من که تجربه ام کمه چه کنم؟آیا تا به حال به این فکر کردید که چطوری میشه فرد مقابلتون رو بشناسید؟ احتمالاً الان هر کدومتون شیوهای رو نام میبرید. یکی میگه فرد مقابل خودش رو تو جلسات حضوری و از طریق گفتگو لو میده. اون یکی میگه تحقیق و بررسی از دوست، آشنا و دشمن تنها راه شناخت. شایدم بعضیها مشاهده اخلاق و رفتار فرد رو راه مناسبی بدونن. اما آیا تا به حال به این فکر کردید که اگر این همه راه شناخت هست پس چرا خیلی ها بعد از ازدواج متوجه میشن که تو انتخابشون اشتباه کردن و همسرشون خیلی مشکلات داره که اونها نمیدونستن؟
میدونید اساساً علت اصلی اینگونه اشتباهات برخی کوتاهیها مثل غلبه احساسات عشقی، اعتماد بیش از حد و بیجا و... افرادِ که باعث میشه اونها قادر به شناخت درست و دقیق فرد مقابل نباشن.
به همین خاطرِ که کلوپ ازدواج تصمیم گرفته راه بهتر، مناسبتر و مطمئنتری رو برای شناخت معرفی کنه که متأسفانه خیلی از ماها به دلایل مختلف از اون فرار میکنیم. اون راه یاری خواستن و مشورت گرفتن از فرد سومی که هم عالم، هم متخصص. هم با تجربهس، و هم بیطرف.
امام علی (علیه السلام): هر کس خود محوری و استبداد رأی داشته باشد، هلاک و نابود میشود و هر کس در کارها با دیگران مشورت کند، از عقل آنان، در آراستگی و کمال کار خویش بهره برده است. (۱)
● مشورت یعنی چه؟
شاید این سوال خیلی از شما دوستای مهربونم باشه. در جوابش باید بگم که «مشاوره» و « مشورت» از ماده شور و به معنای استخراج و بیرون آوردن چیزی سودمند از چیز دیگرس (۲) و در اطلاح به نوعی تعامل و رابطه پویا و هدفمند بین مراجع و مشاور گفته میشه.
باید بدونید که در جریان این رابطه، مشاور که فردی آگاه و متخصصِ با توجه به نیازهای مراجعش از روشهای متفاوت استفاده میکنه تا به اون کمک کنه که به خودشناسی و خود تصمیمگیری برسه.
● فواید مشاوره در شناخت بهتر فرد مقابل
خیلی از ماها معتقدیم که خودمون به تنهایی قادریم فرد مقابلمون رو بشناسیم و تو این راه به کمک کارشناسا و مشاورایی که هدف اصلیشون خالی کردن جیب ما و غیره و ذلکِ نیازی نداریم. میدونید چرا بیشترمون اینطور فکر میکنیم؟
به خاطر یک اشتباه بزرگ. اشتباهی که از اطمینان صد در صد به توانایی و زرنگی خودمون و بیتوجهی به این که شناخت درست و دقیق انسانها به علم، تخصص و تجربه بالا نیاز داره، نشأت میگیره. ماها یا اصلاً نمیدونیم، یا یادمون رفته که مشاورای خبره به خاطر علم، دانش و تجاربی که کسب کردن، توانایی شناخت آدما از طریق نشانهشناسی، حرکتشناسی و... رو دارن. در واقع توجه نمیکنیم که مشاورا میتونن از طریق صحبت با طرفین به امور مهمی که پایین بهشون اشاره میشه، برسن.
هر کس خود محوری و استبداد رأی داشته باشد، هلاک و نابود میشود و هر کس در کارها با دیگران مشورت کند، از عقل آنان، در آراستگی و کمال کار خویش بهره برده است
▪ بررسی و کشف عشقهای دروغین، بیماریهای روانی، اختلالات جسمی، عوامل منفی و مختل کننده ازدواج و نظایر اینها در وجود طرفین:
مشاورای خبره به خاطر علم و تجربهشون و به وسیله ی راههای مختلف میتونن بفهمن که هر کدوم از طرفین مشکل یا اختلالی داره یا نه. فهمیدن این موضوع و اطلاع رسانی از طریق مشاور، باعث میشه که افراد بتونن طرفشون رو بهتر و کاملتر بشناسن. حتی از این طریق میتونن میزان صداقت فرد مقابلشون رو هم محک بزنن.
▪ بررسی رشد اخلاقی، عاطفی، هوشی، سنی، جنسی و... افراد:
همه ما آدما برای اینکه تو زندگی موفق باشیم باید تو همه زمینها رشد کافی داشته باشیم. اما نه به رشد خودمون فکر میکنیم نه به رشد فرد مقابلمون. اصلاً برای همینه که مدام تو زندگی دچار مشکل میشیم و فکر میکنیم که موفقیت یه رویای دست نیافتنیه.
هرچقدر این موضوع، برای ما ناشناخته یا بی اهمیتِ برای مشاورای خوب، مهم و ضروریه. به نظر اونها ازدواج و زندگی با کسی که به رشدهای کافی و همه جانبه نرسیده باشه محکوم به شکسته. شناخت این امور هم به دست توانای مشاورای متخصص انجام میشه.
▪ بررسی تناسب شخصیتی، دینی، اخلاقی، نگرشی، عاطفی،خانوادگی، تحصیلی، جنسی و... طرفین با یکدیگر:
مشاورا علاوه بر اینکه قادرن وجود همه ی رشدها رو تو طرفین شناسایی کنن، میتونن به بررسی و مقایسه طرفین با همم بپردازن. یعنی در نهایت میگن که آیا شما دو نفر در زمینه های مختلف زندگی شخصی، اجتماعی، تحصیلی و .... با هم تناسب لازم رو دارید یا نه؟ اصلاً میتونید در کنار هم خوشبخت بشید یا نه؟
▪ بررسی تناسب شخصیتی، دینی، اخلاقی، نگرشی، عاطفی،تحصیلی، جنسی و... خانوادههای زوجین با یکدیگر:
توجه به تناسب خانواده های زوجین مسئله ی مهم دیگه ایِ که اغلب ماها تو ازدواج به اون توجه نمیکنیم و تازه بعد از ازدواج و تو زندگی مشترک متوجه اون و مشکلاتی که ایجاد میکنه، میشیم. اما مشاور خوب و باهوش بعد از اینکه خود زوجین رو شناخت، سراغ خانواده هاشون میره و اونها رو هم بررسی میکنه. بعد نتیجه گیری میکنه که آیا خانواده هام با هم تناسب دارن و به قول خودمون تو حد و اندازه هم هستن یا نه؟ اون حتی بعضی از اوقات برای آگاه کردن ما بعضی از مشکلاتی که به خاطر عدم تناسب خانوادهها تو زندگی مشترک پیش میاد و ما حتی فکرشم نمیکنیم بهمون گوشزد میکنه.
حالا نظرتون در مورد مشاور و اهمیتش تو شناخت خودمون و فرد مقابلمون چیه؟
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 23-01-1394, 18:40 بازدیدها : 958
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .