پوست سالمندان و خطر ابتلا به سرطان و عفونتپژوهشگران می گویند، سالمندان بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست و عفونت پوستی هستند.
پژوهشگران انگلیسی افزودند: زیرا پوست سالمند، قادر به بسیج كردن سیستم ایمنی، برای دفاع از خود نیست.ناتوانی پوست در جذب سلول های مربوطه ، عامل این عارضه است.
دانشمندان می گویند: كاهش ایمنی در سالمندان موضوع شناخته شده، اما علت و چگونگی آن تاكنون به درستی مشخص نشده است.
طبق تحقيقات انجام شده توسط دانشگاه فلوريدا، بعضي از انواع آنتي اکسيدانها در پوست ميوه ها وجود دارد. شايد به همين دليل است که مصرف ميوه ها با پوست مي توانند مفيدتر باشد از جمله اين ميوه ها سيب است که مواد فيتوشيميايي موجود در سيب که اثرات ضد سرطان دارد، در پوست سيب درختي ۸۷% بيشتر از مغز ميوه است. خيار ميوه اي است که داراي سيليکا بوده و مصرف يک خيار با پوست ميزان ۵ ميلي گرم سيليکا به بدن اضافه مي کند. اين ترکيب خاصيت کلاژن دارد.
البته لازم به ذکر است که نتايج تحقيقات جديد، آنتي اکسيدانها نقشي در کند کردن روند پيري ندارند. براساس تحقيقات دانشگاه کالج لندن در تحقيقاتي که با دستکاري نماتد که از نظر ژنتيکي شباهتهايي با انسان دارد متوجه شدند راديکالهاي آزاد تأثير چنداني در فرسايش سلولي و تسريع روند پيري ندارند.
در واقع عامل اصلي پيري پوست تخريب ايجاد شده بوسيله راديکالهاي آزاد نيست.
تغذيه سالم مي تواند در کاهش خطر بسياري از بيماريهاي ناشي از افزايش سن مانند سرطان، ديابت و پوکي استخوان موثر باشد ولي هيچ مدرکي که بيانگر نقش آنتي اکسيدان موجود در کرمها در پيشگيري از پيري باشد، موجود ندارد.
همچنین مشکلات پوستی سالمندی به دلیل تماس طولانی با نور خورشید شامل موارد زیر است :
۱- کراتوز آفتابی:
این مشکل به صورت لکه های پوسته دار قرمز- قهوه ای در مناطق در معرض نور مثل سر و صورت و گوش است که در صورت غفلت در درمان می تواند منجر به بروز سرطان پوستی شود. بنابراین درمان این ضایعات توسط متخصص پوست الزامی است.
۲- سرطان سلولی پوشش (SCC):
که غالبا در لبه های گوش، صورت، لب و پشت دست ایجاد می شود. این سرطان ها می تواند بزرگتر شده و به اندام داخلی بدن نیز منتشر شود.
۳- سرطان سلولی قاعده ای (BCC):
شایعترین نوع سرطان پوست است که معمولا به صورت یک برآمدگی کوچک و براق روی سر و گردن پدیدار می گردد. اگر درمان نشود ممکن است خونریزی کرده و روی آن دلمه سطحی به وجود بیاید. رشد این سرطان آهسته بوده و بندرت به سایر قسمتها منتشرمی شود.
۴- اتصال مویرگها یا تلانژ کتازی:
این ضایعات معمولا در ناحیه صورت و ناشی از آثار مخرب نور خورشید است. این ضایعات نیز توسط لیزر قابل درمان است.
پوست سالمندان وخطر ابتلا به سرطان وعفونت
۵- زونا:
ناشی از التهاب یک رشته عصب به دلیل ویروس آبله مرغان است. علائم بصورت درد در محل درگیری عصب، سردرد یا خستگی و بی حالی است. در افراد مسن شایعتر و نیز دردناک تر است.
۶- اگزمای شوره ای (درماتیت سبورئیک):
علائم شامل قرمزی و وجود پوسته های چرب در ناحیه سر، ابروها و کناره های بینی و پشت گوش ها می باشد.
۷- ملانوم بدخیم:
یک سرطان پوستی بسیار مهم اما نادر است. مردان بالای ۵۰ سال در معرض خطر بیشتری هستند. این سرطان پوستی معمولا به صورت یک برآمدگی خال مانند قهوه ای تیره یا سیاه با لبه نامنظم و رنگ غیر یکنواخت خود را نشان می دهد. ملانوم می تواند به سایر بافتهای بدن دست اندازی کرده و موجب مرگ شود.
۸- لکه های سنی یا آفتابی:
این لکه ها هیچ ارتباطی به بیماری کبدی نداشته و ناشی از افزایش سن و نور خورشید است و معمولا روی صورت و پشت دست و پا ایجاد می گردد. معمولا تنها از نظر زیبایی اهمیت دارد.
۹- توده های عروقی گیلاسی:
این ضایعات توده های کوچک و بر جسته و به رنگ قرمز روشن و در اثر گشاد شدن عروق سطحی به وجود آمده و هیچ ضرری ندارند.
۱۰- کبودی یا خون مردگی:
به دلیل کاهش چربی زیر جلدی و نیز کاهش حمایت بافت همبندی از عروق خون، پوست افراد مسن مستعد آسیب و کبودی ناشی از ضربه های معمولی است. گاهی دلیل آن مصرف داروهای رقیق کننده خون یا بیماریهای داخلی است.
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 5-02-1394, 14:12 بازدیدها : 1437
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .