک یک زوج به وجود خواهد آمد که این موضوع می تواند به زندگی آنها لطمه بزند بنابراین ما توصیه می کنیم که زوج ها حتما قبل از ازدواج به استقلال مالی برسند و در طول زندگی مشترک این مستقل بودن را حفظ کنند.
به عشق ایمان بیاوریم یا نه؟
کسی منکر عشق نیست. اما مشاوران توصیه می کنند زمانی که به شدت درگیر یک رفتار عاطفی هستند تصمیم نگیرند. چون در این درگیری عاطفی نمی توانند نکات منفی را ببینند و سعی می کنند همه موضوعات منفی را توجیه کنند. هر کسی که عاشق می شود احساس یک رابطه منحصر به فرد به او دست می دهد که متاسفانه یک احساس شدید و گذراست و مشکل مشاوران با زوج ها در همین زمان است که آنها در این لحظات نه حرف بزرگ ترها را قبول می کنند نه حرف مشاور را و نه هیچ حرف دیگری را.
مشاور نمی گوید که زوج این کار را بکند یا نکند. وظیفه مشاور آگاه کردن است. مثلا می گوید که نتیجه چنین ازدواجی چی خواهد بود. موضوع مهمی مثل ازدواج نگاه عاقلانه ای می خواهد و مشاور وظیفه دارد درباره آینده ازدواج با زوج حرف بزند. ولی قرار نیست چیزی را به کسی تحمیل کند. بنابراین کسانی که تصمیم به مشاوره می گیرند بهتر است که بی طرفانه به مطب مشاوره بروند و اجازه دهند تا روند مشاوره به خوبی و در مسیر خودش طی شود وگرنه دیگر نیازی به انجام مشاوره نیست.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 8-01-1394, 15:54 بازدیدها : 1157
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .