کودکانی که دیر میخوابند دچار ترس شبانه میشوندآقای زمانی متخصص بهداشت روانی، اظهار داشت: خواب دارای 2 مرحله است، مرحله اول با حرکات سریع چشم و مرحله دوم بدون حرکات سریع چشم.
وی افزود: خواب دیدن در مرحله حرکات سریع چشم اتفاق میافتد. در واقع خواب شیرین که با دیدن رویاها همراه است و همچنین کابوسهای وحشتناک همه در این مرحله پدید میآیند.
زمانی ادامه داد: گاهی فازهای این 2 خواب با مشکل مواجه شده که در این صورت میگوییم فرد دچار اختلال خواب شده است.
ایشان تصریح کرد: چرت زدن، شل شدن و فلج خواب، ترس شبانه و کابوس جزو اختلالات خواب به حساب میآیند.
وی افزود: نارکولپسی یا حمله خواب، میل ناگهانی به خواب است که با شل شدن و فلج خواب نیز همراه است.
ایشان گفت: فلج خواب همان چیزی است که مردم به آن «بختک» میگویند. این اتفاق وقتی میافتد که فرد بعد از بیدار شدن نتواند دست و پایش را تکان دهد.
وی افزود: فلج خواب در صورت فقدان بهداشت خواب به وجود میآید. دیر خوابیدن، بیدار ماندن تا پاسی از شب برای چند شب متوالی میتواند زمینهساز فلج خواب شود.
این متخصص بهداشت روانی تصریح کرد: فلج خواب ترسناک است. فرد بعد از بیدار شدن انتظار دارد بتواند حرکت کند اما فلج عضلات اجازه حرکت را به او نمیدهد.
وی گفت: ترس شبانه و کابوس، 2 اختلال شایع خواب به ویژه در کودکان است.
وی افزود: کودکانی که دیر میخوابند به طور ناگهانی از خواب بیدار میشوند و بیهدف گریه و پرخاشگری میکنند و بعد دوباره به خواب میروند.
وی ادامه داد: در ترس شبانه کودک موقع بیدار شدن ناگهانی کسی را نمیشناسد و صبح موقع بیدار شدن نیز چیزی به یاد نمیآورد.
زمانی گفت: کودک در ترس شبانه هوشیاری لازم برای شناخت والدین اش را ندارد.
وی ادامه داد: در کابوس، کودک خواب بدی میبیند اما صبح میتواند آن را به یاد آورد. این اختلال خواب با تعرق همراه است.
ایشان تصریح کرد: چرت زدن سر کار و کلاس بدون فلج و شل شدن عضلات است. افراد بزرگسال بین 6 تا 8 ساعت به خواب نیاز دارند و کودکان نیز 8 تا 10 ساعت باید بخوابند.
وی اظهار داشت: در رعایت بهداشت خواب باید به این نکته توجه کرد که چیزی جای خواب شبانه را نمیگیرد والدین باید نسبت به خواب فرزندانشان دقت لازم را داشته باشند.
ایشان تصریح کرد: در بحث اختلالات خواب نیازی به تعداد شبهایی که فرد با مشکل مواجه میشود، نیست. در صورتی که فرد بتواند با حفظ بهداشت خواب، مشکل را برطرف کند. نیازی به درمان وجود ندارد اما در صورتی که این روند ادامه داشته باشد باید تحت دارو درمانی پزشک قرار گیرد.
وی خاطرنشان ساخت: برخی افراد دچار اضطراب هستند که خود این عامل به اختلالات خواب در آنها منجر میشود. مراجعه به روانپزشک میتواند این مشکل زمینهای را نیز برطرف کند.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 19-01-1394, 18:40 بازدیدها : 911
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .