ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » “افسردگی نوجوانان: راهنمایی برای والدین”

“افسردگی نوجوانان: راهنمایی برای والدین”

“افسردگی نوجوانان: راهنمایی برای والدین”


افسردگی نوجوانان تنها یک خلق بد و بی حوصلگی موقعیتی نیست بلکه یک مشکل جدی است که بر تمام جنبه های زندگی نوجوان تاثیر می گذارد.
افسردگی نوجوان می تواند به مصرف مواد و الکل، آسیب به خود، روابط جنسی خطرناک ، خشونت و حتی خودکشی منجر شود. اما برای شما به عنوان یک مادر، معلم یا دوست نگران، روش هایی وجود دارد که بتوانید از طریق آن به نوجوان کمک کنید.


نوجوان با فشار زیاد ناشی از تغییرات بلوغ درباره اینکه چه کسی است و می خواهد به کجا برود روبرو است. انتقال طبیعی از کودک تا بزرگسال می تواند تعارض بین استقلال و وابستگی را در نوجوان به وجود بیاورد. با تمام این ویژگی ها، تشخیص تفاوت افسردگی و دمدمی مزاج بودن نوجوان کار دشواری است.
 
برخی از علائم عبارتند از:

 غمگینی یا ناامیدی
 تحریک پذیری، خشم و خصومت
 گریه زیاد
 دوری از دوستان و خانواده
 فقدان علاقه به فعالیت ها
 تغییر در عادات خوردن و خواب
 ناآرامی و بی قراری
 احساس بی ارزشی و گناه
 از دست دادن انگیزه
 خستگی یا کاهش انرژی
 مشکل در تمرکز
 افکار خودکشی و مرگ

اگر مطمئن نیستید نوجوان شما افسرده است یا صرفا ویژگی های نوجوانی را نشان می دهد، به این دقت کنید که چند وقت است علائم ادامه دارد، چقدر شدت دارد، و چقدر با زندگی عادی و گذشته نوجوان تفاوت دارد. اگر این علائم چالش هایی را برای زندگی روزمره و تحصیلی نوجوان به وجود آورده است و احساس می کنید تغییرات درازمدتی را در شخصیت و روحیه نوجوان ایجاد شده است ممکن است نشانه ای از یک مشکل شدیدتر باشد.


اثرات منفی افسردگی نوجوان فراتر از یک خلق بی حوصله است. بسیاری از رفتارهای ناسالم در نوجوانان نشان دهنده افسردگی است. در ادامه به برخی از راه هایی که نوجوان از طریق آنها ناراحتی خودش را نشان می دهد اشاره می کنیم:

 مشکلات در مدرسه:
افسردگی می تواند باعث افت انرژی و مشکلات تمرکز شود. این مسئله می تواند منجر به حضور ضعیف، افت نمرات، یا ناکامی در فعالیت های مدرسه شود.
 دوری گزینی:
بسیاری از نوجوانان افسرده از صحبت کردن با دوستان و اعضای خانواده اجتناب می کنند و ترجیح می دهند تنها باشند.

 مصرف الکل و مواد:
ممکن است نوجوان به منظور خوددرمانی افسردگی اش به مصرف مواد یا الکل روی بیاورد.متاسفانه مصرف مواد وضعیت را بدتر می کند.
 اعتماد به نفس پایین:
نوجوان افسرده ممکن است برای فرار از مشکلات به اینترنت پناه ببرد اما استفاده افراطی از کامپیوتر تنها انزوای او را افزایش می دهد و می تواند او را افسرده تر کند.

 رفتار پرخطر:
ممکن است نوجوان افسرده در فعالیت هایی مثل رانندگی خطرناک، می گساری افراطی و روابط جنسی ناایمن درگیر شود.

 خشونت:
برخی از نوجوانان افسرده، خصوصا پسرانی که قربانی قلدری هستند، پرخاشگر می شوند.

چگونه با یک نوجوان افسرده صحبت کنیم ؟

 پیشنهاد حمایت:
اجازه بدهید نوجوان شما بداند که شما کامل و بدون قید و شرط در کنار او هستید. از پرسیدن سوالات زیاد از نوجوان بپرهیزید (نوجوانان دوست ندارند لبریز از حرف و سوال شوند). او را مطمئن کنید که برای دادن هرگونه حمایت مورد نیاز او آماده هستید.

وقتی نوجوان شروع به صحبت کردن می کند، در برابر هرگونه تمایل به انتقاد یا قضاوت مقاومت کنید. مهم این است که نوجوان با شما در ارتباط باشد و گفتگو کند. از نصیحت کردن یا دادن اولتیماتوم خودداری کنید.

 تایید احساسات:
تلاش نکنید که موضوع بحث را عوض کنید و به چیزی غیر از افسردگی نوجوانتان بپردازید حتی اگراحساس غم و ناراحتی او به نظرتان احمقانه و مسخره می آید. تصدیق درد و غم او به نوجوان احساس درک شدن از سوی شما را می دهد. اگر این کار را انجام ندهید او احساس خواهد کرد که احساسات و هیجانات او را جدی نمی گیرید.


 
حمایت از نوجوان افسرده

در زمانی که افسردگی نوجوان در مسیر درمان پیش می رود، مهم ترین کاری که می توانید انجام دهید این است که او بداند به او گوش می دهید و از او حمایت می کنید. در کل بیش از هر زمان دیگری، نوجوان شما نیاز دارد بداند که ارزشمند و قابل پذیرش است.

 درک کننده باشید.

زندگی با یک نوجوان افسرده می تواند دشوار و فرسوده کننده باشد. ممکن است در زمانهایی احساس فرسودگی ، طرد، ناامیدی یا هر احساس منفی دیگری بکنید. در همه این زمان ها مهم است که به یاد داشته باشید فرزند شما مقصر نیست و خودش هم رنج می برد. بهتر است صبور باشید و او را درک کنید.

 فعالیت فیزیکی را تشویق کنید.

ورزش و تمرین ورزشی می تواند یک راهکار طولانی مدت به سمت کاهش نشانه های افسردگی باشد. بنابراین با توجه به علائق او به دنبال راه هایی باشید تا او را در فعالیت فیزیکی درگیر کنید.

 فعالیت اجتماعی را تشویق کنید.

انزوا و تنهایی افسردگی را بدتر می کند ، بنابراین نوجوان خود را تشویق کنید دوستانش را ببیند و فعالیت های اجتماعی را تشویق کنید. به او پیشنهاد بدهید با دوستانش بیرون برود و به فعالیت های مورد علاقه اش (ورزش، هنر) بپردازد.

 روان درمانی را دنبال کنید.

سعی کنید در مورد افسردگی اطلاعات کسب کنید و این اختلال را به خوبی بشناسید. مطمئن شوید که نوجوان توصیه های پزشک و روانشناس را به خوبی و درست اجرا می کند.
توسط : مشاورفا  در تاریخ : 11-02-1394, 19:34   بازدیدها : 1080   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .