در هنگام دعوای زن و شوهری این کارها را نکنید!به هنگام جر و بحث یا همان دعواهای زن و شوهری کارهایی که می تواند آتش دعوا را شعله ور کند، انجام ندهید، برخی از این کارها را در ادامه می خوانید:
اگر نمی توانید از بروز دعوا جلوگیری کنید، حداقل به هنگام جر و بحث یا همان دعواهای زن و شوهری کارهایی که می تواند آتش دعوا را شعله ور کند، انجام ندهید، برخی از این کارها را در ادامه می خوانید:
_ بی ارزش کردن همسر
با این کار در واقع به همسرتان می گویید که نیازهای او در نظر شما بی ارزش است یا نیازهای او به اندازه نیازهای شما مهم، باارزش یا واجب نیست.
_ قهر کردن
پیام این کار این است؛ یا آنچه را که می خواهم انجام بده یا تو را ترک می کنم.
_ تهدید کردن
در این حالت به همسرتان این پیام را می دهید که به تو صدمه خواهم زد.
_ سرزنش کردن
در این حالت شما همسرتان را مقصر تمام اتفاقات می دانید.
_ تحقیر کردن
در این حالت حس حماقت را به همسرتان القا می کنید.
_ برانگیختن احساس گناه
این کار حامل این پیام است که طرف مقابل از لحاظ اخلاقی باید خواسته شما را برآورده می کرد، اما این کار را انجام نداده است. او بی انصاف و بی ملاحظه است و فقط به فکر رسیدن به خواسته های خود است.
_ بی توجهی و بحث را عوض کردن
پیام پنهان این کار این است که خواسته های او حتی ارزش صحبت کردن هم ندارند.
_ تلافی یا مقابله به مثل کردن
به عنوان مثال مواردی را که همسرتان از آن ها خوشش می آید به او ارائه نمی دهید. «حالا که لباس مورد علاقه ام را برایم نخرید من هم منزل مادرش نمی روم!»
بهترین روش حل اختلافات
شما به چه روشی اختلافات بین خود و همسرتان را مدیریت می کنید؟ از چه روش هایی برای مطرح کردن مشکلات و اختلافاتتان استفاده می کنید؟ آیا از وی انتقاد می کنید؟ وی را به خاطر به وجود آمدن مشکل و اختلاف سرزنش می کنید؟ در برابر انتقادها یا دفاع های همسرتان جبهه گیری می کنید؟ زمان مناسبی را برای بیان اختلافات در نظر می گیرید؟ و ...
برای جلوگیری از تبدیل دعواها و اختلافات به رفتارهای خشونت آمیزی مثل کتک کاری، جرو بحث های کلامی یا شکستن وسایل منزل، انجام برخی مهارت ها ضروری است. از جمله:
_ آرامش تان را حفظ کنید
نشانه های تنش را در خودتان شناسایی کنید. اگر از کوره در رفته اید و احساس می کنید روی رفتارتان هیچ کنترلی ندارید، پنجره را باز کنید و نفس عمیقی بکشید و سعی کنید خود را آرام کنید. موقعی که احساس برانگیختگی هیجانی می کنید حتما باید حرف های آرام بخش به خود بگویید.
_ جبهه گیری ممنوع
هنگام دعوا حالت تدافعی به خودتان نگیرید سعی کنید شنونده خوبی باشید سرزنش نکنید وقتی از شما انتقاد می شود ابتدا به خوبی گوش دهید در این لحظه خودتان را جای همسرتان بگذارید و از دریچه چشم او به ماجرا بنگرید.
هنگام بحث و دعوا به جای این که از همسرتان انتقاد کنید مشکل خود را به شکل شکایت مطرح کنید. با این کار باعث می شوید همسرتان هم در مقابل شما جبهه گیری نکند. انتقاد آسیب زاست با این حال ممکن است برخی مواقع سازنده باشد. موقعی که انتقاد از شما درست است، بهترین راه این است که آن را به سادگی قبول کنید.
_ همسرتان را درک کنید
با تایید او به وی بفهمانید که او را درک می کنید. وقتی که همسر شما احساس کند تصدیقش می کنید به شما بیشتر اعتماد می کند و بیشتر به شما گوش می کند. مسئولیت رفتار خود را بپذیرید و اگر لازم است معذرت خواهی کنید. شنونده فعالی باشید. وقتی که او صحبت می کند به جای جبهه گیری و بازخورد آنی خوب گوش کنید و با حالت چهره و تصدیق به وی بفهمانید که به حرف های او گوش می دهید.
_ بحث را به تعویق بیندازید
برای وضعیت هایی که در ارتباط خود با همسرتان بیشتر عصبانی می شوید، علامت هایی را با توافق همدیگر تعیین کنید. هرگونه علامتی که نشان می دهد عصبانیت شما در حال تشدید است می تواند علامتی برای لزوم وقفه باشد. هنگامی که صدایتان بلندتر می شود، از تحقیر و توهین استفاده می کنید، یا تهدید جسمی می کنید، به سمت وسایل منزل حمله می کنید و ... در چنین مواقعی تقاضای وقفه کنید و فرصتی را برای آرام شدن به یکدیگر بدهید.
_ عصبانیت همسرتان را بپذیرید
این را بپذیرید که همسرتان به هر دلیلی، موجه یا غیرموجه در حال حاضر عصبانی است به جای پرخاشگری متقابل عصبانیت وی را بپذیرید و برای آرام شدن شرایط تلاش کنید
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 6-02-1394, 17:23 بازدیدها : 1564
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .