شناسایی همسر در سه شمارهزناشویی - رابطه میان زوجین رابطه ای مهم و حیاتی است. چرا که یک زوج، پایه های یک خانواده را تشکیل می دهند و اگر این پایه ها دچار تزلزل باشند، بر شکل گیری شخصیت فرزندان احتمالی این خانواده، تاثیر خواهند گذاشت.
در رابطه میان یک زوج، نکات متعددی وجود دارد که هر یک به نوعی حائز اهمیت می باشند. اما به نظر می رسد آنچه بیش از هر چیزی مهم است این است که زن و مردی که تشکیل زندگی داده اند، از همان آغاز زندگی مشترک شان، چگونه به یکدیگر نگاه می کنند و چه نگرشی نسبت به یکدیگر دارند. این مسئله بسیار مهم است و می تواند موجب افزایش مهر و عطوفت در میان زوج و یا کاهش چنین چیزی باشند و یا در نهایت، نوعی احساس بی تفاوتی در میان آنها ایجاد کنند. نکته مهم این است که رفتار زوجین نسبت به یکدیگر در ارتباط مستقیم با نحوه نگرش آنها نسبت به یکدیگر قرار دارد. مسلما فردی که همسرش را به چشم انسانی ارزشمند و محترم نگاه می کند، رفتاری احترام آمیز با او دارد. فردی هم که همسرش را فروتر از خویش ببیند و او را فردی نالایق بداند، رفتاری حقیرانه نسبت به او خواهد داشت. بنابراین برای اینکه فردی بتواند رفتاری شایسته و مطلوب با همسرش داشته باشد، لازم است که ابتدا نگرش خود را نسبت به همسر، اصلاح کند.
شاید این زیباترین نوع نگاه به همسر باشد که او را نعمتی برای تکمیل آرامش خویش بدانید و برای شناخت این نعمت تلاش کنید.
طبیعتا برای شناخت، لازم است که در قدم اول به خصلتهای مثبت همسرتان توجه کنیم. وقتی بخواهید ویژگیهای مثبت همسرتان را ارزیابی کنید، این اقدام موجب می شود تا احساس بهتری نسبت به او پیدا کنید و در نتیجه در روابط متقابل با وی، این احساس را مد نظر داشته باشید و حتی به طرق گوناگون از این احساس سخن بگوئید. این مسئله موجب افزایش اعتماد به نفس زوجین می شود. تصور کنید وقتی یکی از زوجین به یاری جملات و عبارات محبت آمیز می تواند تاثیری عمیق در همسرش ایجاد کند و یک زندگی سرشار از محبت و احترام را ایجاد کند. فراموش نکنید که انسان موجودی است که این قدرت را دارد که خود را از خاک به افلاک رساند و در مورد دیگران نیز همین موضوع را می تواند اجرا کند.
از ویژگیهای مثبت یک زن نمونه این است که همواره به گونه ای با همسرش برخور می کند و درباره او طوری سخن می گوید که گویا همسرش را با تمام دنیا عوض نمی کند. چنین کسی وقتی در جمعی قرار می گیرد که همه از همسرشان بدگویی می کنند، به نیکی از شوهرش یاد می کند و به او اعتقاد قلبی دارد حتی اگر شوهر او از مال دنیا بی بهره باشد و نسبت به ضعف های اخلاقی او آگاهی داشته باشد. بنابراین لازم است یک نکته را همیشه در نظر داشته باشید و آن این است که به گفته های بدگویان اهمیتی ندهید و بدانید که عاشق زندگی بودن، موجب شیرین کامی شما و ساده شدن مشکلاتتان می شود.
همسر شما هم مثل تمامی افراد دیگر، دارای نقاط ضعف و محدودیت هایی می باشد همانطور که خود شما هم همین گونه هستید. آنچه مهم است رفتاری است که شما در مواجهه با نقاط منفی همسرتان دارید
اما بخش دیگری از شناخت مربوط به شناخت ویژگیهای منفی همسر می باشد. آنچه مسلم است اینکه هیچ انسانی کامل نیست و هر کس دارای نقاط ضعف و قوت خاصی می باشد. وقتی این مسئله را عمیقا بپذیریم، یاد می گیریم که سطح توقعاتمان را از دیگران محدود کنیم و انتظار نداشته باشیم که با فردی بی نقص مواجه شویم.
همسر شما هم مثل تمامی افراد دیگر، دارای نقاط ضعف و محدودیت هایی می باشد همانطور که خود شما هم همین گونه هستید. آنچه مهم است رفتاری است که شما در مواجهه با نقاط منفی همسرتان دارید. رفتاری که می تواند در جهت اصلاح نکات منفی باشد و یا تاثیر مخربی داشته باشد. مثل فردی که دائما ایرادهای همسرش را به رخ او می کشد و عزت نفس او را تخریب می کند و به این ترتیب حرمت میان زوجین کم می شود.
در حالیکه در برخی از مواقع می توان با چشم پوشی از رفتارهای اشتباه همسر و فرصت دادن به او برای رفع این موارد، می تواند موجب اعتماد بیشتر او به زندگی و شریک زندگی اش باشد. مطمئن باشید که مدارا کردن در دراز مدت و کوتاه مدت، ثمر بخش خواهد بود و باید کمی صبور و حلیم باشید.
به گفته ی امیرالمومنین حضرت علی(علیه السلام) زندگی در مدارا کردن است.(غررالحکم،512)
البته این بدان معنا نیست که در زندگی اجازه دهید تا کارد به استخوان شما برسد و یا اینکه خود را نابود کنید و تصور کنید در حال مدارا کردن هستید. آنچه به آن توصیه می شود، درباره حب و بغض ها و قضاوتهای بی موردی است که میان همسران اتفاق می افتد. این مسئله است که با گذر زمان و مدارا پیشه کردن، می توان به از بین رفتن آن، امیدوار بود. به خاطر داشته باشید که می توان یک زندگی را قدم به قدم بنا کرد. مهم این است که پایه های این زندگی با احترام، عشق و اعتماد زوجین نسبت به یکدیگر، گذاشته شود
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 25-01-1394, 15:53 بازدیدها : 880
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .