ترس از شکست چیست؟بسیاری از ما این مسئله را در زمانی تجربه کرده ایم. ترس از شکست می تواند باعث شود که هیچ کاری انجام ندهیم و بنابراین حرکت رو به جلو را متوقف کنیم. اما زمانی که به ترس اجازه می دهیم ما را از حرکت به سمت جلو باز دارد، احتمال دارد که بسیاری از شانس ها و موقعیت های خوب را از دست بدهیم.
در این مقاله به تعریف ترس از شکست، معنای آن، عوامل بروز آن و روش های غلبه بر آن به منظور لذت از موفقیت در کار و زندگی می پردازیم.
دلایل ترس از شکست
برای آگاهی از دلایل ترس از شکست ابتدا لازم است که معنای واقعی "شکست" را بدانیم.
همه ی ما تعاریف متفاوتی از شکست داریم، به این دلیل ساده که ما دیدگاه ها ، ارزش ها و عقاید متفاوت داریم. شکست برای یک نفر ممکن است برای دیگری ، تنها تجربه ی یک یادگیری مهم باشد.
بسیاری از ما حداقل در برخی موارد ، از شکست می ترسیم. اما ترس از شکست در واقع زمانی رخ می دهد که ترس موجب توقف در کارهایی شود که می توانند ما را به سمت دستیابی به هدف هایمان هدایت کنند.
ترس از شکست ممکن است به دلایل مختلفی مربوط شود. برای مثال، داشتن والدین انتقاد گر و غیرحمایت کننده یک دلیل برای اکثر افراد است. از آنجاییکه این افراد به طور مداوم در کودکی تحت تاثیر انتقاد و دیدگاه منفی قرار داشته اند، این احساسات منفی را در بزرگسالی هم با خود حمل می کنند.
هم چنین تجربه یک رویداد دردناک در مرحله ای از زندگی نیز می تواند یک عامل باشد. برای مثال، اینکه شما چندین سال پیش یک ارائه مهم در حضور دیگران داشته اید و عملکردتان بسیار ضعیف بوده است. ممکن است این تجربه به اندازه ای برایتان وحشتناک بوده است که در شما ترس از شکست در دیگر کارها را ایجاد کرده است. و شما آن ترس را حتی الان، پس از سال ها با خود حمل می کنید.
نشانه های ترس از شکست
اگر شما ترس از شکست دارید احتمالا برخی از نشانه های زیر را تجربه کرده اید:
- اکراه و اجتناب از امتحان کردن چیزهای جدید یا درگیر شدن در پروژه های چالش زا.
- تخریب خود برای مثال ، به تعویق انداختن کارها، اضطراب شدید یا شکست در پیگیری هدف ها
- اعتماد به نفس و عزت نفس پایین و به کارگیری اظهارات منفی درباره خودتان مثلا " من به اندازه کافی برای پیشرفت خوب نیستم"
- کمال گرایی یعنی تمایل به تلاش برای کارهایی که می دانید آنها را با موفقیت و به طور کامل به پایان خواهید رسانید.
شکست ، یک نگرش
حرکت در مسیر زندگی بدون تجربه شکست تقریبا غیرممکن است. افرادی که همیشه سعی در حرکت بسیار محتاطانه دارند، معمولا به جایی نمی رسند. آنها اصلا زندگی نمی کنند.
چیز شگفت انگیز در مورد شکست این است که کامل اختیار با ماست که چگونه به آن نگاه کنیم.
ما می توانیم انتخاب کنیم که شکست را به منزله "پایان دنیا" و بی کفایتی خود بدانیم. یا نگاهمان به شکست به عنوان موقعیتی برای یادگیری و کسب تجربه باشد. هر زمان که در چیزی شکست می خوریم می توانیم انتخاب کنیم که به درسی توجه داشته باشیم که از آن تجربه به دست آورده ایم.
این درس ها بسیار بااهمیت هستند. آنها به ما کمک می کنند که رشد کنیم و بیاموزیم که چگونه اشتباهاتمان را تکرار نکنیم. شکست ها تنها زمانی ما را متوقف می کنند که به آنها اجازه بدهیم.
خوب است با افراد موفقی آشنا بش.یم که شکست را تجربه کرده اند:
- استیو جابز: در سال 1986 از اپل اخراج شد اما در سال 1997 بازگشت و برای کمک به کمپانی در تولید محصولات آی مک، آی پد و آی فون ، نقش بسیار کلیدی داشت.
- وارن بوفت: یکی از موفق ترین و ثروتمند ترین تاجران بود که از دانشگاه هاروارد اخراج شد.
- ریچارد برانسون: صاحب یک از بزرگترین کمپانی ها که مدرسه را رها کرد.
همه ما در زمان های مختلف با شکست مواجه شده ایم و واکنش های متفاوتی را از خود بروز می دهیم. تصور کنید که اگر مایکل جردن زمانی که از تیم حذف شد، رویای بازی بسکتبال را رها می کرد. یا اگر ریچارد برانسون به حرف مردمی که می گفتند بدون مدرسه نمی توان هیچ موفقیتی کسب کرد ، توجه نشان می داد.
به فرصت هایی فکر کنید که اگر به شکست هایتان اجازه متوقف کردنتان را بدهید، از دست خواهید داد.
هم چنین شکست می تواند چیزهایی را درباره خودمان به ما بیاموزد که هرگز در موقعیت های دیگر کسب نمی کنیم. مثلا شکست به شما کمک می کند کشف کنید که چقدر مقاوم هستید و دوست مورد اعتمادتان کیست. هم چنین به شما انگیزه می دهد که برای موفقیت های بعدی تلاش کنید.
معمولا، بینش های ارزشمند پس از یک شکست به دست می آیند. پذیرفتن و آموختن از این بینش ها کلید پیشرفت در زندگی است.
غلبه بر ترس از شکست
این مهم است که بدانیم در هر کاری که انجام می دهیم احتمال شکست وجود دارد. بنابراین لازم است که بدانیم چگونه با این موقعیت مواجه شویم. در ادامه راهکارهایی را ارائه می دهیم:
- نتایج کار را به دقت بررسی کنید: به این فکر کنید که اگر تصمیمتان را عملی کنید چه نتایج مثبتی به دست خواهید آورد.
- یاد بگیرید که مثبت تر فکر کنید: تفکر مثبت یکی از قوی ترین روش ها برای افزایش اعتماد به نفس است.
- هدف گزاری کنید: اگر شما ترس از شکست دارید ممکن است که هدف گزاری برایتان کار راحتی نباشد. اما هدف ها به شما کمک می کنند بدانید می خواهید به کجا برسید.
بهتر است که در آغاز با هدف های کوچک شروع کنید. تجسم کنید که پس از رسدن به هدف هایتان در زندگی تان چه تغییراتی به وجود آمده است. با تجسم کردن انگیزه پیدا می کنید که در مسیر رسیدن به هدف هایتان قدم بردارید.
اگر موفق شوید یک گام به جلو رفته اید و اگر شکست بخورید، در جایی قرار خواهید گرفن که هم اکنون در آن هستید. بنابر این چیزی را از دست نمی دهید. پس همین حالا دست به کار شوید
|
توسط : مشاورفا در تاریخ : 13-02-1394, 14:54 بازدیدها : 1115
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .