خانمها در اجتماع یا خانه؟وقتی کوچکتر بودیم همیشه مراقب وسایل واسباب بازی هایمان بودیم تا مبادا کسی به آن دست بزند ویا خراب شود هرچقدر بزرگتر شدیم یادگرفتیم که از آن چیزهایی که دوست داریم به دقت و هوشیاری مراقبت کنیم.
زنان شاغل
وقتی کوچک تر بودیم چیزهایی برایمان مهم بود که با بزرگ شدنمان کم کم برایمان بی اهمیت شدند ویا درجه کمتری از اهمیت را برایمان داشتند چرا که ارزش ها و بهترین ها را شناختیم و حاضر نبودیم برای چیزهای کم ارزش مراقبه ای در نظر بگیریم، این موضوع در زندگی ما انسان ها ادامه پیدا کرد تا زمانی که نقش همسر بودن را در زندگی پذیرفتیم و این پذیرش برای ما ارزش های عالی ومقدسی را در پی داشت.
معمولا وقتی دخترها یاد گرفتند که بزرگ شوند و از علاقه خود به عروسک واسباب بازی های زیبایشان مسئولیت همسر بودن را بپذیرند، بزرگ ترها مخصوصا پدربزرگ ها و مادربزرگ ها همیشه این نصیحت را به آنها گوش زد می کردند که مراقب مردانتان باشید تا همیشه برای شما باشند. مبادا غم و غصه و دردهایشان را به بیرون خانه ببرند که در این صورت شما به زودی رقیبی را خواهید داشت که ممکن است زندگی زناشویی چند ساله تان را ویران کند همیشه همراه وهمدم مردانتان باشید تا مردتان به غیر از شما به دیگری فکر نکنند.
شاید آن روزها باید زنان بیشتر باید مراقب از دست دادن مردانشان می بودند و مردان ترسی برای از دست دادن همسرشان نداشتند که البته این به شیوه زندگی در گذشته بر می گردد.
شرایطی که پدربزرگ ها و مادربزرگ ها و حتی پدر و مادرانمان زندگی می کردند مثل امروز نبوده است، امروزه پیشرفت تکنولوژی و فناوری اگر چه بشریت را خوشحال کرد اما زندگی او را دچار طوفان و ناهمواری هایی کرد که مسیر صحیح و طبیعی زندگی را دگرگون ساخت.
تنوع در ساختار زندگی، تبلیغات سمعی و بصری دراین راستا به همراه حضور مجازی خانواده ها در آداب رسوم ملل و کشورهای مختلف و الگو پذیری از فرهنگ های مختلف گاها برداشت ناصحیح و غیر اختیاری اعضای خانواده از شیوه های زندگی در دیگر کشورها روند زندگی خانواده های ایرانی را دست خوش تحول و تغییر نسبت به گذشته کرده است.
در گذشته مردان خانواده ایرانی برای امور خارج از منزل تعریف شده بودند وزنان برای خانه وخانواده لذا دختری که آشپزی و خیاطی و گلدوزی وبافتنی و... بلد بود همان دختری بود که از هر انگشتش یک هنر می ریخت و دختران آن دوره برای این امتیاز از هم پیشی می گرفتند .
یکی از گزینش ها برای انتخاب همسر از سوی خانواده ها، مخصوصا خانواده های صاحب امتیاز از لحاظ مادی و شهرت و مقام، دختری با چنین امتیاز و کمالات بود نقش کلیدی و مه بانوان در گذشته تا آن حد بود که حساسیت نسبت به از دست دادن آنها کمتر از مردان بود که این موضوع را به راحتی در نصایح بزرگ تر ها می شد فهمید لذا اگر کمی به زندگی گذشتگانمان برگردیم خواهیم دید که پزشکان موفق، تجار با نام ومردان بزرگ تاریخ ایران زنانی هنرمند در اداره زندگی زناشویی و همسرانی همراه داشتند . دکتر قریب، دکتر حسابی و دکتر جلال احمد از جمله این نمونه ها هستند.
به هر حال زمانه تغییر کرد و خواه ناخواه فرهنگ بیگانه وارد زندگی مردمانی آرام ،دیندار و مهربان شد فرهنگ اسلامی و سنت دیرینه زندگی ایرانی کم کم رنگ عوض کرد و امروزه فرهنگ حضور زنان در بیرون از محیط خانواده ،تحصیلات عالیه برای بانوان وامکان دست یافتن آنها به مشاغلی سنگین برای جامعه و خانواده ها امتیازی بود که غیر از آن را محدودیت برای زن و سرخوردگی وحتی پایین آوردن شان و منزلت زن می دانست.
این موضوع گرچه در ابتدای امر اثرات مخرب و ناگوار خود را نشان نداد اما به مرور زمان زندگی زناشویی و بنیان زندگی را دچار تزلزل وآسیب هایی کرد. بعضی معتقد هستند حضور زنان در جامعه صحیح نبوده واساس خانواده امروزه مانند گذشته پایدار نیست واز آسیب در امان نیست.
سوال مهم و اساسی آن است که چرا آسیب پذیری خانواده امروزه بیشتر از گذشته شده است آیا ورود زن به عرصه های مختلف اجتماعی علت آسیب پذیری خانواده ودر راستای آن جامعه شده است؟
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 27-01-1394, 19:00 بازدیدها : 713
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .