چرا جذب یک فرد خاص میشویم؟
چرا او را به عنوان همسر آینده تان انتخاب كردید؟ این سوالی است كه اغلب اوقات دیگران و یا حتی خودِ فرد از خودش می پرسد. یقیناً هر فردی برای انتخاب نامزد خود دلایل متعددی دارد ولی برخی از امور در این انتخاب مهم بسیار تاثیرگذار می باشند كه در ذیل به آنها اشاره می شود.
انتخاب همسر
1. جذابیت
معمولاً یكی از مهمترین عنصرهای محرک برای انتخاب همسر جذابیت فرد مقابل است. جذابیت در چند آیتم تعریف می شود:
- جذابیت ظاهری: متاسفانه بسیاری زیبایی را یكی از مهمترین معیارهای انتخاب همسر می دانند. برای این گروه زیبایی ظاهری بسیار مهمتر از زیبایی باطن است. باید توجه داشت كه زیبا بودن همسر در حد متعادل و معقول نه تنها ایرادی ندارد كه لازم نیز می باشد اما انتظار داشتن همسری بسیار زیبا دور از عقل به نظر می رسد. در واقع فردی برای ازدواج با شما مناسب است که از نظر زیبایی در حد شما باشد؛ نه بیشتر نه كمتر.
-جذابیت شخصیتی: معمولاً افرادی كه از نظر شخصیتی گرم، مهربان، مدیر و با کفایت، خوش تیپ،سخن ورز و... هستند بیشتر مورد توجه و انتخاب دیگران قرار می گیرند.
-جذابیت اجتماعی: جذابیت اجتماعی آیتم های طبقه اجتماعی، موقعیت اقتصادی، شأن و منزلت اجتماعی، شهرت و اعتبار، اصالت خانوادگی، تحصیلات، شغل و... فرد مقابل را در بر میگیرد. معمولاً افرادی كه دارای جذابیت های اجتماعی بیشتر هستند، بیشتر مورد توجه و انتخاب قرار می گیرند.
2. شباهت
عامل مهم دیگر در انتخاب همسر شباهت یا كفویت نام دارد. براین اساس افراد بیشتر مایلند با فردی را به عنوان همسر انتخاب نمایند كه از همه نظر به آنها شبیه است. شباهت شامل اموری چون كفویت در اعتقادات، شخصیت، فرهنگ، سیاست، ظاهر و ... می شود.
3. مجاورت
عامل دیگری كه سبب انتخاب همسر میشود مجاورت طرفین در کنار یکدیگر است. براساس تحقیقات برخی از افراد به علت مجاورت در محل سکونت، محل کار و... با یكدیگر آشنا شده و ازدواج می نمایند. در این گزینه نیز اگر به برخی از اصول چون شناخت كامل فرد مقابل،تحقیق و... كم توجهی شود احتمال اشتباه و خطا در ازدواج بسیار زیاد می شود.
در نگرش تضاد، شخص معتقد است كه باید با کسی ازدواج کند که خصوصیات و ویژگی هایش متضاد با خصوصیات او است زیرا در این صورت میتوانند کامل کننده ضعف ها و قوت های یکدیگر باشند و زندگی كاملی تشكیل دهند
4. تفاوت
یکی دیگر از علل آشنایی و انتخاب همسر «تضاد و تفاوت» افراد با یکدیگر است. در این نگرش شخص معتقد است كه باید با کسی ازدواج کند که خصوصیات و ویژگی هایش متضاد با خصوصیات او است زیرا در این صورت میتوانند کامل کننده ضعف ها و قوت های یکدیگر باشند و زندگی كاملی تشكیل دهند. پس در این نوع ازدواج فرد با كسی ازدواج می كند كه نداشته های او را جبران می نماید. مثلاً فردی که پر سر و صدا و پر حرف است بیشتر جذب كسی می شود كه کم حرف و بی سر و صدا است.
5. عشق و علاقه
عده ای دیگر براساس عشق و علاقه ای كه میان آنها و فرد مقابل حاصل شده است، همسر بر می گزینند. آنها معتقدند تنها در صورتی خوشبخت می شوند كه با فرد مورد علاقه شان ازدواج نمایند. عشق و علاقه به فرد مقابل برای موفقیت در زندگی لازم است به شرطی كه در حد معقول باشد و عشق زیاد باعث كوری و كری فرد شده و اجازه تشخیص و شناخت بدی ها و كاستی های فرد مقابل را نمی دهد. منبع: تبیان |
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .